Lietuvis bokso ringe egzaminuos amerikietį | KaunoDiena.lt

LIETUVIS BOKSO RINGE EGZAMINUOS AMERIKIETĮ

  • 1

Geriausias Lietuvos boksininkas 30-metis Egidijus Kavaliauskas poryt vėl žengs į ringą – Filadelfijoje (JAV) susikaus su 33-ejų amerikiečiu Ray Robinsonu.

Tai bus pusvidutinio svorio kategorijos profesionalų mūšis. Dvikovai numatyta 10 raundų.

Šiaurės Amerikos bokso federacijos (NABF) ir Pasaulio bokso organizacijos (WBO) tarpkontinentinio čempiono diržus turintis kaunietis iki šiol laimėjo 21-ą akistatą, iš jų 17 – nokautais.

2018-ųjų lapkritį E.Kavaliauskas trečią kartą apgynė NABF čempiono titulą – privertė kapituliuoti Nikaragvos atstovą Roberto Arriazą.

R.Robinsonas yra įveikęs 24 varžovus ir patyręs tris nesėkmes. Pastarąjį kartą (2018-ųjų vasarį) amerikietis techniniu nokautu pralaimėjo kubiečiui Yordeniui Ugasui, kuris, prieš pradėdamas profesionalo karjerą, 2005-aisiais tapo mėgėjų bokso pasaulio čempionu, o 2008-aisias Pekino olimpiadoje iškovojo bronzos medalį.

Lietuvio ateities tikslas – dvikova dėl WBO pasaulio čempiono titulo su amerikiečiu Terence'u Crawfordu.

"Egidijus dabar labai geros sportinės formos, daug ir rimtai treniruojasi. Neabejoju, kad jis nugalės. Labai norėčiau, kad Egidijus po dvikovos su R.Robinsonu gautų progą kautis dėl WBO pasaulio čempiono diržo. Tikiuosi, kad WBO vadovai pasielgs teisingai ir pagaliau leis jam išmėginti jėgas su T.Crawfordu", – kalbėjo E.Kavaliausko agentas Egis Klimas.

"Savo žodį taip pat turėtų tarti Robertas Arumas – "Top Rank" agentūros, kuriai priklausau ir aš, ir T.Crawfordas, vadovas", – teigė "Kauno dienai" E.Kavaliauskas.

"Manau, kad lietuvis gali pretenduoti į pasaulio čempiono diržą. Jis ringe visada puikiai pasirodo, jo kovas stebėti linksma. Egidijus ringe nešvaisto laiko ir kaunasi kiekvieną sekundę. Jo kumščiuose slypi nokautuojanti jėga. Mes norime bokso gerbėjams kiekvieną kartą padovanoti gerą reginį, o E.Kavaliauskas – vienas iš tų vyrukų, kurie gali jį sukurti", – pernai interviu tvirtino R.Arumas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

patriotas

kavaliauskas bus antras lietuviu kilmes pasaulio bokso cempionas po juozo zukausko [jack sharkey] sekmes egi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS