Lietuvis G. Grinbergas karaliauja Lenkijos kartingų trasose | KaunoDiena.lt

LIETUVIS G. GRINBERGAS KARALIAUJA LENKIJOS KARTINGŲ TRASOSE

  • 2

Beveik 40 milijonų gyventojų turinti Lenkija gali sau leisti net du prestižinius kartingo čempionatus. „Rok Cup Poland“ net 14 lenktynių įvyksta septynių savaitgalių metu, o tarptautinio Lenkijos čempionato nugalėtojas paaiškėja po 8 lenktynių, surengiamų per du vasaros savaitgalius.

Abejose lenktynių serijose „Junior Rok“ kategorijoje šiuo metu pirmauja trylikametis vilnietis Gustas Grinbergas, praėjusį savaitgalį šventęs pergalę pirmame „International Poland Championship (IPC)“ etape Bydgoščiaus trasoje.

„Kai pamatėme apdovanojimų podiumą, juokavome, kad Lenkijos automobilių sporto federacija (PZM) iš anksto žinojo varžybų nugalėtoją. Pernai Gustas tapo „Mini Rok“ kategorijos Lenkijos čempionu, o jo nuotrauka buvo panaudota nugalėtojų podiumo dekoracijai. Taigi, vienu metu nuotraukose galima buvo matyti esamą čempioną ir pretendentą į šį titulą viename asmenyje“,- juokavo „BirelArt Poland by WTR“ komandos vadovas Wiktoras Turkiewiczius.

Žinoma, kelias į pergalę pirmame iš dviejų savaitgalių nebuvo lengvas. Dėl visoje Lenkijoje siautusios audros kvalifikaciniai važiavimai iš ketvirtadienio buvo perkelti į penktadienio rytą. Jau sausoje trasoje vykusioje kvalifikacijoje, lietuviui pavyko iškovoti trečią starto poziciją, kuri pirmose lenktynėse jau po trečio posūkio virto pirma. Antrosiose, lietaus merkiamose lenktynėse, G. Grinbergas pirmavo pirmus du ratus, tačiau po varžovo smūgio į kartingo galą, nukrito į ketvirtą vietą. Kadangi iki finišo buvo likę dar 10 ratų, vilniečiui pavyko pakilti į antrą vietą.

„Galėjau važiuoti ir greičiau, tačiau lenktynių pabaigoje lietus dar sustiprėjo, o matomumas sumažėjo iki minimumo. Nenorėjau rizikuoti, nes svarbiau yra surinkti kuo daugiau taškų čempionate“,- po finišo sakė G. Grinbergas.

Antrą lenktynių dieną lietuvis nugalėjo dar viename važiavime, o paskutiniame buvo antras. Susumavus pirmojo etapo taškus, G. Grinbergas su 140 taškų pirmauja tarptautiniame Lenkijos čempionate. Antroje vietoje žengia Szymonas Urbaniakas (122 taškai), trečioje – Filipas Zagorskis (78 taškai).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Grinberg

Nu pavardė tikrai ne lietuviška.

Geras

Vokietukas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS