Lietuvos aklųjų riedulio rinktinė nenori laužyti tradicijos – tikisi patekti į paralimpiadą | KaunoDiena.lt

LIETUVOS AKLŲJŲ RIEDULIO RINKTINĖ NENORI LAUŽYTI TRADICIJOS – TIKISI PATEKTI Į PARALIMPIADĄ

  • 0

„Vienintelis mūsų tikslas – pirma vieta ir bilietas į Paryžiaus paralimpines žaidynes“, – pabrėžė Pasaulio aklųjų sporto federacijos (IBSA) žaidynėse dalyvausiančios Lietuvos aklųjų riedulio (golbolo) rinktinės vyriausiasis treneris Klaidas Janeika.

Į Paryžių – vienas bilietas

Birmingame (Didžioji Britanija) vyksiančias žaidynes mūsų šalies riedulininkai pradės rytoj rungtynėmis su Egipto komanda.

Rugpjūčio 21-ąją mūsiškiai susitiks su korėjiečiais, 22 d. – su britais, 23 d. – su japonais, 24 d. – su vokiečiais ir suomiais.

Kitoje grupėje varžysis JAV, Graikijos, Turkijos, Argentinos, Irano, Ukrainos, Australijos atstovai.

Vienintelis paralimpinis bilietas teks turnyro nugalėtojams.

Lietuvos riedulininkai gins prieš ketverius metus JAV iškovotą IBSA žaidynių čempionų titulą, kuris tąkart mūsų rinktinei suteikė teisę dalyvauti 2021 m. Tokijo paralimpiadoje.

„Kai dirbau buvusio vyriausiojo trenerio Karolio Levickio asistentu, mes irgi būtent iš IBSA žaidynių, vykusių Seule, patekome į 2016 m. Rio de Žaneiro paralimpiadą. Tikiuosi, kad tradicijos nelaužysime ir šį kartą“, – šyptelėjo K. Janeika.

Istorija: Lietuvos riedulininkai jau šešis kartus dalyvavo paralimpiadose, o 2016 m. Rio de Žaneire iškovojo auksą. / LPAK nuotr.

Turi slaptų kozirių

Lietuvos rinktinei Birmingame atstovaus kapitonas Nerijus Montvydas, Genrikas Pavliukianecas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir Juozas Eigminas.

„Juozas – tokio lygio varžybų debiutantas, varžovams mažai žinomas. Jo metimas – specifinis, įmuša įvarčių. Gal Juozas neturi daug patirties, jo gynyba kol kas gal silpnesnė, bet manau, kad suteiks komandai naują impulsą, kai to reikės“, – svarstė K. Janeika.

Lietuvos paralimpinei rinktinei golbolas – kaip krepšinis mūsų šalies olimpinei komandai.

Treneriui neramu dėl gynybos. „Stokojame stabilumo, susižaidimo. Gal todėl, kad pastarąjį kartą oficialiame turnyre dalyvavome birželį. Labai blogai, kad nėra kontrolinių rungtynių. Tobulinome žaidimo elementus, kuriuos, kaip kozirius, išsitrauksime iš rankovės tam tikru metu“, – sakė K. Janeika.

Pasauliui diktuoja madas

Jeigu Lietuvos rinktinei nepavyktų tapti čempione Birmingame, dar viena galimybė patekti į Paryžiaus paralimpines žaidynes bus gruodį – Europos čempionate.

Mūsų šalies riedulininkai jau šešis kartus dalyvavo paralimpiadose. 2000 m. Sidnėjuje ir 2008 m. Pekino iškovotas sidabras, 2016 m. Rio de Žaneire – auksas, o 2021 m. Tokijuje – bronza.

„Lietuvos paralimpinei rinktinei golbolas – kaip krepšinis mūsų šalies olimpinei komandai. Neįsivaizduojame mūsų šalies paralimpiečių delegacijos be aklųjų riedulio ekipos, jau daugiau nei du dešimtmečius pasaulyje diktuojančios šios sporto šakos madas. Turime gilias tradicijas, kurias norime tęsti ir toliau. Jaučiame tvirtą užnugarį ir labai vertiname visų rėmėjų indėlį į mūsų paralimpinio sporto vystymą“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

GALERIJA

  • Lietuvos aklųjų riedulio rinktinė nenori laužyti tradicijos – tikisi patekti į paralimpiadą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS