Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai pasaulio čempionate liko be medalių | KaunoDiena.lt

LIETUVOS BAIDARININKAI IR KANOJININKAI PASAULIO ČEMPIONATE LIKO BE MEDALIŲ

  • 1

Baigėsi pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Kopenhagoje vykusiose planetos pirmenybėse varžėsi beveik 700 sportininkų iš 56 valstybių. Paskutinę varžybų dieną finaluose plaukė dvi Lietuvos įgulos.

Dviviečių kanojų 500 m distancijoje Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas trasą įveikė per 1 min. 42,16 sek. ir užėmė 5 vietą. Nuo pasaulio čempionų italų Nicolae Craciuno ir Daniele Santini, lietuvių dvivietė atsiliko 2,26 sek.

„Esam labai patenkinti užimta penkta vieta. Kai nusprendėme startuoti šioje rungtyje ir galvojome, kad po olimpinių žaidynių į pasaulio čempionatą neatvyks visi stipriausi, kėlėme tikslą patekti į penketuką. Bet kai protokole pamatėm, kad susirinko visi geriausi, net nežinojome kokia vieta bus gerai. Jau patekimas į finalą tarp devynių stipriausiųjų buvo geras pasiekimas, o dar pavyko užimti penktą vietą. Tai labai geras rezultatas. Man tai aukščiausia vieta pasaulio čempionatuose olimpinėje distancijoje“, – sakė 200 m rungtyje pasaulio ir Europos čempionatų auksą laimėjęs H.Žustautas.

„Esam labai patenkinti, nes po finišo galvojom, kad užėmėm žemesnę vietą. Naujoje olimpinėje rungtyje patekti tarp penkių geriausių yra labai gerai. Mums dar trūksta patirties, nes abu irkluojame iš vienos pusės. Taip yra sunkiau vairuoti. Reikia daugiau startų, daugiau treniruočių ir bus dar geresni rezultatai“, – teigė praėjusį olimpinį ciklą 1000 m distancijose irklavęs V.Korobovas.

Vienviečių baidarių 200 m distancijos finale Arturas Seja užėmė 8 vietą. A.Seja nuotolį įveikė per 35,31 sek. Nuo pasaulio čempionu tapusio italo Andrea di Liberto lietuvis atsiliko 0,52 sek. Sidabrą laimėjo švedas Petteris Menningas, bronzą iškovojo latvis Robertas Akmenis.

„Buvo labai atkakli kova dėl medalių. Kai pralaimi daug, tai nebūna taip apmaudu. O kai pralaimi vos vos, tai ima pyktis. Pyktis sau, nes atrodo, kad galėtum padaryti kitaip. Startavau labai gerai ir iš savęs išspaudžiau viską. Trūko kelių dešimtųjų sekundės ir galėjau laimėti“, – apmaudą liejo 2018 m. šioje distancijoje pasaulio vicečempionu tapęs A.Seja.

Baidarių dviviečių 500 m distancijos B finale plaukę Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas finišavo 2 pozicijoje ir galutinėje pasaulio čempionato rikiuotėje užėmė 11 vietą.

Pasaulio čempionato medalių įskaitoje laimėjo Baltarusijos baidarininkai ir kanojininkai. Baltarusių sąskaitoje 7 medaliai: 3 aukso, 2 sidabro ir 2 bronzos. Antrą vietą užėmę ukrainiečiai iškovojo 3 aukso, po 1 sidabro ir bronzos. Rusijos baidarių ir kanojų federacijos atstovų sąskaitoje 3 aukso ir 4 bronzos apdovanojimai. Net 13 kartų ant prizininkų pakylos kopė Vengrijos sportininkai – 2 aukso, 7 sidabro ir 4 bronzos medaliai.

Iš viso pasaulio čempionato medalius iškovojo 21 valstybės atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ne "pirmenybės", o "čempionatas". Kokie nemokšos žurnalistai. Skarbalius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS