Lietuvos boksininkė G. Stonkutė susitiks su pasaulio čempione | KaunoDiena.lt

LIETUVOS BOKSININKĖ G. STONKUTĖ SUSITIKS SU PASAULIO ČEMPIONE

  • 3

Vengrijoje pirmadienį prasideda vienas seniausių tarptautinių bokso turnyrų, jau 65 kartą rengiamas „Ištvan Bocskai“. Debrecene kovos daugiau negu 200 boksininkų ir boksininkių iš 22-iejų valstybių. Turnyre dalyvaus ne tik Europos bokso lyderės – Anglijos, Prancūzijos, Turkijos bei šeimininkų vengrų rinktinės, bet ir Azijos bei Afrikos atstovai – Kazachstano ir Alžyro komandos. Varžybos vyks penkiose moterų ir aštuoniose vyrų svorio kategorijose.

Lietuvos rinktinės garbę gins septyni boksininkai. Pirmadienį ištraukus burtus, paaiškėjo lietuvių varžovai.

Vieną tituluočiausių varžovių burtai lėmė Europos jaunimo čempionei Gabrielei Stonkutei. Svorio kategorijos iki 75 kg (7 dalyvės) pirmoje kovoje lietuvė susitiks 2019 metų pasaulio bei Europos žaidynių čempione Lauren Price iš Velso. Iš viso savo kraityje L. Price turi du pasaulio ir net keturis Europos čempionatų medalius. Pergalingame 2019 m. pasaulio čempionato ketvirtfinalyje Velso boksininkė taškais 5:0 įveikė lietuvę Ivetą Lešinskytę.

Vyrų varžybų svorio kategorijoje iki 63 kg (12 dalyvių) kovos du lietuviai. Edgaras Skurdelis susitiks su Alžyro boksininku Yahia Abdelli, o Modestas Žmuidina su 2019 m. pasaulio čempionato ir Europos žaidynių dalyviu vengru Milanu Fodoru.

Svorio kategorijoje iki 69 kg (22 dalyviai) Saimonas Banys pirštines surems su austru Marceliu Meinlu. Gausiausioje iki 75 kg svorio kategorijoje (25 dalyviai) Vytautas Balsys susitiks su vengru Barnabu Hegyi. Svorio kategorijoje iki 81 kg (16 dalyvių) Robertas Liorančas susitiks su Austrijai atstovaujančiu Mobinu Khahrazenu. Sunkiausioje virš 91 kg kategorijoje (15 dalyvių) Jonas Jazevičius kovos su turku Mehmetcanu Isiku.

„Ištvan Bocskai“ turnyro čempionai paaiškės vasario 12 dieną.

Dėl siaučiančios koronaviruso pandemijos, turnyro organizatoriai ėmėsi visų saugumo priemonių. Turnyro dalyviai į Debreceną įleidžiami tik su neigiamu COVID-19 testu, atliktu per 72 valandas iki atvykimo. Sportininkai gyvena taip vadinamame „burbule“, visur, netgi varžybų salėje privalo dėvėti kaukes, jas galės nusiimti tik įlipę į ringą. Turnyras vyks be žiūrovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Patarimas

Daužykit snukius, debilai ..daužykit...

Kopustas.

Matau jog Raudonu sportiniu kostiumeliu mergiote Nelabai Patenkinta Rezultatu, labai jau kreivai ziuri i Laimejusia Varzove.

Kopustas.

As pavisdziui nereciau Ringe nesioti Roundu skaiciu korteles ir jog man uz tai Labai Dosniai butu Uzmokama.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS