Lietuvos didysis prizas – šauliui iš Estijos | KaunoDiena.lt

LIETUVOS DIDYSIS PRIZAS – ŠAULIUI IŠ ESTIJOS

  • 0

Didžiausiame Lietuvos šaudymo į skriejančius taikinius tarptautiniame renginyje savaitgalį Vilniuje pagrindinius apdovanojimus susižėrė šauliai iš užsienio. Tačiau Lietuvos didžiojo prizo ir FITASC pasaulio taurės varžybų šeimininkai liko patenkinti varžybomis ir didėjančiu dėmesiu šiam sportui.

„Smagu Lietuvoje matyti tiek ypač aukšto meistriškumo šaulių. Varžybos buvo labai atkaklios, rezultatai paaiškėjo tik paskutinėmis akimirkomis, prireikė ir papildomų serijų, persišaudymų. Taip pat džiugu, kad šį sportą vis labiau vertina Lietuvos verslas, įsteigęs dalyviams daugybę prizų ir dovanų“, – sakė naujasis Lietuvos sportingo federacijos prezidentas Laurynas Jucius.

FITASC „Compak Sporting“ varžybose, kurios truko dvi dienas, dalyvavo daugiau nei 100 šaulių iš 8 valstybių. Pagrindinės „Open“ įskaitos varžybas, Didįjį prizą ir FITASC pasaulio taurės Vilniaus etapą laimėjo estas Emilis Juhtas, surinkęs 194 taškus iš 200 galimų. Dviem taškais nuo jo atsiliko suomis Oliveris Lindhas. Trečiąją vietą užėmė norvegas Magne Guslandas (191 taškas).

Smagu Lietuvoje matyti tiek ypač aukšto meistriškumo šaulių.

Iš lietuvių taikliausiai šaudė „VG Shooting Academy“ įkūrėjas Virgilijus Grybė, užėmęs ketvirtąją vietą bendroje įskaitoje ir laimėjęs senjorų varžybas – 190 taškų. Tiesa, dėl ketvirtosios vietos teko surengti papildomą šūvių seriją, per kurią V.Grybė įveikė suomį Roope Tapperį 24:20. Papildomos serijos prireikė išaiškinant ir šeštąją bei septintąją vietas. Po jos šeštąją vietą užėmė norvegas Nicolai Wagneris, pirmąją varžybų dieną prašovęs vos vieną šūvį. Pernai Vilniuje jis buvo laimėjęs jaunimo įskaitą.

Šauliai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Norvegijos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir Ukrainos dvi dienas šaudė į 200 taikinių, skriejančių skirtingu greičiu ir trajektorijomis. „Compak Sporting“ rungtyje šaudoma į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse, kai vienoje linijoje 3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės

Varžybų nugalėtojai apdovanoti pagal FITASC reglamentu nustatytas kategorijas: jauniai, moterys, vyrai, senjorai, veteranai ir meistrai. Papildomi apdovanojimai įteikti Lietuvos sportingo federacijos nariams – B, C ir D grupėse pagal LSF meistriškumo grupių paskirstymą.

Tarp moterų taikliausiai šaudė viešnia iš Latvijos, nuolatinė šių varžybų dalyvė Agnese Caune (178 taškai). Jaunimo įskaitoje pirmąją vietą iškovojo Akselis Rekkedalis Johansenas iš Norvegijos (173 taškai). Savo ruožtu panevėžietis Domantas Kaluina ne tik iškovojo jaunių įskaitos sidabrą (168 taškai), tačiau su šiuo rezultatu užėmė ir antrąją vietą B įskaitoje. Pastarosios kategorijos varžybas laimėjo Mantas Maciunskas (169), per papildomą seriją įveikęs tiek pat taikinių numušusį Tomą Kovėrą.

Meistrų įskaitos varžybas laimėjo Rūtenis Paukštė (160 taškų), o veteranų – estas Viktoras Beregovas (168).

LSF įskaitos D grupėje triumfavo Vladislavas Lemeševas (157), C grupėje – Martinas Jedlickij (162).

Artimiausios didelės ir svarbios šaudymo į skriejančius taikinius varžybos – Lietuvos „Compak Sporting“ čempionatas vyks Krūminiuose (Varėnos raj.) gegužės 27-28 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS