Lietuvos golbolo rinktinė – parolimpiados pusfinalyje | KaunoDiena.lt

LIETUVOS GOLBOLO RINKTINĖ – PAROLIMPIADOS PUSFINALYJE

  • 0

Pergalių seriją Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros parolimpinių žaidynių vyrų golbolo (aklųjų riedulio) turnyre pratęsė vietą pusfinalyje užsitikrinusi Lietuvos rinktinė.

Laimėję penkių komandų B grupės varžybas trečiadienį ketvirtfinalyje lietuviai po pratęsimo 5:4 (1:2, 3:2, 1:0) privertė pasiduoti iš kovos dėl apdovanojimų pasitraukusią bei aštuntąją vietą užėmusią Kanados ekipą.

Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Justas Pažarauskas, du – Genrikas Pavliukianecas, įskaitant ir auksinį pratęsimo.

Kanadiečių gretose dviem įvarčiais pasižymėjo Dougas Ripley'is, vienu – Blairas Nesbittas ir Bruno Hache'as.

Lietuvos rinktinės varžove pusfinalyje bus Švedijos komanda, kuri ketvirtfinalyje 5:1 (1:0) nugalėjo penktojoje pozicijoje likusią Europos čempionę Turkijos ekipą.

„Rungtynės su Kanada buvo labai įtemptos. Pradžioje prasileidome porą įvarčių. Nekrito labai: buvo daug metimų į virpstus. Kanados rinktinė pakankamai gerai gynėsi ir dėl to buvo sunkoka pramušti. Bet džiaugiamės, kad ir tomis labai sunkiomis akimirkomis išlaikėme ramybę ir tiesiog darėme tai, apie ką šnekėjome. Ppavyko pasiekti teigiamą rezultatą, nors ir po pratęsimo bei su daug emocijų“, - po ketvirtfinalio rungtynių sakė golbolo rinktinės trenerio asistentė Adelė Markevičiūtė.

„Rungtynės su Kanada buvo labai įtemptos ir žiūrovams. Tikriausiai, reto grožio. Aš tokių rungtynių per savo 11 metų nesu daug žaidęs. Džiaugiuosi, kad viskas baigėsi mums gerai. Matėsi, kad Kanados komanda buvo pasiruošusi labai gerai. Jie tiesiog gynėsi, įmušė mums keletą įvarčių. Man bent jau pasirodė, kad jie buvo ramūs. Buvo ir sėkmės nemažai jų pusėje – tai nulėmė tokį ilgą žaidimą“, - komentavo visose parolimpiados rungtynėse pilną laiką žaidžiantis centro gynėjas Mantas Brazauskis.

„Pasidžiaugėme pergale ketvirtfinalyje ir dabar šitą puslapį uždarome. Rytoj vėl kibsime į darbus. Dabar svarbiausia – pailsėti, šiek tiek atsiriboti nuo golbolo, o rytoj atversti naują lapą ir įrašyti dar šiek tiek džiaugsmo akimirkų“, - pranešime cituojamas M. Brazauskis.

Be jau anksčiau iškritusių parolimpinių čempionų suomių, į tolesnį etapą nepateko ir Europos čempionė bei parolimpinių žaidynių bronzos medalininkė Turkija.

„Iš A ir B grupės į pusfinalius pateko pirmos-antros ekipos. Dabar tikrai visos komandos yra labai stiprios ir mums liko dar dvi dienos įdomaus žaidimo. Dabar svarbiausia yra pamiršti tai, kas buvo, pailsėti ir gerai pasiruošti rytojui – suplanuoti, kaip žaisime“, - papildė A. Markevičiūtė.

Kitą parolimpiados vyrų golbolo turnyro pusfinalio porą sudarys Brazilijos ir JAV rinktinės.

Brazilai ketvirtfinalyje 10:3 (5:1) sutriuškino septintą vietą užėmusius 2008 metų Pekino parolimpiados čempionus kinus, o amerikiečiai 7:6 (4:2) įveikė šeštojoje pozicijoje likusius vokiečius.

Devintoji vieta Rio de Žaneiro parolimpiados vyrų golbolo turnyre atiteko Suomijai, o dešimtojoje – autsaiderės – pozicijoje liko Alžyro komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS