Lietuvos golfo taures iškovojo G. Mackelis ir R. Pauliukonytė | KaunoDiena.lt

LIETUVOS GOLFO TAURES IŠKOVOJO G. MACKELIS IR R. PAULIUKONYTĖ

  • 0

Savaitgalį „The V Golf Club“ golfo aikštyne įvyko Lietuvos golfo federacijos (LGF) taurės varžybos, kuriose savo jėgas išbandė beveik 80 žaidėjų.

„Tai, kad Lietuvoje vis daugiau žmonių žaidžia golfą, rodo skaičiai. Per metus golfo žaidėjų skaičius padidėjo 30 proc. Nors pandemija sutrukdė vystyti golfą taip, kaip planavome, bet golfo žinomumas mūsų šalyje tik augo. Džiugu, kad žaidėjų tarpe yra vis daugiau talentingo jaunimo, kas mums leido susitarti su naujuoju Lietuvos rinktinės treneriu iš Suomijos Ariu Savolainenu“, - kalbėjo Lietuvos golfo federacijos prezidentas Česlav Okinčic.

LGF prezidentas taip pat padėkojo „The V Golf Club“ klubo vadovams už puikiai parengtą aikštyną ir sudarytas galimybes saugiai suorganizuoti turnyrą.

Šis turnyras tuo pačiu pradėjo ir naująjį Lietuvos golfo turo sezoną. A divizione varžosi Lietuvos rinktinių kandidatai ir kiti pajėgiausi žaidėjai, o B divizione – visi norintys, golfo žaidėjų licencijas turintys žmonės.

A diviziono vyrų varžybose nugalėtoju tapo Giedrius Mackelis. Jis per du raundus atliko 145 smūgius (PAR +1). Antrąją vietą užėmė praėjusių metų LGT čempionas Gediminas Markevičius (155 smūgiai), o trečias liko Paulius Baltramonaitis (158).

„Esu labai patenkintas savo žaidimu ir rezultatu. Per turnyrą nepamečiau nei vieno kamuoliuko, o kai smūgiavau į nepatogią vietą, visada rinkausi žaisti saugiai, kad išvengčiau didelių klaidų. Patį turnyrą sužaidžiau be dvigubų „bogey“ (1 taškas virš PAR, - past.)“, - kalbėjo G. Mackelis.

Vienas talentingiausių Lietuvos golfo žaidėjų prisipažino, kad sąlygos žaisti savaitgalį buvo kone idealios, o ir aikštynas – puikiai pažįstamas.

„Tikrai lengviau žaisti, kai lauką žinai atmintinai ir jame dažnai treniruojiesi. Nors buvo labai šlapia, sąlygos buvo tobulos, tas tikrai prisidėjo prie gero rezultato, ypač ridenime“, - pridūrė G. Mackelis.

Lietuvos rinktinių kandidatai šiame turnyre jau galėjo pademonstruoti savo įgūdžius, kuriuos įgijo stovyklos metu su treneriu A. Savolainenu.

„Stovykloje išmokau mušti kitokius smūgius, kurie labai padėjo turnyre kai pakilo vėjas. Tikslių užduočių šiam turnyrui neturėjau, bet trenerio keletą pratimų, kuriuos išmokau, panaudojau ruošdamasis turnyrui“, - teigė G. Mackelis.

Moterų varžybose triumfavo Rugilė Pauliukonytė – 199 smūgiai. Antroji vieta atiteko Dianai Jackūnei (202), trečioji – Augustei Skolskytei (207).

Video: https://youtu.be/f0PruKjiA8Q

Vaikinų iki 18 metų A diviziono įskaitoje pirmąją vietą užėmė G. Mackelis, antrąją – Valentas Ivančenka (163), trečiąją – Kajus Pacauskas (168). R. Pauliukonytė tapo ir jaunimo (iki 18 metų) grupės nugalėtoja.

Moterų B diviziono bendroje įskaitoje nugalėjo jaunoji Patricija Ulozaitė – 204 smūgiai. Antrąją vietą užėmė Laura Mitkuvienė (206), trečiąją – Inga Zinkuvienė (207).

Pirmą kartą LGT istorijoje sportininkai išsidalino medalius ir atskirose amžiaus grupėse. Vyrų tarpe buvo išdalinti apdovanojimai septyniose skirtingose amžiaus grupėse, o moterų – dvejose.

Vyrų komandų įskaitoje trečius metus iš eilės nugalėjo Europos centro golfo klubas. Moterų komandų įskaitoje pirmąją vietą užėmė „The V Golf Club“.

Antrasis Lietuvos golfo turo B diviziono turnyras vyks gegužės 29 dieną „National Golf Resort“ golfo aikštyne. Čia vyks Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų taurė. Trečiasis etapas ir antrasis su A divizionu bus surengtas birželio 19-20 dienomis Vilkės golfo klube, kuriame bus kovojama dėl Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentės taurės.

GALERIJA

  • Rugilė Pauliukonytė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS