Lietuvos kovotojams veriasi durys į Japoniją | KaunoDiena.lt

LIETUVOS KOVOTOJAMS VERIASI DURYS Į JAPONIJĄ

  • 0

Jėgas atgavusi ir sugrįžusi, 60 000 K-1 sirgalių į arenas renkanti japonų „K-1 Global“ organizacija plečiasi už Japonijos ribų. Jau ateinančiais metais organizacijos planuose – surengti atrankinius „K-1 Grand Prix“ turnyrus Singapūre, Šiaurės ir Senojoje Europoje. Atrankinių turnyrų nugalėtojai susitiks naujametiniame finaliniame „K-1 Global“ renginyje Japonijoje.

„K-1 Global“ turi gerą žinią graplingo  ir  MMA kovotojams: vyks ir visame pasaulyje milijonus gerbėjų turinčios MMA kovos, už kurias atsakingą paskyrė legendinį Kazushi Sakuraba. Artimiausiuose japonų planuose – įkurti bendrą stipriausių pasaulio kovos menų organizacijų tarybą, kurioje būtų aptariami ir sprendžiami globalūs kovos menų pasaulio klausimai. Į ją  pakviesti organizacijų „ONE Championship“, GLORY, KOK, ISKA, SHOOT BOXING, KSW, SENSHI, RISE. KOK vadovai jau gavo oficialų pakvietimą dalyvauti tarybos veikloje.

Dėl atrankinių „Grand Prix“ turnyrų organizavimo K-1 organizacija veda derybas su stipriausiais Pasaulio kovos menų organizatoriais: Singapūre su „ONE Championship“ atstovais, dėl turnyro senojoje Europoje su „Glory“ organizacija, Šiaurės Europoje su KOK turnyrų organizatoriumi, Lietuvos bušido Federacijos (LBF) prezidentu Donatu Simanaičiu. Kadangi dar tebevyksta sąlygų aptarimas ir derybos, kur ir kada vyks minėti turnyrai kol kas neaišku, viskas paaiškės rudenį. Galutiniai taškai bus sudėti, kai LBF prezidentas D. Simanaitis rugsėjo 9 d. lankysis Japonijoje, „K-1 Global“ organizuojamame sunkiasvorių „K-1 Grand Prix“ turnyre. Jame dalyvaus KOK deleguotas interim sunkaus svorio čempionas, slovakų tautybės kovotojas Martinas Pacas. Panašu, kad seniausia kovos menų organizacija iš tiesų gali tapti pasaulyje stipriausių kovos menų organizacijų platforma ir pagaliau išsiaiškinti, kurios kovotojai yra stipriausi iš stipriausių.

Be galo džiugu, kad visiems Lietuvos MMA, graplingo ir K-1 sporto šakų kovotojams veriasi naujos galimybės garsinti Lietuvos vardą rytų kovos menų gimtinėje – tekančios saulės šalyje Japonijoje ir pasaulyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS