Lietuvos lankininkei pergalė iš rankų išslydo tik po papildomo šūvio | KaunoDiena.lt

LIETUVOS LANKININKEI PERGALĖ IŠ RANKŲ IŠSLYDO TIK PO PAPILDOMO ŠŪVIO

  • 0

Antradienį Minske tęsėsi šaudymo iš lanko varžybos. Šešioliktfinalio etape itin gražų pasirodymą surengė Lietuvos atstovė Inga Timinskienė.

Dvikovoje su Turkijos lankininke Aybuke Aktuna prireikė papildomo šūvio – pratęsimo atitikmens. Tik po jo paaiškėjo dvikovos nugalėtoja – ja tapo Turkijos atstovė.

Pagrindinės varžybos baigėsi rezultatu 5-5.

Toks pasirodymas I.Timinskienės karjeroje – vienas geriausių. Pasak jos, tai didelė patirtis ateičiai.

„Labai džiaugiuosi savo pasirodymu Europos žaidynėse. Gavau galimybę šaudyti tokiose sąlygose, kokiomis šaudo pasaulio čempionate ar olimpinėse žaidynėse. Tai buvo labai neįprasta. Žinojau, kad dvikova su turke bus potencialiai nervinga, todėl daugiausia dėmesio skyriau savo pačios šaudymui, šūvio atlikimui. Atsiriboti nebuvo lengva, bet šūviai ir taiklumas buvo geri.

Labai smagu, kad dvikova buvo tokia įtempta, su pratęsimu, kad pergalę nulėmė paskutinis šūvis. Teko užbraukti visus šūvius iki jo ir pradėti viską iš naujo. Kadangi šoviau antra, įtampa buvo didesnė. Žinojau, kad varžovė pataikė į dešimtuką, žinojau, kad ir man reikia pataikyti ten pat. Dešimt pataikyti nepavyko, pataikiau į devynis, tačiau dvikovą su turke ir savo pasirodymą Europos žaidynėse vertinu gerai“, - sakė I.Timinskienė.

Grįžusi į Lietuvą lankininkė ruošis Europos čempionatui Antalijoje ir pasaulio taurės etapui Berlyne, kur bus galima pakovoti ir dėl kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes.

GALERIJA

  • Inga Timinskienė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS