Lietuvos lengvaatlečiai išmėgins jėgas su amerikiečiais | KaunoDiena.lt

LIETUVOS LENGVAATLEČIAI IŠMĖGINS JĖGAS SU AMERIKIEČIAIS

Europos lengvaatlečių rinktinei, kuri Minske varžysis su JAV komanda, atstovaus ir du Lietuvos sportininkai.

Tituluoti dalyviai

Rugsėjo 9–10 d. Baltarusijos sostinėje vyksiančiame mače europiečių gretose bus Lietuvos rekordininkai – trišuolininkė Diana Zagainova ir ieties metikas Edis Matusevičius.

Trišuolininkių varžybose Europos rinktinei taip pat atstovaus 2018-ųjų Europos čempionė graikė Paraskevi Papahristou bei vicečempionė vokietė Kristina Gierisch ir 2019-ųjų pasaulio uždarų patalpų čempionato aukso medalio laimėtoja ispanė Ana Peleteiro.

Šios rungties amerikiečių lyderė – 2017-ųjų pasaulio vicečempionė Tori Franklin.

Europos ieties metikų komandą kartu su E.Matusevičiumi sudarys 2016-ųjų olimpinis čempionas vokietis Thomasas Rolleris ir jo tautietis, 2017-ųjų pasaulio čempionas Johannesas Veteris bei 2018-ųjų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas estas Magnusas Kirtas.

Į Minską susirinks aukščiausio lygio ieties metikai. Smagu bus atstovauti Europai.

Tarp jų varžovų bus 2013-ųjų ir 2015-ųjų pasaulio vicečempionas Riley Dolezalas, 2019-ųjų JAV čempionas Michaelis Shuey.

Išsidalys ir premijas

Šį sezoną geriausias D.Zagainovos rezultatas (14 m 43 cm) Europoje – kol kas penktas. Lyderė – K.Gierisch (14 m 61 cm).

Toliau už E.Matusevičių (89 m 17 cm) ietį šiemet ne vien Europoje, bet ir pasaulyje yra numetę tik M.Kirtas (90 m 61 cm), vokiečiai Andreasas Hofmannas (89 m 65 cm) ir J.Vetteris (89 m 8 cm).

"Iš dalies gal ir galima palyginti šį mačą su "Deimantinės lygos" varžybomis, nes į Minską taip pat susirinks aukščiausio lygio ieties metikai. Smagu bus atstovauti Europai, nors atsakomybė tikrai nemaža. Stengsiuosi pasirodyti kuo geriau", – sakė E.Matusevičius.

Mačo organizatoriai išdalys ne vien medalius, bet ir premijas. Jos numatytos 1–8 vietas užimsiantiems lengvaatlečiams. Rungčių laimėtojams teks po 7 tūkst. eurų, o prizininkams – atitinkamai po 5 ir 4 tūkst.

Užvakar E.Matusevičius triumfavo Italijoje surengtose tarptautinėse varžybose Italijoje "Palio Citta della Quercia" – lietuvis numetė ietį 82 m 31 cm. Antrą vietą užėmė vengras Norbertas Rivasza-Tothas (81 m 90 cm), trečiąją – rumunas Alexandras Novacas (79 m 45 cm).

Tarp moterų trečia buvo Liveta Jasiūnaitė (57 m 23 cm). Sėkmingiau pasirodė tik Kanados atstovė Elizabeth Gleadle (60 m 01 cm) ir italė Sara Jema (56 m 91 cm).

Tikisi įspūdingo debiuto

Per mačą su JAV lengvaatlečiais Europos rinktinei taip pat atstovaus tituluotieji Pawelas Fajdekas (Lenkija, kūjo metimas), Ramilas Gulijevas (Azerbaidžanas, 200 m bėgimas), Marija Lasickienė (Rusija, šuoliai į aukštį), Sandra Perkovič (Kroatija, disko metimas), Katerina Stefanidi (Graikija, šuoliai su kartimi).

Amerikiečių komandoje bus olimpinės ir pasaulio čempionės Dalilah Muhammad (400 m barjerinis bėgimas), Michelle Carter (rutulio stūmimas), Briana McNeal (100 m barjerinis bėgimas), Allyson Felix (100 ir 200 m), Brittney Reese (šuoliai į tolį). Tarp JAV ekipos vyrų, deja, nėra tokio ryškumo žvaigždžių.

"Tikiuosi, kad šios varžybos taps tradicinės. Debiutinis renginys – labai svarbus, todėl viliuosi, kad įspūdžiai bus patys geriausi", – teigė Europos lengvosios atletikos asociacijos prezidentas Sveinas Arne Hansenas.

Dauguma lengvaatlečių susikoncentravę į artėjantį pasaulio čempionatą, kuris rugsėjo 27 – spalio 6 d. vyks Dohoje (Kataras).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS