Lietuvos moterų rankinio rinktinės treneris: sieksime atsispirti nuo dugno | KaunoDiena.lt

LIETUVOS MOTERŲ RANKINIO RINKTINĖS TRENERIS: SIEKSIME ATSISPIRTI NUO DUGNO

  • 1

Lietuvos moterų rankinio rinktinė jau trečiadienį pradės 2020 metų Europos čempionato antrojo atrankos etapo turnyrą. Lietuvaitės antrosios grupės turnyre žais su Vengrijos, Juodkalnijos ir Italijos rinktinėmis.

Lietuvos moterų rinktinei vadovauja Karolis Kaladinskas, šiame poste pakeitęs specialistą iš Danijos Bo Miltoną Anderseną. Praėjusiais metais Lietuvos rankininkės pasaulio čempionato atrankoje nugalėjo Suomiją, bet pralaimėjo Farerų saloms ir Šveicarijai.

Pirmąsias rungtynes lietuvės trečiadienį išvykoje žais su Vengrija. Rugsėjo 29 dieną mūsiškės Klaipėdos „Švyturio“ arenoje susitiks su Juodkalnija.

„Sieksime kuo geresnių rezultatų, bet pats esu ne kartą sakęs, kad dabar yra laikas atsispirti nuo dugno. Prieš šį ciklą mes buvome ketvirtame krepšelyje, todėl tikslas yra nebūti lentelės dugne. Sieksime kilti aukštyn. Be abejo, tiek Vengrija, tiek Juodkalnija ir man, ir jaunai mūsų rinktinei bus didelis iššūkis. Ypač Lietuvoje rungtyniaujančioms žaidėjoms, kurioms pirmą kartą teks žaisti didelėse arenose. Spaudimas bus jaučiamas, bet tuo pačiu tai puiki proga parodyti save“, - Vilniuje naujai atsidariusiame sporto bare „O'Learys" surengtoje spaudos konferencijoje aiškino K. Kaladinskas.

Lietuvoje rungtyniaujančios žaidėjos su rinktine sportuoja nuo penktadienio. Likus dviem dienoms iki atrankos starto, prie komandos prisijungė ir keturios žaidėjos iš Vokietijos.

„Treniruotės pagaliau tapo pilnavertės, sulaukėme žaidėjų iš užsienio. Turėjome stovykloje nemažai jaunimo, kuris pirmą kartą dirbo su rinktine. Pradedame procesą, kuris leistų jaunimui greičiau integruotis į rinktinę. Mūsų rinktinė yra labai jauna ir pagrindinis dalykas yra tas, kad mūsų merginos turėtų savo viziją, savo tikslą, savo galimybes atsiskleisti. Padarėme daug darbo analizuodami Vengrijos ir Juodkalnijos komandas, dirbame labai kryptingai. Šlifuojame įvairius elementus, šiandien dar turėsime draugiškas rungtynes, kurios parodys mūsų stiprybes ir silpnybes“, - kalbėjo K. Kaladinskas.

Didelis galvos skausmas rinktinės treneriams – žaidėjų forma. Mat sezonai Lietuvoje ir užsienyje dar tik įsibėgėja ar startavo tik praėjusį savaitgalį.

„Tai turbūt yra trūkumas, bet visi Lietuvos klubai sezonui pradėjo ruoštis rugpjūčio viduryje. Tos žaidėjos, kurios atvyko, yra pasiruošusios. Nors žaidybinės praktikos trūksta, bet treniruotėse merginos dirba taip, kaip norėčiau“, - pabrėžė K. Kaladinskas.

Treneris pabrėžė, kad rinktinėje trūks keletos svarbių žaidėjų. Paskutinėmis dienomis traumą patyrė Vokietijoje rungtyniaujanti Simona Kolosovė. Šiame cikle Lietuvos rinktinei nepadės Roberta Ivanauskaitė. Prie rinktinės prisijungė keturios žaidėjos iš Vokietijos klubų – Greta Kavaliauskaitė, Dovilė Ilčiukaitė, Greta Rinkevičiūtė ir Brigita Ivanauskaitė.

„Iš užsienio atvykusios keturios žaidėjos suteikė labai gerą impulsą anksčiau pasiruošimą pradėjusioms merginomis. Jų indėlis labai juntamas. Visos žaidėjos privalėjo pasitempti dar labiau ir tai duoda gerą nuotaiką ir daugiau pasitikėjimo“, - teigė K. Kaladinskas.

Viena Lietuvos rinktinės lyderių B. Ivanauskaitė sutiko, kad rinktinės amžiaus vidurkis gerokai sumažėjęs.

„Pirmas pastebėjimas – rinktinė gerokai atjaunėjo. Ir tai nėra blogai, - sakė B. Ivanauskaitė. – Mano rolė rinktinėje yra panaši eilę metų. Visi treneriai yra skirtingi, kiekvienas turi savo pliusų ir minusų. Mūsų stiprybė – kovingumas. Per treniruotes pasiaukojančiai kaunamės dėl kiekvieno kamuolio, net iki marškinėlių plėšymo“.

Kita Lietuvos rinktinės narė Klaudija Šidlauskytė sutiko, kad jaunoms merginoms bus nelengva žaisti didelėse užsienio arenose, nes prie to dauguma nėra pripratusios.

„Visos jaunos merginos stengiasi, kovoja dėl vietos rinktinėje. Kiekviena žaidėja turi svajonę atstovauti savo šaliai. Iš tiesų yra ir laukimas, ir nerimas. Visą laiką sunku žaisti išvykoje, kur žiūrovai aistringai palaiko savo komandas. Nėra lengva, kai tiek daug žiūrovų mus stebi, tačiau mes nepasiduosime ir kovosime. Tai yra mums stimulas įrodyti, ką mes galime“, - pridūrė K. Šidlauskytė.

Į Europos čempionatą, kuris vyks Norvegijoje ir Danijoje, pateks po dvi stipriausias grupių komandas.

 

GALERIJA

  • Karolis Kaladinskas
  • Karolis Kaladinskas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nieko

nebus vaikis per jaunas moteru treneriu but ,kazi ar vaikam dar tiktu,bet moterim gal jis tinka?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS