Lietuvos motociklininkas D. Karka šturmuos Vokietiją | KaunoDiena.lt

LIETUVOS MOTOCIKLININKAS D. KARKA ŠTURMUOS VOKIETIJĄ

  • 0

Vienas greičiausių lietuvių motociklininkų Dovydas Karka pasirašė sutartį su "Falcon Motorsports" komanda ir vairuodamas naujausią KTM 250SX-F motociklą dalyvaus 2019-ųjų Vokietijos motociklų kroso čempionate.

Tai prestižinis čempionatas Europoje, kuriame dalyvauja sportininkai iš viso žemyno.

"Nepaprastai džiaugiuosi turėdamas progą antrus metus iš eilės dalyvauti tokiame konkurencingame čempionate. Savo šansą tikiuosi išnaudoti kuo geriau ir atsitiesti po nesėkmingų 2018-ųjų, kai dėl ligos teko praleisti pusę sezono", – teigia D.Karka.

Jis dalyvaus "Youngsters" klasėje, kurioje jaunesni nei 21 m. sportininkai varžosi motociklais, kurių darbinis tūris iki 250 kub. cm. Vienose varžybose šioje klasėje paprastai varžosi apie 70 sportininkų. Tai – paskutiniai metai, kai lietuvis dar gali kažką joje įrodyti, nes 2020-aisiais dėl amžiaus cenzo turės varžytis jau su suaugusiaisiais.

Lietuvis šiuo metu dėlioja 2019-ųjų varžybų grafiką. ADAC čempionate numatyti septyni etapai, tad turėdamas laisvą savaitgalį D.Karka atvyks į Lietuvą pasivaržyti savo gimtajame čempionate. Čia jis atstovauja kitą komandą – "MBP Motocross Team". Jeigu pavyks pasiekti susitarimus su partneriais, 2019-aisiais D.Karka ketina startuoti keliuose Europos motokroso čempionato etapuose.

2018-ųjų sezonas D.Karkai prasidėjo puikiai – jis kelis kartus finišavo greičiausiųjų dešimtuke ADAC čempionate, o Europos čempionato etape Latvijoje užėmė 20-ą vietą. Tačiau sezono viduryje jis susirgo išskirtine liga – mononukleoze, sukeliančia didelį fizinį ir psichologinį išsekimą. Vienintelis būdas išsigydyti šią virusinę infekciją – fizinės veiklos vengimas, tad praėjusių metų sezonas iš esmės baigėsi vos įpusėjęs.

"Šiemet psichologiškai esu pasiruošęs geriau nei bet kada anksčiau. Ankstesnės problemos leido suaugti ir užgrūdino naujiems iššūkiams. Konkretaus tikslo neturiu – ilgą laiką nedalyvavau varžybose, tad noriu sulaukti pirmojo ADAC čempionato etapo balandį ir tada kalbėti apie konkrečius tikslus", – sako D.Karka.

"Falcon Motorsports" komandoje 2019 m. sezone bus septyni vairuotojai, iš jų penki – vokiečiai. D.Karkai pasiruošti fiziškai ir treniruotis su motociklu padeda latvis Augustas Justas, prieš kelerius metus dalyvavęs MXGP pasaulio čempionate.

"Vos atvykęs į Vokietijos komandą pasijaučiau tarsi būčiau priimtas į šeimą. Apsigyvenau komandos savininko namuose, vakarieniavome kartu. Atmosfera itin maloni. Komandos sudėtyje – tik jauni motociklininkai, nes jos tikslas – užauginti savo žvaigždes", – pasakojo D.Karka.

Apie konkrečias vietas Lietuvos ar Europos čempionatuose motociklininkas nesvarsto, nes planuoja dalyvauti tik keliuose jų etapuose. Tačiau ADAC čempionato įskaitoje, pasak sportininko, realu patekti į greičiausiųjų penketuką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS