Lietuvos ralio čempionato favoritus sustabdė avarijos | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RALIO ČEMPIONATO FAVORITUS SUSTABDĖ AVARIJOS

"Šią sekundę kontroliuoji situaciją, kitą – jau nebe", – kalbėjo lenktynininkas Vaidotas Žala po avarijos, atėmusios iš jo galimybę siekti ketvirto iš eilės Lietuvos ralio čempiono titulo.

Nuo žvyrkelio – į griovį

Zarasų apylinkėse surengto Lietuvos čempionato penkto etapo – Aukštaitijos ralio – septintą greičio ruožą V.Žala su šturmanu latviu Andriu Malnieku užbaigė pakelės griovyje.

Pasak V.Žalos, jo vairuojama "Škoda Fabia R5" pradėjo slysti šonu, kliudė akmenį ir nuriedėjo nuo žvyrkelio.

"Toliau nebevažiuosime", – konstatavo lenktynininkas, įvertinęs automobilio būklę.

"Agrorodeo" ekipažas neišvengė avarijos ir per bandomąjį važiavimą, tačiau mechanikai spėjo iš naujo paruošti automobilį varžyboms ir V.Žala su A.Malnieku greičiausiai įveikė pirmus keturis greičio ruožus, vėliau ir šeštąjį.

„Toliau nebevažiuosime“, – konstatavo V.Žala, po antros avarijos įvertinęs automobilio būklę.

Iš kovos pasitraukus čempionams, iniciatyvą perėmė Martynas Samsonas su Ervinu Snitku, tačiau, devintame greičio ruože lūžus jų "Ford Fiesta N5+" vairo kolonėlei, automobilis taip pat vertėsi ir šiam ekipažui lenktynės baigėsi.

Triumfavo svečiai

Aštuntą ir devintą greičio ruožus sėkmingiausiai nuvažiavo Ukrainos atstovai Valerijus Gorbanas ir Sergejus Larensas ("Mini John Cooper WRC"), dešimtąjį ir vienuoliktąjį – Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius ("Škoda Fabia R5"), dvyliktąjį ir tryliktąjį – Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas ("Škoda Fabia Rally2 evo").

Prieš paskutinį – keturioliktą – greičio ruožą pirmavusius V.Jurkevičių ir A.Paliukėną bei antroje vietoje buvusius D.Butvilą ir R.Vaitkevičių skyrė vos 0,1 sek.

Triumfas: Ukrainos atstovai V.Gorbanas ir S.Larensas, laimėję vieną iš penkių Lietuvos ralio čempionato etapų, sezono galutinėje įskaitoje užėmė pirmą vietą. / lasf.lt nuotr..

Lemiamus 10,12 km greičiausiai (per 5 min. 16,59 sek.) įveikė D.Butvilas ir R.Vaitkevičius, antri buvo V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas (5 min. 18,63 sek.).

Bendroje penkto etapo įskaitoje trečią vietą užėmė V.Gorbanas ir S.Larensas. To pakako, kad Ukrainos atstovai užsitikrintų 2021 m. Lietuvos ralio čempionų titulą.

Šis ekipažas šį sezoną laimėjo trečią etapą, antrąjį ir ketvirtąjį užbaigė treti, pirmąjį – penkti.

48-erių V.Gorbano sportinių trofėjų kolekcijoje taip pat yra Ukrainos (2011 m. ir 2013 m.), Latvijos (2018 m.) ir Estijos (2018 m.) ralio čempionatų nugalėtojo trofėjai.

Lenktyniavo sprinteriai

Aukštaitijos ralis buvo ne tik paskutinis Lietuvos ir Latvijos čempionatų, bet ir Lietuvos ralio sprinto čempionato etapas.

Jį laimėjo latviai Marekas Švarcas-Švampanas su šturmanu Armandu Lūkinsu. Jiems kiek daugiau nei dvi su puse minutės pralaimėjo Paulius Baltrukėnas ir Grigorijus Tarasovas. Trečią vietą užėmė Tomas Šmagarys ir Vaidas Čiuplys.

Bendroje Lietuvos ralio sprinto čempionato įskaitoje pirmi – Paulius Kiudys ir Karolis Petreikis (99 taškai). Kitose pozicijose – P.Baltrukėnas ir G.Tarasovas (84 tšk.) bei Irmantas ir Edvinas Buivydai (80 tšk.).


Rezultatai

*Lietuvos ralio čempionato rikiuotė po penkių etapų (pirmas dešimtukas):

1. V.Gorbanas ir S.Larensas (140 tšk.), 2. D.Butvilas ir R.Vaitkevičius (129,5 tšk.), 3. V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas (107 tšk.), 4. V.Žala ir A.Malniekas (104 tšk.), 5. M.Samsonas ir E.Snitkas (102 tšk.), 6. G.Notkus ir D.Strižanas (100,5 tšk.), 7. V.Švedas ir Ž.Sakalauskas (79,5 tšk.), 8. R.Čapkauskas ir Ž.Juršys (58,5 tšk.), 9. J.Sluckus ir G.Šileikis (46,5 tšk.), 10. L.Vaškys ir L.Paškevičius (36,5 tšk.).

*Šaltinis – Lietuvos automobilių sporto federacija.

GALERIJA

  • Lietuvos ralio čempionato favoritus sustabdė avarijos
  • Lietuvos ralio čempionato favoritus sustabdė avarijos
  • Lietuvos ralio čempionato favoritus sustabdė avarijos
lasf.lt ir feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sūduvis

Iš viso reikia uždrausti bet kokias lenktynias su vidaus degimo varikliais nes jie tiek išmeta teršalų per kelias valandas kiek taršus lengvasis automobilis per kelis metus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS