Lietuvos rankininkės iškovojo triuškinamą pergalę Europos čempionato atrankoje | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RANKININKĖS IŠKOVOJO TRIUŠKINAMĄ PERGALĘ EUROPOS ČEMPIONATO ATRANKOJE

  • 0

Lietuvos moterų rankinio rinktinė namuose su kaupu atsirevanšavo Azerbaidžano komandai už pralaimėjimą išvykoje ir tęsia kovą dėl kelialapio į 2024 m. Europos čempionatą.

Lietuvos rinktinė Vilniuje sutriuškino Azerbaidžano ekipą rezultatu 41:26 (18:12) ir iškovojo pirmą pergalę per ketverias atrankos turnyro rungtynes.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Baku trečiadienį lietuvės turėjo pripažinti varžovių pranašumą 33:35.

„Avia Solutions Group“ arenoje audringai žiūrovų palaikomos Lietuvos rankininkės nuo pat susitikimo pradžios diktavo savo sąlygas. Jau 11 min. lietuvės atitrūko nuo varžovių 10:3, o pirmą kėlinį laimėjo 18:12. Po pertraukos šeimininkės nemažino apsukų ir jau 55 min. persvara tapo dviženklė 25:15. Rungtynių pabaigoje Lietuvos rankininkės padidino savo persvarą iki penkiolikos įvarčių.

„Buvo daug bemiegių naktų ir padaryta daug namų darbų. Ieškojome kas nulėmė tą apmaudų pralaimėjimą Azerbaidžane. Žaidėjoms buvo pasiųsta aiški žinutė, kad mes negalime būti daug gerų ir techniškų, bet atskirų žaidėjų, kurios žaidžia pavienį žaidimą. Šiandien mes buvome kaip komanda ir kovojom ne tik už save, bet ir savo užnugarį. Arenoje turėjome aštuntą žaidėją – puikų žiūrovų palaikymą. Mes labai norėjome įrodyti visiems, kad auganti nauja karta, jauna rinktinė gali tęsti kovą dėl kelialapio į Europos čempionatą“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Gabija Pilikauskaitė ir Dominyka Andronik, pelniusios po 9 įvarčius, Vakarė Damulevičiūtė įmetė 5 įvarčius, Inesa Verbovik, Beatričė Ruseskaitė, Agnė Gudlinkytė ir Aušra Arciševskaja – 4, Rita Rakauskienė – 2.

„Padarėme išvadas. Buvo labai rimti susirinkimai ir treneris mums viską išaiškino. Šiandien žaidėme labai komandiškai, viena kitai labai padėjome, niekas negailėjo perdavimų ir tai nulėmė puikią pergalę. Daug lėmė ir darbas gynyboje. Gerai gynėmės ir tai padėjo pelnyti greitus įvarčius“, – sakė geriausia rungtynių žaidėja išrinkta D. Andronik.

„Namuose labai norėjome įrodyti tiek sau, tiek žiūrovams, kad galime laimėti. Visos merginos kovojo, stengėsi, susivienijo ir pasiekėme revanšą didesniu skirtumu negu pralaimėjome svečiuose. Labai svarbi buvo rungtynių pradžia. Nuo pat pirmos minutės buvo didžiulė koncentracija, energija aikštelėje ir varžovėms neleidome pagalvoti apie pergalę“, – teigė per dvejas rungtynes su Azerbaidžano rinktine net 19 įvarčių pelniusi 18-etė G. Pilikauskaitė.

Atsirevanšavusios didesniu skirtumu, Lietuvos rankininkės aplenkė Azerbaidžano rinktinę ir 5-oje atrankos grupėje pakilo į 3 vietą. Grupėje pirmaujančios Ispanijos ir Šiaurės Makedonijos rinktinės susitinka šiandien vakare. Į Europos čempionatą pateks dvi geriausios grupės komandos bei keturios geriausios trečią vietą atrankos turnyro grupėse užėmusios komandos.

Europos čempionato atrankos turnyre Lietuvos rinktinei lieka dvejos rungtynės. Balandžio 3 d. Vilniuje lietuvės susitiks su ispanėmis, o balandžio 7 d. svečiuose žais su Šiaurės Makedonijos rankininkėmis.

„Viskas yra mūsų rankose. Jeigu ispanės šiandien nugalės makedones, jos užsitikrins pirmą vietą grupėje. Tokiu atveju, gali būti, kad Ispanijos rinktinė į Vilnių atsiveš ne stipriausią sudėtį. Paskutinės rungtynės mūsų lauks Šiaurės Makedonijoje ir neaišku, ar mūsų varžovėms tai bus lemiamos rungtynės. Mums tai bus žūtbūtinės rungtynės ir kovosime dėl kiekvieno taško, dėl kiekvieno įvarčio. Įvarčių skirtumas gali viską lemti, nes geriausios trečią vietą užėmusios komandos bus nustatytos atsižvelgiant tik į susitikimų su pirmą ir antrą vietą užėmusiomis rinktinėmis rezultatus“, – teigė K. Kaladinskas.

Europos čempionate Lietuvos moterų rankinio rinktinė yra dalyvavusi vienintelį kartą. 1996 m. Danijoje vykusiame Europos čempionate Lietuvos rankininkės užėmė 12 vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS