Lietuvos rankininkės pradeda atrankos kovas į Europos čempionatą | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RANKININKĖS PRADEDA ATRANKOS KOVAS Į EUROPOS ČEMPIONATĄ

  • 0

Dano Bo Miltono Anderseno treniruojama Lietuvos moterų rankinio rinktinė pradeda kovas dėl patekimo į 2018 metų Europos pirmenybes Prancūzijoje. Nacionalinė mūsų rinktinė pateko į itin pajėgią šeštąją grupę, kurioje teks grumtis su Turkijos, Ispanijos bei Vokietijos komandomis. Būtent su vokietėmis lietuvaitės susigrums rugsėjo 27 dieną Oldenburge, o ispanes spalio 1 dieną priims Alytuje.

Lyderių našta ant užsienyje žaidžiančių lietuvaičių

Artėjančių susitikimų metu turbūt daugiausiai vilčių dedama į užsienyje žaidžiančias pajėgiausias šalies rankininkes. Praėjusiais metais Vengrijoje „Kišvarda“ klube žaidusi Marija Gedroit prisijungė prie Živilės Jurgutytės iš Leverkuzeno „Bayer“ klubo. Jau praėjusioje atrankoje būtent šios dvi rankininkės kėlė daugiausiai problemų varžovėms, o žaidimas drauge viename klube jų ryšius aikštėje turėtų tik dar labiau sustiprinti. „Bayer“ Vokietijos pirmenybių starte žaidžia užtikrintai – 2 pergalės per trejas rungtynes, o prie to stipriai prisideda ir gerai rungtyniaujančios lietuvaitės.

Vis daugiau tikimąsi ir iš sesių Ivanauskaičių, kurios šiais metais pradėjo legionierių karjeras. Roberta Ivanauskaitė prisijungė prie antroje pagal pajėgumą Danijos lygoje žaidžiančios „Fredericia“ komandos, o Brigita papildė pajėgiausios Norvegijos lygos klubo gretas. Nuo šio sezono ji rungtyniauja „Fredrikstad“ ekipoje, kuri yra viena lygos lyderių.

Dar dvi rankininkės prie ekipos prisijungė iš Islandijos aukščiausios lygos. Tiek Dianai Šatkauskaitei, tiek Gretai Kavaliauskaitei ši šalis ir jos pirmenybės jau puikiai pažįstamos, todėl jų rezultatai ten kasmet gerėja. Priešpaskutiniame ture abi Lietuvos rankininkės susitiko tarpusavyje ir abi jos pelnė po 6 įvarčius. Taigi, šių dviejų žaidėjų svaraus indėlio galima tikėtis.

Iš Lietuvoje rungtyniaujančių rankininkių, be abejo, daugiausiai rinktinėje yra „ACME – Žalgirio“ ir „Garliavos SM – CASCADOS“ merginų. Dauguma jų jau žino, ką reiškia vilkėti nacionalinės rinktinės marškinėliais. Laimos Bernatavičiūtės bei Audingos Kniubaitės sukaupta patirtis, Gretos Rinkevičiūtės ir Simonos Kazlauskaitės jaunatviška energija turėtų tapti stipria paspirtimi mūsų nacionalinei moterų rinktinei.

B. Andersenas: gera gynyba gali būti raktu į pergales

Šio atrankos ciklo metu prie trenerių štabo prisijungė dar vienas strategas iš Danijos. Mikkelis Staffensenas, anot B. Anderseno, daugiausiai dirbs taktinio pasirengimo rungtynėms ir varžovių analizės kryptimi. Šis treneris prisijungė prie vyriausiojo stratego B. Anderseno ir Larso Pederseno.

Prieš artėjančius susitikimus B.M.Andersenas džiaugėsi, jog treniruočių metu jau matosi prieš tai buvusių stovyklų įdirbis: „Džiugu, jog nereikia visko pradėti iš naujo. Tas darbas, kurį padarėme iki šiol niekur nedingo ir merginos per treniruotes atrodė tikrai pasirengusios. Be abejo, laukia labai sunkios dvejos rungtynės, tačiau turime ieškoti savų ginklų. Visų pirma turime išnaudoti savo privalumus gynyboje, o jeigu sugebėsime apsiginti prieš vokietes, tuomet puolime bus tikrai lengviau. Vokietės besigindamos pozicijose atrodo labai stipriai ir tos dvikovos viena prieš viena mums gali būti labai sunkios, todėl, esant galimybei, turime išnaudoti greitą puolimą.“

Paklaustas apie tikslus artėjantiems susitikimams, B. Andersenas neslėpė, jog favoritėmis yra varžovės, tačiau abejose rungtynėse bus siekiama taškų: „Mes dar esame kūrybos procese, tačiau, nepaisant nieko, sieksime taškų. Jeigu mums pavyks iškovoti taškus per šiuos du mačus – būtų labai gerai. Tačiau visų pirma mes turime žaisti taip, kad būtumėm tų taškų verti. Mums nereikia vienadienio rezultato – norime stabilaus ir kryptingo rinktinės augimo.“

Marija Gedroit: nuoširdus darbas treniruotėse turi duoti vaisių

Klubą tarpsezoniu pakeitusi ir į vieną stipriausių lygų Europoje persikėlusi rinktinės kapitonė Marija Gedroit kalbėdama apie žaidimą Vokietijoje išliko kukli: „Pradžioje visada būna sunkumų, reikia peržengti kalbos barjerus, apsiprasti naujoje vietoje. Dabar prabėgus dviems mėnesiams jau pradedu po truputėlį atrasti save naujame klube.“

Paklausta apie galimas Lietuvos komandos stiprybes šių artėjančių rungtynių metu, Marija neslėpė to, jog varžovės laukia itin galingos, tačiau anot jos nuotaikos komandoje išlieka kovingos: „Merginos tikrai nuoširdžiai dirba treniruotėse ir kažkada tai turi duoti vaisių. Laukia dvejos tikrai nelengvos rungtynės su itin pajėgiomis rinktinėmis, tačiau mūsų tikslas sužaisti taip, kaip galime, o tada jau galvosime apie kažkokį tai rezultatą.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS