Lietuvos rankinio lygoje – dar viena „Dragūno“ nesėkmė | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RANKINIO LYGOJE – DAR VIENA "DRAGŪNO" NESĖKMĖ

  • 0

Lietuvos rankinio lygoje trečiadienį Vilniaus „Šviesa“ namuose 31:27 (13:14) pranoko čempiono titulą ginantį Klaipėdos „Dragūną“.

Pirmajam kėliniui įpusėjus, sostinės komanda atsiliko dviem įvarčiais (5:7). Atotrūkį, nors ir minimalų, klaipėdiečiai išlaikė ir kėlinio pabaigoje (13:14). Antrojo kėlinio viduryje „Šviesa“ išlygino rezultatą 21:21. Lygus rezultatas išsilaikė iki pat paskutiniųjų rungtynių minučių, kai vilniečiai perėmė iniciatyvą. „Šviesa“ užbaigė kėlinį nepalikdama čempionams vilčių - 31:27.

Vilniaus komandai Karolis Antanavičius pelnė 9 įvarčius, Valdas Drabavičius - 8, Jovydas Jurašius - 4, Šarūnas Ugianskis ir Karolis Antonovičius - po 3, Artūras Švilpa - 2, Tomas Bernatavičius ir Tadas Rasakevičius - po 1.

Klaipėdos ekipoje Karolis Bliuvas pasižymėjo 10 kartų, Lukas Simėnas - 4, Gabrielius Virbauskas, Modestas Vaitiekūnas ir Benas Butkus - po 3, Deividas Virbauskas - 2, Karolis Stropus ir Gintaras Cibulskis - po 1.

„Komandai buvo iškelti trys uždaviniai - nepaprastas visų kovingumas prieš klaipėdiečius, įjungti kojas ir galvas, nedaryti blogų sprendimų ir gera komunikacija tarp žaidėjų. Džiugu, kad vyrai praktiškai viską išpildė. Buvo labai geros rungtynės. Pavyko įvykdyti viską, ką suplanavome. Šaunuoliai. Jeigu nevertintume šių rungtynių, o apskritai pirmąjį čempionato ratą, tai jis mums buvo prastas. Vis dėlto nusileidome tiek Alytaus rankininkams, tiek Vilniaus derbyje. Pastarajame tikrai turėjome laimėti. Jei vyrai dirbs, antrame rate tikrai galime šiame sezone būti labai aukštai“, - kalbėjo „Šviesos“ treneris Antanas Taraskevičius.

„Rungtynės buvo įtemptos. Pirmas kėlinys lyg ir nieko blogo nežadėjo. Buvome sutarę su komanda, kad antrame kėlinyje dar turime daug ką patobulinti - metimuose, apėjimuose. Deja, niekas neišėjo. Net nežinau, gal ne visa jėga atakavome. Kėliniui einant į pabaigą nesugebėjome kamuolio numesti iki vartų. Varžovų vartininkas puikiai gynė vartus, o mums apsiginti irgi nepavyko. „Šviesa“, suprantama, tuo pasinaudojo, susikrovė įvarčių persvarą ir jos sumažinti mums nebepavyko. Pirmuoju ratu esame nepatenkinti. Senokai „Dragūnas“ pralaimėjo dukart. Dabar teks dar daugiau dirbti. Matome savo padėtį ir ji mūsų netenkina. Tikiuosi, padarysime išvadas, nes toks mūsų žaidimas negali tęstis. Jei norime laimėti, tai tokio emocinio ir fizinio pasiruošimo mums neužtenka“, - rungtynes reziumavo „Dragūno“ žaidėjas Gintaras Cibulskis.

Kitose rungtynėse Kauno „Granitas-Karys“ savo aikštėje 39:31 (18:12) įveikė Panevėžio „KKSC-RSSG Grifą“.

Įpusėjus pirmajam kėliniui, rungtynių lyderis nebuvo aiškus, komandas skyrė vienas įvartis (9:8), tačiau netrukus kauniečiai sužaidė atkarpą 5:0 ir, nepaisant Panevėžio komandos pastangų, šį penkių įvarčių skirtumą išlaikė iki kėlinio pabaigos (18:13). Antrojoje rungtynių pusėje „Granito“ rankininkai sunkiai didino atotrūkį. Kėliniui artėjant prie pabaigos, komandas skyrė keturi įvarčiai, tačiau kauniečiams kėlinį pavyko užbaigti rezultatyviau ir švęsti pergalę 39:31.

Nugalėtojams Paulius Šarkauskas pelnė 12 įvarčių, Karolis Dambrauskas ir Marius Kairys - po 7, Tadas Bučinskas ir Lukas Feoktistovas - po 4, Karolis Budrys - 3, Karolis Grigas - 2.

Panevėžio ekipoje Amandas Šarkanas pasižymėjo 9 kartus, Justas Totūraitis ir Karolis Linkevičius - po 5, Egidijus Narakas ir Ignas Storukas - po 4, Mindaugas Barzdenis - 3, Marius Gvergždys - 1.

„Prieš rungtynes planavome nepraleisti 20 įvarčių, tačiau taip jau išėjo. Manau, pritrūko jėgų ir susikaupimo. Treneris veikiausiai pabrėžtų, kad trūksta disciplinos ir užsivedimo. Jei jis taip sakytų, jam pritarčiau. Mes visi stengėmės, puolimai tikrai pavyko, tik gynyboje ne viskas buvo gerai“, - rezultatu patenkintas buvo „Granito-Kario“ žaidėjas Paulius Šarkauskas.

„Derinių esamai komandai neatskleidžiau, bet įspėjau, kad „Granitas“ žaidžia kietai ir taiko aktyvią gynybą. Įspėjau apie pavojingus aspektus ir bandėme spręsti, kaip jų išvengti. Turime daug patyrusių žaidėjų, kurie, deja, negalėjo atvykti, tačiau mes sportuojame rimtai ir ruošiamės kiekvienai kovai. Šios rungtynės, nepaisant rezultato, buvo visai neblogos. Manau, jie pavargo gindamiesi nuo mūsų“, - savo komandos rezultatus reziumavo Panevėžio „Grifo“ žaidėjas, buvęs „Granito“ atstovas Mindaugas Barzdenis.

Po šios pergalės „Granitas-Karys“ sugrįžo į pirmąją turnyro lentelės vietą ir užsitikrino pirmojo rato nugalėtojo vardą.

Artimiausios Lietuvos rankinio lygos rungtynės vyks šeštadienį. 13 val. „Utena“ namuose priims Kauno „Ąžuolą-KTU“, o 14 val. Alytuje „Varsa-Stronglasas“ susitiks su Šiaulių SM „Dubysa“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS