Varginanti kelionė ir kovingi varžovai pristabdė Lietuvos rankininkus | KaunoDiena.lt

VARGINANTI KELIONĖ IR KOVINGI VARŽOVAI PRISTABDĖ LIETUVOS RANKININKUS

Nors Izraelio rankininkai nepriklauso Europos elitui, savo tvirtovėje jų kovingumo gali pasimokyti net ir pajėgiausios komandos. Tuo įsitikino ir Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, pralaimėjimu Tel Avive pradėjusi 2023 m. pasaulio čempionato atrankos turnyro lemiamą akistatą.

Aidenas Malašinskas realizavo visus septynis 7 metrų budinius, pelnė net 11 įvarčių, bet ir toks veterano rezultatyvumas neišgelbėjo lietuvių nuo nesėkmės antrajame atrankos etape atkrintamosiose varžybose.

Gintaro Savukyno auklėtiniai po beveik visą parą trukusios kelionės nusileido šeimininkams 24:28. Rungtynių pradžia svečiams klostėsi palankiai. Jie po Beno Petreikio, Aideno Malašinsko ir Skirmanto Plėtos įvarčių šovė į priekį 3:0. Sėkmingos gynybos dėka lietuviai toliau dominavo, o Izraelio komanda įvarčių sąskaitą atidarė tik sužaidus daugiau nei šešias minutes. Po šeimininkų stratego paprašytos minutės pertrakėlės, vaizdas aikštėje ėmė keistis. Prie to prisidėjo ir Beno Petreikio bei Karolio Antanavičiaus gautos 2 min. pašalinimo nuobaudos.

Nepaisant netekčių, Povilas Babarskas cementavo gynybą, o Aidenas Malašinskas realizavo net tris 7 m baudinius iš eilės ir lietuviai vėl atitrūko 12:7. Antrąjį kėlinį mūsiškiai pradėjo dar turėdami 3 įvarčių persvarą, bet netruko ją iššvaistyti. Pasinaudoję svečių klaidomis Izraelio rankininkai ėmė vytis, o netrukus, laimėję atkarpą 5:0, ir išlindo į priekį.Dabar jau minutės pertraukėlės paprašė G. Savukynas. Tačiau tai negelbėjo - lietuviai net beveik 9 minutes nesugebjo pelnyti įvarčio. Tuo pasinaudojusi šeimininkų komanda antrojo kėlinio viduryje buvo priekyje 22:16. Kai jau atrodė, kad mūsiškiai nokautuoti, jiems padėjo Izraelio rankininkai. Šiurkščios pražangos lėmė jų pašalinimą, o kiekybinę persvarą trimis įvarčiais pavertė K. Antanavičius, vieną pridūrė Žanas Gabrielius Virbauskas (20:22). Spurtas kainavo nemažai jėgų, kurių reikėjo šeimininkų atakų stabdymui. Pastarieji, palaikomi savo sirgalių, vėl spurtavo ir šventė pelnytą pergalę 28:24.

Lietuvos rinktinei po 3 įvarčius įmetė K. Antanavičius ir S. Plėta, po 2 pelnė Mindaugas Dumčius ir Tadas Stankevičius, po kartą pasižymėjo B. Petreikis, P. Babarskas ir Ž. Virbauskas. Šeimininkams Amielis Sidi įmetė 7 įvarčius,  Yonatanas Dayanas ir Adiras Cohenas pasižymėjo penkis kartus.

Sekmadienį Alytuje lietuviams teks naikinti 4 įvarčių deficitą. Poros nugalėtojas žengs į lemiamą 3-ąjį atkrintamųjų varžybų etapą.

GALERIJA

  • Varginanti kelionė ir kovingi varžovai pristabdė Lietuvos rankininkus
  • Varginanti kelionė ir kovingi varžovai pristabdė Lietuvos rankininkus
  • Varginanti kelionė ir kovingi varžovai pristabdė Lietuvos rankininkus
  • Varginanti kelionė ir kovingi varžovai pristabdė Lietuvos rankininkus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS