Lietuvos regbio-7 rinktinė išsaugojo vietą Europos elite | KaunoDiena.lt

LIETUVOS REGBIO-7 RINKTINĖ IŠSAUGOJO VIETĄ EUROPOS ELITE

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė Europos čempionate užėmė 10-ąją vietą ir išsaugojo vietą tarp stipriausių Senojo žemynų komandų „Championship“ divizione.

Per du etapus Lietuvos rinktinė surinko 5 taškus. Mūsiškiai dėl papildomų rodiklių aplenkė Rumuniją (5 tšk.) ir paskutinėje pozicijoje likusius čekus (2 tšk.). Pastarosios dvi komandos iškrito į „Trophy“ divizioną.

Hamburge (Vokietija) savaitgalį vykusiame antrajame Europos čempionato etape Lietuvos rinktinė tenkinosi 11-a pozicija.

Tomo Zibolio treniruojami lietuviai turnyrą pradėjo itin pajėgioje C grupėje. Pirmosiose rungtynėse jie 10:38 pralaimėjo Prancūzijos komandai.

Vėliau lietuviai rimtai kibo į atlapus kitai  galingai regbio valstybei – Didžiajai Britanijai. Ilgai pirmavę mūsiškiai susitikimo pabaigoje visgi turėjo pripažinti varžovų pranašumą 7:10.

Paskutinėse grupės rungtynėse lietuviai 0:27 neatsilaikė prieš puikią formą šiais metais demonstruojančius Belgijos regbininkus.

Užėmę ketvirtąją vietą grupėje, lietuviai tęsė kovą dėl 9-12 pozicijų. Pusfinalyje dėl 9-12 vietų Lietuvos rinktinė nerado savo žaidimo ir 0:20 pralaimėjo už klaidas skaudžiai baudusiai Rumunijos komandai.

Rungtynėse dėl 11-os vietos sekmadienį Lietuvos regbininkai po atkaklios kovos 24:19 palaužė autsaiderius čekus. Kaip paaiškėjo vėliau, ši pergalė leido iškovoti žūtbūtinį tašką bendroje įskaitoje.

Šias rungtynes lietuviai pradėjo itin sėkmingai. Jau per pirmąsias dvi minutes žeminimus pelnė Donatas Vilimavičius ir Ignas Jankaitis, du realizacijos smūgius pridėjo tas pats D. Vilimavičius ir Lietuvos rinktinė pirmavo 14:0. Vėliau varžovai atsakė sėkminga ataka, bet dar po kelių akimirkų Domantas Bagužis grąžino Lietuvai kiek solidesnį pranašumą (19:7). Visgi pirmo kėlinio pabaigoje čekai vėl priartėjo (19:12).

Įsibėgėjus antrajam kėliniui, Čekijos regbininkai sugebėjo išlyginti rezultatą (19:19). Tuomet Kęstutis Karbauskas ėmė lyderio vaidmens ir po gražios atakos išvedė lietuvius į priekį 24:19. Paskutinėmis minutėmis lietuviai žaidė su peilio ašmeninis, bet visgi atsilaikė prieš varžovų puolimą ir šventė pergalę.

„Baigėme sunkų ir įtemptą regbio-7 sezoną. Užbaigėme jį gan tvirtai ir svarbiausia – išlikdami elitiniame divizionas. Sezonas buvo išties sunkus ir pareikalavo daug emocijų. Buvo daug džiaugsmo, nusivylimo, kartėlio, bet galiu drąsiai pasakyti, kad šie metai mūsų komandą padarė dar stipresne ir tvirtesne. Tik kai skaudžiai pralaimi ir nenuleidi rankų, gali tapti stipriu. Mes sugebėjome nenuleisti rankų ir turnyrą užbaigti svarbia pergale. Ačiū visiems už didelį palaikymą“, - mintimis dalinosi Lietuvos rinktinės treneris T. Zibolis.

Pirmajame etape Algarvėje (Portugalija) Lietuvos regbininkai užėmė dešimtąją vietą.

Lietuvos rinktinei Hamburge atstovavo Martynas Lianzbergas, Donatas Vilimavičius, Vytaras Bloškys, Dovydas Taujanskas, Tautvydas Krasauskas, Ignas Jankaitis, Deividas Krečius, Irmantas Rumbauskas, Armandas Kalinauskas, Arnas Prielaidas, Kęstutis Karbauskas, Domantas Bagužis ir Mantas Butkevičius.

Europos čempione tapo Airijos rinktinė. Ji nugalėjo pirmajame etape, o antrajame liko trečia. Iš viso ji surinko 36 taškus. Sidabro medaliai atiteko Prancūzijos regbininkams (34 tšk.), bronzos – Europos čempionės titulą praradusiai Ispanijos komandai (30 tšk.).

Būtent ispanai triumfavo turnyre Hamburge. Dramatiškame finale jie 21:19 įveikė Prancūzijos ekipą. Akistatoje dėl bronzos airiai 12:7 palaužė britus.

Praėjusiais metais Lietuvos regbio-7 rinktinė užėmė septintąją poziciją, o 2021 metais pasiekė geriausią rezultatą istorijoje – buvo ketvirta.

GALERIJA

  • Lietuvos regbio-7 rinktinė išsaugojo vietą Europos elite
  • Lietuvos regbio-7 rinktinė išsaugojo vietą Europos elite
„Rugby Europe“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS