Lietuvos regbio federacijai vadovaus I. Kukulskis | KaunoDiena.lt

LIETUVOS REGBIO FEDERACIJAI VADOVAUS I. KUKULSKIS

  • 0

Šeštadienį Šiauliuose įvyko visuotinis Lietuvos regbio federacijos (LRF) narių susirinkimas, kurio metu buvo renkamas naujasis LRF prezidentas. Rinkimuose buvo iškelta vienintelė Irmanto Kukulskio kandidatūra ir jis buvo išrinktas naujuoju LRF vadovu.

LRF prezidento poste I.Kukulskis pakeis aštuonerius metus LRF vadovavusį verslininką Rytį Davidovičių.

„Irmanto dėka, su regbiu ir jo bendruomene artimiau susipažinau 2012 metais. Jau po metų, parengę strategiją bei artimiausių ketverių metų tikslus, dalyvavome LRF prezidento ir valdybos rinkimuose. Dvi kadencijos ir aštuoneri metai regbyje – manau, kad to pilnai pakanka. Pokyčiai yra sveika bet kuriai organizacijai, tad jau nuo 2017 metų ruošėmės šiai dienai, kai LRF turės naują prezidentą. Mačiau nuolatinį Irmanto augimą jam būnant generaliniu sekretoriumi ir net klausimų nekilo, ką siūlyti regbio bendruomenei naujuoju prezidentu. Džiugu, kad jis sutiko naujam iššūkiui“, – sakė R.Davidovičius.

I.Kukulskis yra pasiryžęs tęsti pradėtus darbus ir siekti, kad šiame sporte įvyktų dar didesnis proveržis.

„Pirmiausia lauka tęstinumas geros praktikos, taip pat parengtame plane su komanda esame numatę, ką reikia gerinti, jį sudaro penkios dalys – masiškumas, kvalifikacija, meistriškumas, matomumas, efektyvi organizacija. Per praėjusius aštuonis metus nuveikta nemažai, bet ateina laikas daryti Lietuvos regbio proveržį visose srityse. Tikiu, kad jis turi puikią galimybę užaugti ir įeiti į Lietuvos sporto šakų trejetuką. Sieksime, kad iki 2024 metų būtume tarp penkių populiariausių Lietuvos sporto šakų ir manau, kad tai įmanoma su sudėliotu planu ir nuosekliu darbu. Būsime dar demokratiškesni ir atviresni bendruomenei. Tik bendruomeniškumas, bendras klubų darbas gali padaryti pokyčius. Tikiuosi, kad nenuvilsiu ir po ketverių metų turėsime dar didesnį, stipresnį ir labiau matomą regbį“, – pabrėžė naujasis LRF prezidentas.

R.Davidovičius pasidžiaugė, kad dauguma jo ir valdybos narių idėjų buvo įgyvendintos ir pasiteisino. Nors nuotaikos regbio bendruomenėje ir rinktinių rezultatai man atėjus vadovauti labai svyravo, šiai dienai progresas padarytas didžiulis.

„Aštuoneri metai regbyje prabėgo labai greitai. Buvo daug pakilimų ir dar daugiau kritimų. Didžiausias laimėjimas – tai pati organizacija, narių įsitraukimas, veiklos skaidrumas, aiškus lėšų paskirstymas ir panaudojimas. Veiklą reguliariai audituojame, o biudžeto sudaryme turi galimybę dalyvauti kiekvienas federacijos narys. Kasmet peržiūrime atliktus darbus, planuojamės naujus, – kalbėjo R.Davidovičius. – Verta pabrėžti naujos ir kokybiškos „Top“ lygos sukūrimą, rinktinių rezultatus, naujų talentų ugdymą, naujus trenerius, teisėjus, administracijos žmones, klubų vystymąsi, infrastruktūros gerėjimą. Visa tai yra tik aktyvios regbio bendruomenės, klubų, savivaldybių bei Vyriausybės dėka. Labai tikiu ir linkiu, kad rezultatai ir toliau gerėtų, bendruomenė išliktų vieninga. Regbis jau tapo antruoju Lietuvos komandiniu sportu pagal rezultatus po krepšinio, tai kodėl gi netapus ir pirmuoju? Ačiū regbiui už suteiktas galimybes“.

Kartu su LRF prezidento rinkimais buvo patvirtinta ir nauja LRF valdyba. Generalinės sekretorės pareigas eis Austėja Minkevičiūtė, Trenerių tarybos pirmininkų liks Vidmantas Valys, o Komercijos komiteto – Paulius Zubavičius. LRF techniniu direktoriumi paskirtas Sigitas Kukulskis, o Komunikacijos komitetu tapo Marius Ambrazevičius.

GALERIJA

  • Lietuvos regbio federacijai vadovaus I. Kukulskis
Lietuvos regbio federacijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS