Lietuvos rinktinė palydėta į Europos jaunimo žiemos olimpinį festivalį | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RINKTINĖ PALYDĖTA Į EUROPOS JAUNIMO ŽIEMOS OLIMPINĮ FESTIVALĮ

„Linkiu įsitraukti į festivalio veiklas, bendrauti, palaikyti vieniems kitus, o varžybose būkite geriausi, kokie tik galite būti“, – jauniesiems sportininkams sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Penktadienį Vilniaus oro uoste ji sėkmės linkėjo į Europos jaunimo žiemos olimpinį festivalį Italijoje vykstančiai Lietuvos komandai.

Friulio-Venecijos Džulijos regione jau šeštadienį prasidėsiančiame festivalyje Lietuvai atstovaus 18 sportininkų: 2 kalnų slidinėjimo, 4 biatlono, 4 lygumų slidinėjimo, 2 dailiojo čiuožimo, 2 greitojo čiuožimo ir 4 akrobatinio slidinėjimo atstovai. Šioje rungtyje lietuviai dalyvaus pirmą kartą.

„Europos jaunimo olimpinis festivalis sportininkui – pirmasis žingsnis ne tik į profesionalų sportą, bet ir olimpinį judėjimą. Tai ne tik galimybė pademonstruoti savo sportinius įgūdžius ir varžytis dėl medalių, bet ir proga susipažinti su olimpine bendruomene, skirtingomis kultūromis, sporto šakomis“, – sakė LTOK vadovė.

Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) viceprezidentės pareigas einančiai D. Gudzinevičiūtei festivalyje teks svarbi misija – apdovanoti tam tikrų rungčių nugalėtojus. Ji taip pat dalyvaus festivalio metu vyksiančiame EOK Vykdomojo komiteto posėdyje.

Sveikindama sportininkus D. Gudzinevičiūtė Lietuvos trispalvę simboliškai įteikė vėliavnešiams, mūsų šalies vėliavą nešiantiems festivalio atidarymo ceremonijoje. Tai akrobatinio slidinėjimo atstovai Medeinė Povilavičiūtė ir Pijus Baniulis.

„Didelė garbė atstovauti Lietuvai, o dar didesnė – nešti Lietuvos vėliavą. Aišku, šiek tiek nerimauju, bet tikiuosi, viskas bus gerai“, – sakė P. Baniulis.

„Labai džiaugiuosi galimybe dalyvauti festivalyje, išbandyti save. Esu numačiusi varžybose atlikti tam tikrus triukus, tikiuosi, kad pavyks“, – sakė M. Povilavičiūtė.

Lėktuvu į Veneciją išskrido akrobatinio slidinėjimo, lygumų slidinėjimo, dailiojo čiuožimo, kalnų slidinėjimo atstovai. Biatlonininkai ir greitojo čiuožimo trumpuoju taku sportininkai atvyks tiesiai iš treniruočių stovyklų Austrijoje ir Slovakijoje. Misijos vadovai LTOK Olimpinio sporto direkcijos vadovai Agnė Vanagienė ir Einius Petkus Italiją pasiekė ketvirtadienį.

„Vežame daug medicininės įrangos, todėl patogiausia vykti automobiliu. Atvykę apžiūrėjome viešbučius, sportininkams paruoštas sąlygas.

Į šį festivalį susirenka geriausi Europos jaunieji sportininkai, todėl ir aptarnavimas yra aukščiausio lygio. Prieš festivalį LTOK iniciatyva visiems sportininkams „Affidea“ klinikoje buvo atlikta medicininė apžiūra, renginyje dirbs komandos gydytojas, padėsiantis ne tik traumų atvejų, bet ir supažindinsiantis sportininkus su atsistatymo būdais.

Iki praėjusių metų LTOK skirdavo lėšų į festivalį vykusių rinktinių treniruočių stovykloms. Tačiau dėl pernai pasikeitusios olimpinio sporto finansavimo tvarkos ir visą sporto finansavimą perėmus valstybei to daryti nebegalime“, – pasakojo Lietuvos misijos vadovė A. Vanagienė.

Didžiausias lietuvių laukiantis iššūkis – atstumai tarp sporto bazių. Siekiant optimizuoti festivalio organizavimo išlaidas ir atsižvelgiant į praktiką, pradėtą taikyti olimpinėse žaidynėse, EJOF varžybos ir renginiai bus išskirti į tris zonas: Tarvizijaus, Carnia bei Piancavallo. Festivalio teritorija bus išplėsta ir į kaimynines valstybes – Austriją ir Slovėniją.

„Didžioji Lietuvos rinktinės dalis įsikurs Carnia zonoje, todėl čia gyvens ir didžioji dalis aptarnaujančio personalo: aš, komandos gydytojas, atstovė spaudai. Kiti – Tarvizijuje, kur jais rūpinsis misijos vadovės pavaduotojas Einius Petkus. Atstumai nemaži, bet įveikiami“, – sakė misijos vadovė A. Vanagienė.

Lietuvai festivalyje taip pat atstovaus EOK jaunųjų ambasadorių programos dalyvė Mija Motiejaitytė. Lietuvė kaip jaunoji ambasadorė dalyvavo ir praėjusią vasarą vykusiame festivalyje Banska Bistricoje (Slovakija). Vienas jaunųjų ambasadorių programos koordinatorių – taip pat lietuvis, LTOK olimpinio švietimo programų vadovas Paulius Martinkėnas.

Festivalis vyks sausio 21–28 dienomis. 14-oje sporto šakų varžysis 1280 jaunųjų atletų iš 47 valstybių. Kaip ir pernai, šiame festivalyje nedalyvaus karą Ukrainoje sukėlusios Rusijos ir jos veiksmus palaikančios Baltarusijos atstovai.

GALERIJA

  • Lietuvos rinktinė palydėta į Europos jaunimo žiemos olimpinį festivalį
LTOK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS