Lietuvos šokėjai iškovojo medalius varžybose Maskvoje, Prahoje ir Vroclave | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ŠOKĖJAI IŠKOVOJO MEDALIUS VARŽYBOSE MASKVOJE, PRAHOJE IR VROCLAVE

  • 1

Praėjusį savaitgalį Pasaulio sportinių šokių federacija (WDSF) rengė pasaulio reitingo varžybas Maskvoje (Rusija), Prahoje (Čekija) ir Vroclave (Lenkija).

Į visus šiuos miestus vyko Vilniaus bei Kauno sportininkai ir net kelios poros grįžta su aukščiausiais apdovanojimais.

Kauno „Kaspino“ klubui atstovaujantys Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė tapo suaugusiųjų klasikinių šokių grupės nugalėtojais varžybose Maskvoje. Dar nei vienerių metų kartu poroje nešokantis duetas Rusijos sostinėje iškovojo 330 pasaulio reitingo taškus ir priartėjo prie geriausiųjų 50-tuko (užima 53-ąją vietą tarp beveik 2200 porų).

Pora sakė, kad buvo nepaprastai malonu klausytis pirmą kartą jiems atliekamo Lietuvos himno ir neslėpė džiaugsmo, jog jis skambėjo Georgijaus gimtojoje šalyje. G. Kalašnikovas tik 2018 metų rugsėjį atvyko treniruotis kartu su D. Šemeškevičiūte į Kauną iš Rusijos miesto Magnitogorsko.

 

 

G. Kalašnikovo ir D. Šemeškevičiūtės lėtas valsas.

Tuo tarpu šešerius metus poroje šokantys bei Vilniaus klubui „Ratuto“ atstovaujantys Dominykas Daukšas ir Svetlana Azarova Maskvoje šoko suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje, kur taip pat pateko į finalą ir užėmė ketvirtąją vietą. Porai už šį rezultatą buvo skirta 281 pasaulio reitingo taškas, kas turėtų jiems leisti pakilti į 100-uką (tarp daugiau kaip 2300 porų).

Čekijos sostinėje Prahoje lietuviai iškovojo penkis medalius. Jaunimo (16-18 metų) klasikinių šokių grupėje absoliučiais nugalėtojais tapo Kauno „Tvisto“ šokėjai Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė. Jie aplenkė 43 duetus iš kitų šalių ir, tikėtina, pakils į penktąją vietą pasaulio jaunimo reitinge tarp 1100 porų.

 

 

K. Burneikio ir I. Šekaitės Vienos valsas.

Jaunių II (14-15 metų) klasikinių šokių grupėje lygių nebuvo Edvardui Mašaro ir Patricijai Rinkevičiūtei iš Vilniaus klubo „Spindulys“. Daugelis teisėjų jų šokį įvertino pačiais aukščiausiais balais ir suteikė galimybę aplenkti 39 kitų šalių sportininkų poras.

 

 

E. Mašaro ir P. Rinkevičiūtės kvikstepas.

Jaunių I (12-13 m.), jaunimo (16-18 m.) bei senjorų I (virš 35 m.) amžiaus grupių šokėjai į Lietuvą iš Čekijos parveža tris bronzos apdovanojimus: Ervinas Valskys ir Meida Kybartaitė (Vilniaus „Spindulys“) buvo treti jaunių I Lotynų Amerikos šokių programoje, Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalūgaitė (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija“) laimėjo bronzą jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje, o Tomas Rimkus ir Nerija Surblytė Rimkienė (Kauno „Kaspinas“) – senjorų I klasikinių šokių programoje.

Lenkijos Vroclavo mieste suaugusiųjų klasikinių šokių varžybose tarp 39 porų į finalą iškopė Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė, atstovaujantys Kauno klubams „Rolo“ ir „Sūkurys“. Pora finale užėmė penktąją vietą ir klasikinių šokių pasaulio reitinge įsitvirtino 50-uke (šiuo momentu yra 45-i tarp 2200 porų).

Į visas praėjusio savaitgalio varžybas vyko ne tik sportininkai, bet ir Lietuvos vertintojai: Maskvoje teisėjavo Liudmila Bankauskienė ir Česlovas Norvaiša, Prahoje – Edita Daniūtė-Gozzoli, o Vroclave –Neringa Untulienė.

GALERIJA

  • Jaunimo standartinių šokių varžybų podiumas Prahoje.
  • E. Mašaro ir P. Rinkevičiūtė po apdovanojimų Čekijos sostinėje.
LSŠF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Irina

Šaunoliai!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS