Lietuvos SSL buriavimo rinktinė: tai, ką mes čia išgyvename ir patiriame – kosmosas | KaunoDiena.lt

LIETUVOS SSL BURIAVIMO RINKTINĖ: TAI, KĄ MES ČIA IŠGYVENAME IR PATIRIAME – KOSMOSAS

  • 4

Antrosiose „SSL Gold Cup“ pasaulio buriavimo taurės šešioliktfinalio lenktynėse Lietuvos SSL buriavimo rinktinė iškovojo dar vieną pirmąją vietą ir šiuo metu užima lyderiaujančią poziciją savo pogrupyje kovoje dėl teisės startuoti aštuntfinalyje. Pasak komandos, tai, kas vyksta, prilygsta mažyčiam stebuklui, tačiau kol kas jie stengiasi kasdien koncentruotis tik į tos dienos lenktynes ir nespekuliuoti net ir apie artimiausią ateitį.

„Manau, kad mums visiems šiuo metu sunku paslėpti šypsenas. Tai, kas čia vyksta, tai, ką mes čia patiriam, geriausiai apibūdina žodis „kosmosas“. Šita Lietuvos įgula kuria mažą stebuklą. Tačiau mes esame labai susifokusavę ir visą savo koncentraciją kreipiame tik į sekančias lenktynes. Mes kol kas negalvojam ir nekalbam nei apie jokius aštuntfinalius. Mūsų sekanti užduotis yra tik kitos dienos lenktynės“, – po finišo teigė komandos narys ir SSL Lietuva organizacijos vadovas Kristoforas Akromas.

Pasak jo, komanda ne kartą įsitikino, kad distancijoje čia viskas gali labai greitai pasikeisti. Vieną akimirką tu – priekyje, kitą – jau paskutinis. Nuolatinę intrigą išlaiko ir faktas, kad paskutinių etapo lenktynių taškai dvigubinami.

Vis dėlto, antrosios šešioliktfinalio lenktynės „SSL Team Lithuania Scandagra“ komandai buvo sėkmingos – finišo liniją jie kirto pirmi ir šiuo metu savo pogrupyje, turėdami 8 taškus, užima lyderiaujančią poziciją. Antroje vietoje su 5 taškais – Kanada, trečioje su 4 taškais – Slovėnija, ketvirtoje su 3 taškais – Japonija.

„Tokios geros, malonios, darbinės lenktynės buvo. Planavom laikyti dešinę pusę, tačiau startavom ir pasirinkom kairę. Mūsų taktikas ir vairininkas turi uoslę šitiems dalykams. Ta uoslė jų nepavedė ir šįkart“, – po finišo teigė komandos narys Klaudio Kliučinskas.

Nors iškart po starto Lietuva nebuvo pirma, išnaudodama akvatorijos sąlygas, komanda jau pirmąjį ženklą pasiekė pirma.

Manau, kad mums visiems šiuo metu sunku paslėpti šypsenas.

Pasak komandos, labai svarbu tai, kad kiekvienas jų laive daro tik savo funkciją ir koncentruojasi tik į ją. Toks susikaupimas ir koncentracija į savo užduotį padeda vengti didelių klaidų.

„Mums, įgulos nariams, nedalyvaujantiems taktiniuose sprendimuose, distancijoje net nelabai svarbu, kur mes plaukiam ir kelinti mes plaukiam. Mes darom darbą savo užduoties ribose tam, kad žmonės, kurie sprendimus priima, turėtų manevro laisvę“, – tvarka laive dalijosi K. Akromas.

Šiandien Lietuvos SSL rinktinė startavo trečiosiose šešioliktfinalio lenktynėse. Starto pradžia numatoma 14:00 val. Lietuvos laiku.

Po keturių šešioliktfinalio lenktynių paaiškės, kurios dvi komandos iš kiekvieno pogrupio pateks į aštuntfinalį. Paskutinę šešioliktfinalio lenktynių dieną taškai dvigubinami.

Nacionalinė Lietuvos rinktinė „SSL Gold Cup“ pasaulio taurėje startavo lapkričio 10 dieną pogrupyje su Čekija, Pietų Afrikos Respublika ir Omanu. Lapkričio 13 d. mūsų SSL rinktinė iškovojo Lietuvai vietą „SSL Gold Cup“ pasaulio taurės šešlioktfinalyje.

„SSL Gold Cup“ pasaulio taurė yra analogų buriavimo sporte neturinčios varžybos, kuriose net 56 šalys varžosi dėl geriausios buriavimo valstybės titulo. Varžybos vyksta Pasaulio futbolo čempionatui būdingu formatu – valstybių rinktinės, sudarytos iš geriausių kiekvienos valstybės buriuotojų, varžosi grupėse po keturias ir įveikdamos eliminacijas juda link lemiamos kovos, kuri tarp dviejų visas eliminacijas praėjusių rinktinių įvyks gruodžio 3 d. „SSL Gold Cup“ taurės naujienas galima sekti čia.

GALERIJA

  • Lietuvos SSL buriavimo rinktinė: tai, ką mes čia išgyvename ir patiriame – kosmosas
  • Lietuvos SSL buriavimo rinktinė: tai, ką mes čia išgyvename ir patiriame – kosmosas
  • Lietuvos SSL buriavimo rinktinė: tai, ką mes čia išgyvename ir patiriame – kosmosas
  • Lietuvos SSL buriavimo rinktinė: tai, ką mes čia išgyvename ir patiriame – kosmosas
  • Lietuvos SSL buriavimo rinktinė: tai, ką mes čia išgyvename ir patiriame – kosmosas
A. Noreikaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žaliasis ragas

Tik nepristumkit į kelnes !

Pirmyn,

gero vejo, lietuviai!

Vėjo,

vėjo,vėjo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS