Lietuvos tinklinio trofėjai – penkių miestų komandoms | KaunoDiena.lt

LIETUVOS TINKLINIO TROFĖJAI – PENKIŲ MIESTŲ KOMANDOMS

  • 0

"Kauno-VDU" tinklininkės laimėjo Lietuvos čempionatą šeštą kartą iš eilės, Gargždų "Amber-Arlangos" vyrai – trečią.

Mėgavosi žaidimu

Druskininkuose surengtų varžybų finale "Kauno-VDU" komanda du kartus – 3:0 ir 3:0 – privertė kapituliuoti Jonavos "Aušrinės-KKSC" ekipą.

Kaunietes į pergalę vedė Viltė Bogdanovič, per abejas rungtynes pelniusi iš viso 28 taškus.

"Labai didžiuojuosi savo komanda, nes šį sezoną išpildėme visus savo lūkesčius ir norus. Finalas iš tikro nebuvo lengvas, tačiau buvome susikoncentravusios daugiau nei šimtu procentų. Žaidėme savo stiliumi ir tuo mėgavomės", – džiaugėsi "Kauno-VDU" kapitonė V.Bogdanovič.

Bronzos medaliai įteikti Vilniaus universiteto tinklininkėms, 3:0 ir 3:2 įveikusioms Gargždų "Amber Volley" komandą.

"Labai norėjome po 5–6 metų pertraukos sugrįžti į prizininkių gretas ir pagaliau pavyko sukurti šį stebuklėlį. Noriu pagirti varžoves – jos irgi žaidė nuostabiai", – sakė VU ekipos kapitonė Kotryna Kontautaitė.

Prireikė auksinio seto

"Amber-Arlangos" tinklininkams prireikė vadinamojo auksinio seto, kad apgintų Lietuvos čempionų titulą.

Prizininkai: Kauno "RIO-Starto" tinklininkai (juodos spalvos apranga) savo trofėjų kolekciją papildė bronzos medaliais. / M. Baranausko / LTF nuotr.

Gargždiškiai pirmas finalo rungtynes po permainingos kovos 2:3 pralaimėjo Marijampolės "Sūduvai", tačiau vėliau sugebėjo atsirevanšuoti 3:0 ir šventė pergalę.

"Manau, kad neblogai išnagrinėjome pralaimėto mačo priežastis ir padarėme atitinkamas išvadas, tad žūtbūtines antras rungtynes sužaidėme išties geriau", – tvirtino vienas "Amber-Arlangos" lyderių Artūras Vincėlovičius.

Finalas iš tikro nebuvo lengvas, tačiau buvome susikoncentravusios daugiau nei šimtu procentų.

Trečią vietą užėmė Kauno "RIO-Starto" vyrai, 3:2 ir 3:1 privertę kapituliuoti Šiaulių "Elgos-Master Idea-SC Dubysos" tinklininkus.

"Antrai dvikovai į aikštę žengėme nusiteikę taip, kad neprireiktų auksinio seto, – kalbėjo žaidžiantysis "RIO-Starto" treneris Gilbertas Kerpė. – Sezonas buvo itin sunkus, komandoje – daug pokyčių, žaidėjus persekiojo traumos, bet viską atlaikėme, todėl medaliai itin džiugina."

Baltijos lygoje – medaliai

Šį sezoną Lietuvos tinklinio komandos pasižymėjo ir Baltijos lygų varžybose.

"Kauno-VDU" ekipa po penkerių metų pertraukos iškovojo aukso medalius (per lemiamą dvikovą 3:1 įveikė Tartu "TU-Bigbank" ekipą), o naudingiausia (MVP) finalo ketverto turnyro žaidėja buvo pripažinta V.Bogdanovič.

Bronzą pelnė "Aušrinės-KKSC" tinklininkės (mažajame finale 3:0 nugalėjo Talino "Tallinna Ulikool-Kikas" komandą).

"Amber-Arlangos" vyrai, pirmą kartą prasimušę į Baltijos lygos finalo ketvertą, užėmė 4 vietą (mūšį dėl bronzos 2:3 pralaimėjo estų "Parnu VK" klubui).

Triumfas: ant "Amber-Arlangos" žaidėjų rankų – treneris latvis A.Štalas. / M. Baranausko / LTF nuotr.

Rezultatai

Finalas, moterys. "Kaunas-VDU"–Jonavos "Aušrinė-KKSC" 3:0 (25:15, 25:19, 25:20) ir 3:0 (25:19, 25:22, 25:20).

Finalas, vyrai. Gargždų "Amber-Arlanga"–Marijampolės "Sūduva" 2:3 (17:25, 25:18, 25:20, 18:25, 19:21) ir 3:0 (25:22, 25:13, 25:13).

Dėl 3-ios vietos, moterys. Vilniaus universitetas–Gargždų "Amber Volley" 3:2 (19:25, 25:20, 25:22, 23:25, 16:14) ir 3:0 (25:19, 25:22, 25:18).

Dėl 3-ios vietos, vyrai. Kauno "RIO-Startas"–Šiaulių "Elga-Master Idea-SC Dubysa" 3:1 (25:21, 25:18, 20:25, 25:22) ir 3:2 (25:21, 23:25, 25:21, 18:25, 19:17).

Svajonių komandos

Lietuvos moterų ir vyrų tinklinio čempionatų simbolinės rinktinės:

moterų varžybų finalo geriausia žaidėja – Viltė Bogdanovič ("Kaunas-VDU"), kartu su ja viso sezono komandoje – Jekaterina Kovalskaja ir Inga Lisauskienė (abi – "Aušrinė-KKSC"), Benita Umantaitė ir Neringa Kačėnaitė (abi – Vilniaus universitetas), Lilija Firinovič ("Amber Volley"), Marija Ida Savukynaitė ir Karolina Pravdinskaitė (abi – "Kaunas-VDU");

vyrų varžybų finalo geriausias žaidėjas – Linas Petravičius ("Sūduva"), kartu su juo viso sezono komandoje – Artūras Vincėlovičius, Viktoras Ščekaliukas, Dmytro Šlominas ir Artūras Sitnikas (visi – "Amber-Arlanga"), Patrikas Stankevičius ("Sūduva"), Mykolas Suchanekas ir Jaroslavas Bogdanovičius (abu – "RIO-Startas").

GALERIJA

  • Triumfas: ant „Amber-Arlangos“ žaidėjų rankų – treneris latvis A.Štalas.
  • Prizininkai: Kauno „RIO-Starto“ tinklininkai <span style=color:red;>(juodos spalvos apranga)</span> savo trofėjų kolekciją papildė bronzos medaliais.
M. Baranausko / LTF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS