Lietuvos žolės riedulininkės turėjo pripažinti ukrainiečių pranašumą | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ŽOLĖS RIEDULININKĖS TURĖJO PRIPAŽINTI UKRAINIEČIŲ PRANAŠUMĄ

  • 0

Antradienį Vilniuje prasidėjo žolės riedulio „Hockey Series“ turnyras, kuris yra ir pirmasis atrankos į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes etapas.

Lietuvos komanda pirmosiose rungtynėse rimtai kovojo su turnyro favorite Ukrainos ekipa, tačiau po atkaklios kovos turėjo pripažinti varžovių pranašumą 0:2 (0:0, 0:1, 0:0, 0:1).

Lietuvos rinktinė labai gerai pradėjo rungtynes, tačiau susikurtomis progomis pasinaudoti nepavyko. Pirmojo kėlinio viduryje ukrainietėms pavyko žaidimą išlyginti, o antrajame (21 min.) ir išsiveržti į priekį. Po pertraukos žaidimas vėl vyko lygiai, o lemiami rungtynių įvykiai nutiko paskutinėmis minutėmis. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti mažiau nei 5 min., vienai Ukrainos žaidėjai buvo parodyta geltonoji kortelė - tai reiškė, kad rungtynes varžovės užbaigs turėdamos viena žaidėja mažiau. Maža to, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Maksimas Tarasovas nusprendė pakeisti ne kartą komandą nuo įvarčių gelbėjusią vartininkę Viktoriją Vileikytę aikštės žaidėja. Deja, maksimalus mūsiškių spaudimas nepadėjo išlyginti rezultato, o ukrainietės vienos kontratakos metu įmušė įvartį į tuščius vartus ir įtvirtino savo pranašumą.

Po mačo Lietuvos rinktinės gynėja Raminta Peskovė, kuriai rungtynių pabaigoje teko būti žaidžiančia vartininke, nebuvo patenkinta rezultatu, nors rungtynių su ukrainietėmis eiga nebuvo nuvilianti.

„Rungtynės buvo labai kovingos, kovojome iki galo, ženkliai tikrai nenusileidome varžovėms, tik rezultatu esame nusivylusios, - sakė riedulininkė. - Buvome labai rimtai nusiteikusios kovai, nes senokai jau nesame laimėję prieš Ukrainos komandą. Turėjome daug galimybių įmušti, mažųjų kampinių, deja, nepavyko“.

Kitose rungtynėse Velso rinktinė 1:0 (0:0, 0:0, 1:0, 0:0) įveikė Turkijos ekipą.

Trečiadienį čempionate susitiks Čekija su Turkija ir Velsas su Ukraina. Lietuvos rinktinė antrąsias rungtynes žais ketvirtadienį su Čekijos komanda.

GALERIJA

  • Lietuvos žolės riedulininkės turėjo pripažinti ukrainiečių pranašumą
  • Lietuvos žolės riedulininkės turėjo pripažinti ukrainiečių pranašumą
  • Lietuvos žolės riedulininkės turėjo pripažinti ukrainiečių pranašumą
  • Lietuvos žolės riedulininkės turėjo pripažinti ukrainiečių pranašumą
Alfredo Pliadžio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS