Lotynų Amerikos šokių čempionate visas pergales nuskynusi A. Vaidilaitė: ši akimirka ypatinga | KaunoDiena.lt

LOTYNŲ AMERIKOS ŠOKIŲ ČEMPIONATE VISAS PERGALES NUSKYNUSI A. VAIDILAITĖ: ŠI AKIMIRKA YPATINGA

  • 0

Rugpjūčio viduryje Vilniuje praūžė profesionalų Lotynų Amerikos šokių Europos čempionatas. Varžybose savo talentą demonstravo garsiausios šokėjų poros iš visos Europos, tačiau ryškiausiai čempionate sužibėjo lietuvės Andros Vaidilaitės ir italo Nino Langella pora. Iškovoję visas įmanomas pergales, šokėjai džiaugėsi po ilgos pertraukos galėję vėl sugrįžti į Andros gimtinę.

Vos 12 metų palikusi gimtąją Lietuvą ir pakėlusi sparnus už Atlanto, A. Vaidilaitė šiandien gali didžiuotis pasiekusi karjeros aukštumas. Šiuo metu Ispanijoje gyvenanti ir už Italiją šokanti Andra kartu su savo scenos ir gyvenimo partneriu Nino – Europos ir pasaulio čempionai. Nesibaigiančios treniruotės, kelionės iš vieno žemyno į kitą, griežta maisto rutina – tai profesionalių šokėjų kasdienybė. Tačiau Andra neslepia – emocijos, kurias patiria būdama šokių aikštelėje, nuveja į šalį visus sunkumus.

Dėl čempionato keitė miego režimą

Vilniuje nugriaudėjęs Europos čempionatas Andrai ir Nino tapo nemenku iššūkiu dėl laiko skirtumo. Prieš tai kurį laiką viešėję Jungtinėse Amerikos Valstijose, šokėjai turėjo smarkiai pakeisti savo miego režimą, kad atvykus į Lietuvą netektų susidurti su laiko juostų pakeitimo sindromu.

„Nėra taip, kad ruošiamės specialiai vienam ar kitam konkursui ar pasirodymui – keliaujame be perstojo ir šokame beveik kiekvieną savaitgalį, tad kaip profesionalas, tu turi būti visada pasiruošęs. Kasdienėse treniruotėse koncentruojamės į nuolatinį tobulėjimą ir savęs, kaip artisto, ieškojimą. Tai tiesiog yra mūsų rutina – tad ir šį kartą artėjant Europos čempionatui lygiai taip pat ruošėmės. Tik kas buvo sunkiau šį kartą, tai, kad prieš atvykimą į Lietuvą mėnesį buvome Amerikoje. Žinodami, kad atvykus į Lietuvą susidursime su dideliu laiko skirtumu, keitėme miego režimą dar būdami ten – treniruodavomės anksti ryte, kad šokant Lietuvoje nebūtų sunku. Taip pat labai sunku buvo pirmą dieną atskridus nevalgyti cepelinų, nes tai jau buvo tapę tradicija. Tačiau suvalgiau juos pusryčiams kitą rytą“, – juokėsi A. Vaidilaitė.

Grįžimas į gimtinę – ypatingas

Nors ir šoka už Italiją, Andra teigė nekantravusi grįžti į gimtąją Lietuvą, mat nuo paskutinių jos varžybų čia buvo praėję jau daugybė metų.

„Paskutinį kartą Lietuvoje šokau 2015 metais „Žuvėdros“ 50-mečio jubiliejuje, bet tai buvo šou pasirodymas, o ne konkursas. Varžybose Lietuvoje paskutinį kartą dalyvavau dar būdama paauglė! Tad man ši akimirka buvo itin svarbi ir ypatinga. Labai nekantravau ir laukiau šio konkurso po to, kai federacija paskelbė, kad šių metų Europos čempionatui buvo pasirinkta Lietuva. Artėjant kelionei, maloniai jaudinausi, žinodama, kad pirmoje eilėje tarp žiūrovų matysiu savo šeimą, kuri mane labai palaiko“, – pasakojo šokėja.

Organizatorių nuotr.

Jautė didžiulį palaikymą

Grįžimo į Lietuvą džiaugsmą dar labiau sustiprino saldus pergalės jausmas. Andros ir Nino pora Europos čempionate iškovojo pirmąsias vietas visuose penkiuose šokiuose. Šokėjai nuskynė čia čia, sambos, rumbos, pasodoblio ir džaivo stilių pergales.

„Su kiekvienu turu mums sekėsi vis geriau. Publika mus labai palaikė nuo pat pirmo šokio ir tai davė dar daugiau jėgos ir energijos – galėjome visiškai atsiduoti šokiui ir mėgautis kiekviena sekunde.

Laimėti buvo itin malonu, nes šių metų teisėjų komisija – be galo įspūdinga. Didžioji dalis jų – mūsų šokių pasaulio ikonos. Todėl labai didžiuojamės, kad būtent jie išrinko mus čempionais. Čempionatą transliavo DSI TV, tad jausmas buvo toks, lyg mus palaikytų visas pasaulis. Gavome nežmonišką kiekį žinučių – tiek daug meilės. Esame labai laimingi, galėdami savo šokiu įkvėpti ateinančias šokėjų kartas“, – įspūdžiais dalijosi A. Vaidilaitė.

Labai sunku buvo pirmą dieną atskridus nevalgyti cepelinų, nes tai jau buvo tapę tradicija.

Dalyviai liko sužavėti Lietuva

Iš visos Europos į Lietuvą suvažiavusios šokėjų poros negailėjo mūsų šaliai komplimentų. Kaip teigia Andra, organizatoriai pasirūpino net ir mažiausiomis detalėmis, tad visi iš čempionato išvažiavo su geriausiais įspūdžiais.

„Buvo labai malonu girdėti iš visų šokėjų ir teisėjų gerus atsiliepimus apie Vilnių ir Lietuvą. Visiems be galo patiko organizatorių dėmesys, lietuviškas maistas, viešbučio atmosfera. Čempionatas baigėsi vakarėliu golfo aikštyne, o šokiai tęsėsi iki ryto! Taip pat buvome labai laimingi, kai sužinojome, kad varžybų vieta buvo parinkta viešbučio banketų salė, o ne sporto arena. Mums patinka, kai jaučiame publiką šalia ir jie girdi mūsų kvėpavimą. Šokti mažesnėje erdvėje yra žymiai jaukiau ir smagiau“, – teigė profesionali šokėja.

Namuose neužsibus

Prakalbus apie ateities planus, Andra užsimena apie pasiruošimą dar vienam konkursui. Tačiau neslepia, kad labiausiai laukia sugrįžimo namo atgal į Ispaniją, kur jos laukia mylimi augintiniai.

„Gaila, bet jau kitą dieną po čempionato turėjome išskristi atgal į Ameriką. Dabar esame Hjustone ir čia laukia dar vienas konkursas bei šou. Taip pat čia mokysime kitas poras skirtinguose šokių klubuose. Na, o paskui, po dviejų mėnesių „ant lagamino“, pagaliau keliausime namo, kur manęs laukia du šuniukai Coco ir Chanel“, – šypsojosi Andra.

Tiesa, ilgai namuose užsibūti moteriai neteks. A. Vaidilaitė atskleidžia, kad rugsėjo mėnesį laukia kelionė į Didžiąją Britaniją, kur pačiame Londono centre vyks didysis „International Championships“ konkursas, sutrauksiantis visų šokio mylėtojų dėmesį.

GALERIJA

  • Lotynų Amerikos šokių čempionate visas pergales nuskynusi A. Vaidilaitė: ši akimirka ypatinga
  • Lotynų Amerikos šokių čempionate visas pergales nuskynusi A. Vaidilaitė: ši akimirka ypatinga
  • Lotynų Amerikos šokių čempionate visas pergales nuskynusi A. Vaidilaitė: ši akimirka ypatinga
  • Lotynų Amerikos šokių čempionate visas pergales nuskynusi A. Vaidilaitė: ši akimirka ypatinga
  • Lotynų Amerikos šokių čempionate visas pergales nuskynusi A. Vaidilaitė: ši akimirka ypatinga
  • Lotynų Amerikos šokių čempionate visas pergales nuskynusi A. Vaidilaitė: ši akimirka ypatinga
  • Lotynų Amerikos šokių čempionate visas pergales nuskynusi A. Vaidilaitė: ši akimirka ypatinga
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS