LTOK skirs 1,645 mln. eurų dotacijų sporto federacijoms | KaunoDiena.lt

LTOK SKIRS 1,645 MLN. EURŲ DOTACIJŲ SPORTO FEDERACIJOMS

  • 0

Antradienį Vilniuje Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto posėdyje, pristatyta organizacijos biudžeto ataskaita bei planas 2024-iesiems, kuriame numatytos didesnės dotacijos sporto federacijoms.

Skelbiama, kad remiantis posėdyje pristatytą informaciją, organizacijos pajamos praėjusiais metais siekė 4,405 mln. eurų – 0,5 mln. daugiau nei buvo planuota. Didžiąją pajamų dalį sudaro UAB „Olifėja“ dividendai – 3,685 mln. eurų, likusi dalis – tikslinės Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) ir Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) subsidijos.

LTOK išlaidos 2023 m. buvo 4,331 mln. eurų – 200 tūkst. eurų mažiau nei buvo planuota. Didžiąją išlaidų dalį kaip ir kasmet sudarė olimpinio sporto finansavimas. Daugiau nei 721,8 tūkst. eurų sudarė trijų Lietuvos rinktinių dalyvavimas olimpiniuose renginiuose – Europos jaunimo žiemos ir vasaros festivaliuose bei Europos žaidynėse. Pastarųjų kaštai išaugo 70 tūkst. eurų dėl didesnės nei planuota rinktinės.

Praėjusiais metais siekiant padėti sporto federacijoms, joms buvo skirtos tikslinės dotacijos, kurios iš viso sudarė 850 tūkst. eurų.

Lietuvos olimpinio fondo (LOF) vadovė Lina Minderienė taip pat pristatė praėjusių metų biudžeto įvykdymo ataskaitą. LOF pajamos pernai siekė 434,5 tūkst. eurų – beveik 100 tūkst. daugiau nei buvo planuota. Taip pat 130 tūkst. eurų buvo surinkta barteriniais mainais. Šiais metais planuojama surinkti 665 tūkst. eurų, tarp kurių bus ir barterinių mainų būdu gautos prekės ar paslaugos.

Didesnės dotacijos federacijoms

Planuojama, kad šiais metais LTOK pajamos sieks 4,080 mln. eurų, iš kurių 3,550 mln. eurų sudarys UAB „Olifėja“ dividendai, o likusią dalį – tikslinės TOK ir EOK subsidijos.

Numatomos išlaidos – 5,852 mln. eurų, kurių didžioji dalis – 2,895 mln. eurų – bus skirta olimpinio sporto finansavimui. Dalyvavimui artėjančiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse planuojama skirti 450 tūkst. eurų.

Kaip ir praėjusiais metais, iš mažėjančio LTOK biudžeto bus siekiama padėti sporto federacijoms. Vienkartinėms dotacijoms iš viso bus skiriama 1,645 mln. eurų. Olimpinių sporto šakų federacijoms bus skiriama po 40 tūkst. eurų, LTOK pripažintiems partneriams – po 20 tūkst., į Paryžiaus olimpinių žaidynių programą įtrauktoms federacijoms – po 30 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS