M. Drobiazko sako nedalyvaujanti Rusijos propagandoje, neša „kultūros ir gėrio šviesą“ | KaunoDiena.lt

M. DROBIAZKO SAKO NEDALYVAUJANTI RUSIJOS PROPAGANDOJE, NEŠA „KULTŪROS IR GĖRIO ŠVIESĄ“

Rusijoje gyvenanti ir Lietuvos pilietybę turinti ledo šokėja Margarita Drobiazko sako nedalyvaujanti Rusijos propagandoje, ji tikina skleidžianti „kultūros ir gėrio šviesą“.

Taip ji kalbėjo viešai išplatintame laiške, reaguodama į oficialų kvietimą dalyvauti Pilietybės reikalų komisijos posėdyje, kur ketinama spręsti dėl jos Lietuvos pilietybės panaikinimo.

„Tai, kas dabar vyksta tarp Rusijos ir Ukrainos, yra labai skaudu. Tragedija milijonams žmonių ir šeimų. Rusija yra mano tėvo tėvynė, Ukraina – mano motinos tėvynė. Visur yra giminių ir artimų žmonių, kurie kenčia ir kurių kančia kasdien pripildo mano širdį“, – tvirtino ledo šokėja.

„Nuoširdžiai tikiu, kad abiejose konflikto pusėse esantiems žmonėms reikia emocinės paramos, kad jie nenuslystų į gyvulišką neapykantą vienas kitam, nesvarbu, ar ji būtų pagrįsta, ar išprovokuota propagandos“, – kalbėjo ji.

Laišką su M. Drobiazko pozicija persiuntė ilgametė „Liepsnojančio ledo“ režisierė Rasa Micachienė.

„Nešam kultūros ir gėrio šviesą“

Dėl išimties tvarka suteiktos Lietuvos pilietybės atėmimo iš ledo šokėjos M. Drobiazko vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė į prezidentą Gitaną Nausėdą kreipėsi liepos pabaigoje.

Prieš šalies vadovui priimant sprendimą rekomendaciją jam turės pateikti Pilietybės reikalų komisija, jai vadovauja vyriausiasis prezidento patarėjas teisės klausimais.

Migracijos departamentas nurodo, kad M. Drobiazko nesilaiko Lietuvai duotos priesaikos ir bendradarbiaudama su priešišku režimu diskredituoja šalies vardą.

Kartu su savo vyru, ledo partneriu ir nesavanaudišku Lietuvos patriotu Povilu, nešam kultūros ir gėrio šviesą, kiek tik galim, aš ir jis.

Kaip vieną iš argumentų departamentas nurodo, kad M. Drobiazko palaiko glaudžius profesinius ir asmeninius ryšius su Tatiana Navka – Vladimiro Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo žmona.

Vis dėlto pati M. Drobiazko sako Rusijos propagandoje nedalyvaujanti.

„Aš nedalyvauju „propagandiniame“ veiksme, kaip jį pavadino vienas asmuo. Kartu su savo vyru, ledo partneriu ir nesavanaudišku Lietuvos patriotu Povilu, nešam kultūros ir gėrio šviesą, kiek tik galim, aš ir jis“, – teigė šokėja.

„Esu kaltinama dėl viešai neišreikštos savo politinės pozicijos, bet ar pagal Lietuvos Konstituciją neturiu teisės neišreikšti savo pozicijos, jei negaliu, nenoriu ar nesu tam pasirengusi?“ – pridūrė ji.

„Niekas neištrins mūsų nuopelnų“

G. Nausėda pernai M. Drobiazko ir P. Vanagą išbraukė iš valstybės apdovanotųjų sąrašo.

„Atėmus iš manęs ir Povilo už tai gautus apdovanojimus ir net pasą, niekas neištrins mūsų nuopelnų iš Lietuvos istorijos ir neišplėš meilės iš žiūrovų širdžių“, – teigė šokėja.

M. Drobiazko teigė nesanti politikė ir neketinanti pateikti politinių vertinimų.

„Tegul politikai užsiima politika, o Lietuvos žmonės įvertina, kaip jiems sekasi. Priešiška šiuo metu yra paskelbta šalis, kurioje gimiau ir užaugau, kurioje mokiausi ir čiuožiau, kurioje kartu su Povilu, vadovaujant geriausiems Rusijos treneriams, ruošiausi penkioms olimpinėms žaidynėms, dvylikai pasaulio ir dvylikai Europos čempionatų, kad garsinčiau Lietuvą, patikėjusią man savo sportinę garbę“, – rašė sportininkė.

„Nuo 2007 metų esame nuolatiniai ledo šou Rusijoje dalyviai. Ji – mano istorinė tėvynė. Kaip ir visus šiuos 17 metų, taip ir šiandien, mūsų veikloje nebuvo ir nėra jokių politinių manifestų“, – teigė ji.

Ledo šokėja, teigia suprantanti, kad dauguma žmonių jos veiksmus laikys neteisingais.

„Jie turi teisę tai daryti. Jie turi pilną teisę taip sakyti. Ir daugelis tam pritars. Tačiau niekas neturi moralinės ar kitokio pobūdžio teisės priversti mane užimti radikalią poziciją, pagrįstą neapykanta, arba priversti mane atgailauti dėl to, ką darau sąžiningai, profesionaliai ir tik dėl gėrio ir taikos sielose tų žmonių, su kuriais susiduriu“, – teigė M. Drobiazko.

Sportininkė Lietuvos pilietybę įgijo 1993 metais išimties tvarka už nuopelnus sporto srityje.

Gairės: Margarita Drobiazko, ledo šokėja, Rusijos propaganda, karas Ukrainoje, Lietuvos pilietybė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS