A. Malašinskas: rankinis Lietuvoje nemiręs | KaunoDiena.lt

A. MALAŠINSKAS: RANKINIS LIETUVOJE NEMIRĘS

  • 0

„Buvau nusprendęs: jeigu nepasieksime pergalių – pasitrauksiu“, – pareiškė žodį ištesėjęs Lietuvos vyrų rankinio rinktinės strategas Mindaugas Andriuška.

Trys nesėkmės

Lietuviai iš Europos rankinio čempionato finalo turnyro grįžo tuščiomis – pralaimėjo visas trejas rungtynes.

F grupėje mūsiškiai 27:29 nusileido Rusijos atstovams, 26:31 – Slovakijos komandai ir 29:35 – Norvegijos ekipai.

Į kitą varžybų etapą pateko rusai ir norvegai.

Vietas tarp dvylikos stipriausiųjų taip pat buvo užsitikrinusios Danijos ir Juodkalnijos (A grupė), Prancūzijos ir Kroatijos (C), Lenkijos ir Vokietijos (D) bei Ispanijos ir Švedijos (E) rinktinės.

Vakar paaiškėjo galutinė B grupės rikiuotė (lemiamas rungtynes žaidė Islandijos ir Vengrijos bei Nyderlandų ir Portugalijos rankininkai).

Kartu su lietuviais pasirodymą Europos čempionate užbaigė Slovėnijos, Šiaurės Makedonijos, Serbijos, Ukrainos, Austrijos, Baltarusijos, Čekijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Slovakijos komandos.

Lūkesčiai buvo didesni

„Taškų neiškovojome, toks rezultatas netenkina, tad reikia pokyčių. Komanda turi judėti pirmyn ir galbūt naujas treneris taps tuo postūmiu“, – sakė iš Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukęs M.Andriuška.

Iš Panevėžio kilęs specialistas nacionalinei ekipai vadovavo nuo 2019-ųjų sausio. Jo štabe taip pat dirbo treneriai Almantas Savonis ir Vaidotas Grosas.

„Su visais varžovais kovėmės garbingai, tačiau vis kažko pritrūkdavo. Pirmas dvejas rungtynes (su rusais ir slovakais – red. past.) koją kišo patirties stoka. Trečią dvikovą (su norvegais – red. past.) pradėjome gerai, bet antrą kėlinį subyrėjome, – kalbėjo M.Andriuška. – Vis dėlto viskas nebuvo taip blogai. Tiesiog norėjosi pergalių, o jų nėra. Vyrai stengėsi, buvo malonu su jais dirbti. Jaunimas, manau, žengė į priekį. Tad šis branduolys ateityje gali tikrai ne tik sugrįžti į Europos čempionato finalo turnyrą, bet ir siekti jame pergalių.“

Anot Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidento Donato Pasvensko, lūkesčiai buvo didesni, rinktinei nepavyko atskleisti viso savo potencialo.

LRF vadovas patvirtino, kad M.Andriuškos darbą pirmiausia aptars ir įvertins LRF vykdomasis komitetas.

M. Andriuška: rezultatas netenkina, tad reikia pokyčių. Galbūt naujas treneris taps tuo postūmiu. / „Kolektiff Images“ nuotr.

Nusilenkė sirgaliams

Košicės arenoje Lietuvos komandai 21 įvartį pelnė Aidenas Malašinskas, 13 – Gerdas Babarskas, 9 – Mindaugas Dumčius.

8 kartus pasižymėjo Benas Petreikis, 7 – Valdas Drabavičius, 5 – Karolis Antanavičius, po 4 – Mindaugas Urbonas ir Skirmantas Plėta, po 2 – Deividas Jovaišas ir Lukas Simėnas, po 1 – Povilas Babarskas, Deividas Virbauskas, Gytis Šmantauskas, Lukas Juškėnas, Žanas Gabrielius Virbauskas bei vartininkai Lukas Gurskis ir Giedrius Morkūnas.

„Atrodytų, kad trys pralaimėjimai – ir nėra ko džiaugtis, bet kovos buvo. Pirmas rungtynes galėjome kur kas geriau sužaisti, o trečias mačas parodė, kad netgi didokas nuovargis – ne kliūtis atsilaikyti prieš tokius varžovus, kaip norvegai. Manau, kad kiekvienas galime savimi didžiuotis, kiekvienas padarė, ką galėjo. Namo – neiškelta galva, bet tikrai nenuleista. Žmonės turėjo pastebėti, kad rankinis Lietuvoje nemiręs, yra kam žaisti“, – svarstė A.Malašinskas.

Žaidėjui didelį įspūdį padarė iš Lietuvos atvykę sirgaliai.

„Jie turbūt net neįsivaizduoja, kaip mums padėjo, vedė į priekį. Tikėjomės palaikymo, bet kad mūsiškių grupė bus tokia aktyvi… Didžiausia pagarba sirgaliams, lenkiame galvas prieš juos, labai vertiname, kad jie skyrė mums ne tik savo laiką, bet ir emocijas“, – pabrėžė A.Malašinskas.

Nubaudė juodkalnietį

Europos rankinio federacija (EHF) už nesportinį elgesį skyrė 5 000 eurų baudą Juodkalnijos rinktinės žaidėjui Marko Lasicai.

Po rungtynių Debrecene su Šiaurės Makedonijos ekipa (pergalę 28:24 šventė juodkalniečiai) M.Lasica demonstratyviai spjovė varžovų sirgalių tribūnos link. Beįsiplieskiančias peštynes sutramdė saugos tarnyba.

EHF drausmės komisijos skirta baudą sudaro dvi dalys: 3 000 eurų Juodkalnijos rankininkas privalo sumokėti iškart, o 2 000 eurų atidėti dvejiems metams. Jeigu per juos M.Lasica elgsis pavyzdingai, baudos likučio nereikės mokėti.

Statistika

Lietuva–Norvegija 29:35 (16:16). Košicė, „Steel“ arena, 1 705 žiūrovai.

Lietuva: A.Malašinskas 8 įvarčiai, G.Babarskas 5, M.Dumčius ir K.Antanavičius po 3, M.Urbonas, L.Simėnas ir V.Drabavičius po 2, B.Petreikis, G.Šmantauskas, D.Virbauskas ir L.Juškėnas po 1.

Norvegija: S.Sagosenas ir S.Bartholdas po 7 įvarčius, H.Reinkindas 6, S.Overjordetas 5, K.Gulliksenas 4, M.Gullerudas ir A.Christoffersenas po 2, K.Tonnesenas ir T.Solstadas po 1.

Komandų rodikliai. Žaidimas su kamuoliu (viso rungtynių laiko) – 57 proc. ir 43 proc. Metimai – 46 ir 50. Metimų efektyvumas – 63 proc. ir 70 proc., atakų efektyvumas – 53 proc. ir 60 proc. 7 m baudiniai – 3/4 ir 8/10. Klaidos – 5 ir 4.

F grupė

1. Rusija  3  0  0  +12  6

2. Norvegija  2  0  1  +15  4

3. Slovakija  1  0  2  –14  2

4. Lietuva  0  0  3  –13  0

Rezultatai

A grupė. Šiaurės Makedonija–Danija 21:31, Juodkalnija–Slovėnija 33:32. Rikiuotė: 1. Danija (6 taškai), 2. Juodkalnija (4), 3. Slovėnija (2), 4. Š.Makedonija (0).

C grupė. Prancūzija–Serbija 29:25, Ukraina–Kroatija 25:38. Rikiuotė: 1. Prancūzija (6 taškai), 2. Kroatija (4), 3. Serbija (2), 4. Ukraina (0).

E grupė. Čekija–Švedija 27:27, Bosnija ir Hercegovina–Ispanija 24:28. Rikiuotė: 1. Ispanija (6 taškai), 2. Švedija (3), 3. Čekija (3), 4. Bosnija ir Hercegovina (0).

GALERIJA

  • M. Andriuška: rezultatas netenkina, tad reikia pokyčių. Galbūt naujas treneris taps tuo postūmiu.
„Kolektiff Images“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS