Motobolą žais ne vien Žemaitijoje | KaunoDiena.lt

MOTOBOLĄ ŽAIS NE VIEN ŽEMAITIJOJE

  • 0

Motociklų futbolo (motobolo) sezonas Lietuvoje turėtų startuoti gegužę, o pabaigtuvės numatytos rugsėjį.

Pirmos varžybos suplanuotos gegužės 4-ąją Radviliškyje, kur Lietuvos jaunimo motobolo čempionato rungtynes žais vietos „Žėručio“ ir Kretingos aštuoniolikmečiai.

Tądien taip pat Radviliškyje prasidės šalies suaugusiųjų čempionatas, jėgas išmėgins radviliškiečiai ir kretingiškiai, o gegužės 5-ąją „Žėručio“ motobolininkai susitiks su Skuodo „Bartuva“.

Gegužės 11–12 d. Lietuvos čempionato kovos persikels į Skuodą, birželį – į Kretingą.

2023 m. šalies jaunimo čempionų titulą iškovojo Kretingos vaikinų pirma komanda, sidabrą ir bronzą pelnė Skuodo atstovai.

Pagrindinė kretingiškių komanda gegužę ir birželį planuoja dalyvauti tarptautiniuose turnyruose Vokietijoje, o rugpjūčio 3–4 d. jau savo motodrome žais Europos čempionų taurės rungtynes.

Pernai šiame turnyre Kretingos motobolininkai užėmė trečią vietą, į priekį praleidę „Kuppenheim Puma“ (Vokietija) ir „Suma Troyes“ (Prancūzija) klubus.

2023 m. Vokietijoje surengtame Europos jaunimo (iki 18 m.) motobolo čempionate Lietuvos rinktinė, suburta iš Kretingos ir Skuodo klubų žaidėjų, 0:4 pralaimėjo prancūzams, 9:1 sutriuškino olandus, 0:9 nusileido vokiečiams, mažajame finale dėl bronzos dar kartą susitiko su bendraamžiais iš Nyderlandų ir nugalėjo juos 5:2.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS