Motociklininkai ruošiasi pagainioti kamuolį | KaunoDiena.lt

MOTOCIKLININKAI RUOŠIASI PAGAINIOTI KAMUOLĮ

Pandemijos barjerus mėgins įveikti Lietuvos motobolo (motociklų futbolo) entuziastai – planuojama šiemet surengti šalies čempionatą ir jaunimo pirmenybes.

Rungtyniaus žemaičiai

Varžybose, kurias nusprendė organizuoti Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) motobolo komisija, ruošiasi dalyvauti tik dviejų miestų – Skuodo ir Kretingos – klubai.

Žemaičiams atstovaus suaugusiųjų ir jaunimo komandos. Abu čempionatai vyks dviem ratais, motobolininkai žais savo ir varžovų aikštėse.

Pirmos suaugusiųjų rungtynės numatytos gegužės 29-ąją – Kretingos motodrome turėtų susitikti šio miesto 1-oji ir 2-oji komandos, o birželio 12-ąją planuojamas principinių konkurentų – kretingiškių ir skuodiškių – pagrindinių sudėčių mačas.

Finalo dvikovą ketinama surengti rugpjūčio 14-ąją (jaunimo – 15-ąją) Kretingoje.

Kovojo su baltarusiais

Pernai dėl pandemijos motobolininkams ir šios sporto šakos gerbėjams teko iškęsti sąstingį – nevyko ne vien Europos čempionatai, bet ir regioninės varžybos.

2019-aisiais Skuodo "Bartuvos" ir Kretingos komandos dalyvavo Centrinės Europos motobolo lygos turnyre (jis dar vadinamas atviru Baltarusijos čempionatu), kuriame rungtyniavo ir trys baltarusių klubai.

"Bartuva" iškovojo aukso medalius, kretingiškiai – sidabro. Tarp rezultatyviausių žaidėjų – Skuodo ekipos motobolininkai Ivanas Krištopas (41 įvartis) ir Paulius Sparnauskas (11) bei Kretingos klubo sportininkai Renatas Žiubrys (16) ir Lukas Šimkus (12).

2014-aisiais šioje lygoje taip pat dalyvavo Latvijos, 2012-aisiais – Ukrainos ir Rusijos atstovai.

Jaunimo paraiška

2019-aisiais blykstelėjo ir Lietuvos motobolo jaunimo (iki 18 metų) rinktinė – iškovojo Europos čempionato bronzos medalius.

Vokietijoje surengtose varžybose R.Žiubrio treniruojama komanda pirmiausia 3:5 pralaimėjo prancūzams, 0:4 – rusams bei 0:4 – vokiečiams. Pusfinalyje mūsiškiai tik 6:7 nusileido būsimiems čempionams Rusijos motobolininkams, o per mačą dėl trečios vietos 4:3 atsirevanšavo bendraamžiams iš Vokietijos.

Lietuvai atstovavo kretingiškiai Laimonas Savickas, Vygantas Čėsna, Domantas Barkauskas, Edvinas Gerasimenko, Gintas Rudys, Gabrielius Pazdrazdis, Mantas Simėnas, Paulius Žąsytis, Gvidas Laucė.

"Vokietijoje yra penkiolika motobolo klubų, geriausi žaidėjai varžosi dėl vietų nacionalinėje komandoje, o mūsų rinktinėje – vieno klubo sportininkai, tačiau buvome lygiaverčiai favoritų konkurentai", – kalbėjo R.Žiubrys.

Lietuviams – medaliai

Šiemet Europos motobolo suaugusiųjų ir jaunimo čempionatus ketinama surengti rugpjūtį Rusijoje.

1994-aisiais Vokietijoje mūsiškiai iškovojo bronzos medalius (mažajame finale 4:2 nugalėjo prancūzus, rinktinę sudarė Rimvydas Jasinskas, Jeronimas Mikaločius, Rimantas Pocius, Eduardas Steckis, Augustinas Šliauderis, Stasys Večerskis, Edmundas Žilius, R.Žiubrys, Vidmantas Žiubrys).

1996-aisiais Kretingoje surengto Europos čempionato finale lietuviai (Vidmantas Bučmys, R.Jasinskas, Egidijus Knieža, J.Mikaločius, Stanislovas Penkus, E.Steckis, A.Šliauderis, S.Večerskis, R.Žiubrys, V.Žiubrys) 5:8 pralaimėjo rusams.

GALERIJA

  • Motociklininkai ruošiasi pagainioti kamuolį
  • Motociklininkai ruošiasi pagainioti kamuolį
  • Motociklininkai ruošiasi pagainioti kamuolį
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS