Naujas iššūkis B. Vanagui: Europos taurės etapas Graikijoje | KaunoDiena.lt

NAUJAS IŠŠŪKIS B. VANAGUI: EUROPOS TAURĖS ETAPAS GRAIKIJOJE

Antradienio rytą B. Vanago vadovaujama „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komanda pakėlė sparnus į Graikiją.

Birželio 14–17 d. šalies šiaurėje vyksta „Rally Greece Offroad“ lenktynės – antrasis FIA Europos bajų taurės etapas. Lietuvių pamėgtoje atostogų kryptyje lenktynininkų laukia ne saulės vonios ir žydri paplūdimiai, o lietus, kalnai ir intriguojanti kova.

„Tai pirmasis kartas, kai Europos bajų taurės etapas vyksta Graikijoje. Tai gerai, nes nei vienas iš taurės lyderių neturi patirties lenktyniaujant šiame regione, todėl sąlygos visiems bus panašios“, – sakė B. Vanagas.

Drauge su juo prie starto linijos stos ir Ispanijoje vykusio pirmojo etapo laimėtojas ir dabartinis serijos lyderis portugalas Tiago Reis, vairuojantis tokį patį „Toyota GR DKR Hilux“ bolidą. Į Graikiją taip pat atvyksta ir Dakaro senbūvis čekas Miroslavas Zapletalas, lenkų žvaigždė Krzysztof Holowczyc (Kristofas Holovyčius) ir kiti.

Kalnuotame Kastorijos regione vykstančios lenktynės žada ypatingas oro sąlygas. Dėl lietaus ir nenuspėjamo oro kalnuose, kalbama, kad kelio danga bus ne sausa ir dulkėta, kaip daugelis įsivaizduoja, o slidi. „Žada lyti. Slidžios sąlygos yra mūsų stiprybė, todėl lauksime, kaip išsipildys orų prognozės – turėtų būti labai įdomu“, – kalbėjo jau dvyliktam startui Dakaro ralyje besiruošiantis B. Vanagas.

Tris dienas vykstančiose lenktynėse sportininkams teks įveikti 825 km, iš kurių 523 km bus įskaitiniai. FIA Europos bajų taurės sieks net 49 pilotai. Pirmasis lenktynių etapas –  birželio 15 d., ketvirtadienį, o nugalėtojai paaiškės birželio 17 d., šeštadienį.

GALERIJA

  • Naujas iššūkis B. Vanagui: Europos taurės etapas Graikijoje
  • Naujas iššūkis B. Vanagui: Europos taurės etapas Graikijoje
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

V,L

Kažkodel nujaučiu kad Vanagui ir vel kažkas nepasiseks.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS