Nelaimių šleifas tęsiasi: prieš pat pasaulio čempionatą A. Gudžių užklupo Laimo liga | KaunoDiena.lt

NELAIMIŲ ŠLEIFAS TĘSIASI: PRIEŠ PAT PASAULIO ČEMPIONATĄ A. GUDŽIŲ UŽKLUPO LAIMO LIGA

  • 1

Lygiai po savaitės Kataro sostinėje Dohoje – pasaulio lengvosios atletikos čempionato startas, tačiau disko metikui Andriui Gudžiui apginti šalies vardą bus dar sunkiau – sportininkas tai bandys padaryti po Laimo ligos.

Lietuvos rinktinės lyderis ir didžiausia šalies viltis tik prieš porą dienų baigė gerti antibiotikus po erkės įkandimo ir užpuolusios ligos, praneša portalas 15min.lt.

Jauno sportininko problemos, atrodo, tęsiasi be pabaigos. Dar šių metų pradžioje vaikiną sukrėtė žinia apie nelaimę šeimoje – būdamas vos 51-erių metų netikėtai mirė jo tėtis Rimantas.

Tačiau lengvaatlečio asmeninį gyvenimą palietusi žinia nebuvo vienintelė, kuri pakoregavo A. Gudžiaus gyvenimą, jam teko ištverti ir atliktą pėdos operaciją – sportininkui pašalinta prieš trejus metus pėdoje įstatyta plokštelė, kuri kėlė nuolatinius skausmus.

Po priverstinės operacijos vaikinas gana greitai grįžo į disko metimo sektorių ir Lietuvos čempionate įvykdė olimpinį normatyvą – diską nusviedė 67,73 m.

Anksčiau atletas yra atskleidęs, jog turi patikrintą nuostatą, kuri padeda įveikti visas kelyje pasitaikančias negandas. „Turėk tikslą ir bėk link jo. Jei negali link jo bėgti – eik. Jei negali eiti – šliaužk. Jei negali šliaužti – ridenkis. Jei negali ridentis – gulėk, žiūrėk į tikslą ir tikėkis, kad tu kaip nors iki jo nusigausi. Kad ir kaip bebūtų sunku, visos pastangos veda link tikslo. Manau, kad kredo „bėk, eik, šliaužk“ turėtų būti kiekvieno gyvenime.“

Kaip A. Gudžiui seksis 17-ame IAAF pasaulio lengvosios atletikos čempionate, paaiškės jau po savaitės, rugsėjo 27 – spalio 6 dienomis. Per 10 dienų pajėgiausi lengvaatlečiai iš viso pasaulio varžysis 24-iose skirtingose rungtyse. 


Nuo Laimo ligos apsaugo – bendrosios ir asmeninės apsaugos priemonės. Kadangi skiepų nuo Laimo ligos nėra, todėl rekomenduojama:

– Tinkamai prižiūrėti dažnai žmonių lankomas vietoves: miškus, parkus, poilsio vietas (žolė turi būti pjaunama, neleidžiant jai užaugti aukščiau kaip iki 10 cm., nupjauta žolė išvežama, išpjaunami menkaverčiai krūmai).

– Reguliuoti graužikų populiaciją.

– Naudoti tik pasterizuotą ar virintą karvių, ožkų pieną ir jų produktus.

– Tinkamai apsirengti einant į mišką grybauti, uogauti (šviesūs drabužiai, viršutiniai drabužiai turi būti ilgomis rankovėmis, rankogaliai prigludę prie riešo; ilgos kelnės, klešnių apačia prigludusi prie kūno; ant galvos užsidėti prigludusią kepurę, gobtuvą).

– Būnant gamtoje dažnai apžiūrėti save ir savo artimuosius, draugus, ypatingai – vaikus. Aptiktas erkes sunaikinti.

– Naudoti repelentus, ypač ant atvirų kūno vietų: veido, kaklo, rankų, bei dėvimų drabužių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Erkinis

Sėdėk namuose ir nesivargink, ligonį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS