Nesustabdomas A. Malašinskas vedė „Motor“ į pergalę Čempionų lygoje | KaunoDiena.lt

NESUSTABDOMAS A. MALAŠINSKAS VEDĖ „MOTOR“ Į PERGALĘ ČEMPIONŲ LYGOJE

  • 1

EHF Čempionų lygoje užtikrintą pergalę pasiekė lietuviškasis Zaporožės „Motor“ klubas.

Gintaro Savukyno auklėtiniai namuose 31:22 (15:14) pranoko Flensburgo  „Handewitt“ rankininkus.

Svečiai iš Vokietijos geriau pradėjo rungtynes ir įgijo dviejų įvarčių persvarą (3:1), tačiau įvartį pelnė Dmytro Gorina (2:3), o į vieną sėkmingą varžovų ataką Aidenas Malašinskas atsakė trimis tiksliais metimais į jų vartus – 5:4. Įpusėjus kėliniui Zaporožės ekipa turėjo minimalų pranašumą (8:7) ir jį išlaikė iki pertraukos – 15:14.

Pirmosiomis antrojo kėlinio minutėmis Flensburgo ekipa kvėpavo „Motor“ į nugarą, o įpusėjus kėliniui ukrainiečių ekipos persvara siekė 2 įvarčius – 22:20. Vis tik tuomet Zaporožės komandaa laimėjo atkarpą 4:0 ir padidino pranašumą – 26:20. Į šį „Motor“ spurtą oponentai atsakyti neįstengė ir Zaporožės ekipa šventė užtikrintą pergalę – 31:22.

A.Malašinskas sužaidė tiesiog fantastiškas rungtynes – jis buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. Uteniškis šįkart kamuolį į varžovų vartus siuntė net 9 kartus ir šiam rezultatui pasiekti jam prireikė vos 11 bandymų.

Kitas Zaporožės komandos lietuvis Jonas Truchanovičius vis dar negali rungtyniauti dėl traumos.

„Motor“ klubui po 4 įvarčius surinko Barysas Pukhovskis ir Zacharas Denysovas, po 3 pridėjo D.Goriga ir Denisas Vasilevas.

Vokiečių komandai Emilis Jakobsenas įmetė 8 įvarčius, Johannesas Golla surinko 4, Madsas Larsenas ir Lasse Svanas – po 3.

Ši pergalė leido „Motor“ sustiprinti savo padėtį grupėje, kadangi dabar ekipa po 9 turų turi 4 pergales ir 5 pralaimėjimus bei užima 5 vietą tarp 8 komandų, o artimiausia persekiotoja yra būtent „Handewitt“ ekipa. Į atkrintamąsias varžybas pateks 6 grupės komandos.

Kitas rungtynes Čempionų lygoje „Motor“ žais gruodžio 12 dieną išvykoje su Bukarešto „Dinamo“ klubu.

GALERIJA

  • Gintaras Savukynas ir Aidenas Malašinskas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Evaldas

Šaunuolis Aidenas, jaunystėje kažkada buvome komandos nariai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS