NFL čempionais tapo „New England Patriots“ klubas | KaunoDiena.lt

NFL ČEMPIONAIS TAPO „NEW ENGLAND PATRIOTS“ KLUBAS

  • 0

Sekmadienį Hjustono NRG stadione vykusiame svarbiausiame Jungtinių Valstijų sporto renginyje – NFL amerikietiškojo futbolo lemiamame „Super Bowl“ mače – penktą kartą frančizės istorijoje triumfavo „New England Patriots“ klubas, po nepaprastos dramos ir pratęsimo 34:28 palaužęs triuškinančią persvarą išbarsčiusį „Atlanta Falcons“.

Likus 52 sek. iki pagrindinio laiko pabaigos švieslentė rodė lygų rezultatą – 28:28.

Drama persikėlė į pratęsimą. Jo metu pirmieji ataką organizuoti gavo šansą „Patriots“ ir tai padarė meistriškai. Po truputį priartėjus prie „Falcons“ vartų, galiausiai lemiamą įžeminimą žaibišku reidu atliko J.White'as.

„Patriots“ ekipai tau buvo devintas „Super Bowl“ mačas. Daugiau finale nėra žaidusi nė viena NFL komanda. Naujosios Anglijos klubo simboliams – treneriui Billui Belichickui ir T.Brady – tai buvo jau septintasis finalas (iš jų laimėti penki – 2001, 2003, 2004, 2014, 2015).

„Falcons“ finale žaidė vos antrą kartą. 1999 metais jie Majamyje 19:34 pralaimėjo „Denver Broncos“ komandai.

Reguliarųjį NFL sezoną „Falcons“ baigė laimėję 11 kartų ir pralaimėję penkis mačus, o į finalą žengė įveikę NFC stipriausias komandas „Seattle Seahawks“ (36:20) ir „Green Bay Packers“ (44:21).

„Patriotai“ reguliarųjį sezoną baigė fenomenaliu 14-2 rezultatu, o pakeliui į Hjustoną patiesė šiemetinio „Super Bowl“ šeimininkus „Houston Texans“ (34:16), o vėliau AFC konferencijos finale – ir „Pittsburgh Steelers“ (36:17).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS