Olimpinė rinktinė: buriuotojos sėkmė įkvėps kovotojus? | KaunoDiena.lt

OLIMPINĖ RINKTINĖ: BURIUOTOJOS SĖKMĖ ĮKVĖPS KOVOTOJUS?

„Sąlygos buvo sudėtingos, panašių galima tikėtis ir olimpinėje regatoje“, – sakė buriuotoja Viktorija Andrulytė, Europos čempionate Graikijoje iškovojusi sidabro medalį ir kelialapį į Paryžiaus žaidynes.

Džiaugėsi ir kroatė

Atėnuose surengto Europos buriavimo čempionato ILCA 6 jachtų klasės moterų varžybas V. Andrulytė užbaigė surinkusi 27 baudos taškus.

Sėkmingiau pasirodė tik vengrė Maria Erdi – 21 tšk. Bronzos medalis įteiktas Prancūzijos atstovei Louise’ai Cerverai, pelniusiai 29 tšk.

Kelialapius į Paryžiaus vasaros olimpiadą iškovojo V. Andrulytė ir ketvirtą vietą užėmusi kroatė Elena Vorobeva, nes M. Erdi, kaip ir septinta likusi lenkė Agata Barwinska, jį jau turėjo, o L. Cervera vietą žaidynėse užsitikrinusi šeimininkės teisėmis.

Olimpinėje ILCA 6 jachtų klasės regatoje dalyvaus iš viso 43 sportininkės. Šiuo metu žinomos 37 būsimos olimpietės.

V. Andrulytė yra startavusi 2020 m. Tokijo žaidynėse („Radial Radial“ klasės varžybose užėmė 25-ą vietą).

Ji buvo iškovojusi kelialapį ir į 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadą, tačiau jis, kaip ir šįkart, nebuvo asmeninis, bet skirtas šaliai, tad tąkart teko 2008 m. Pekino žaidynių vicečempionei Gintarei Volungevičiūtei-Scheidt.

Laukia paskutinės galimybės

Atėnuose olimpinio tikslo siekė ILCA 7 jachtų klasės varžybose dalyvavę Martis Pajarskas, Vėjas Strelčiūnas ir Radvilas Janulionis, bet jų viltys neišsipildė: Martis – 57-oje vietoje, Vėjas – 79-oje, o Radvilas – 98-oje.

Šią savaitę bilietų į Paryžiaus olimpiadą bandys siekti Lietuvos boksininkų rinktinė.

Bet kuriam iš mūsiškių reikėjo užimti 1–2 vietas tarp varžovų iš keturiolikos šalių, kurios taip pat dar neturi kelialapio į Paryžių. Sėkmė lydėjo Izraelio buriuotoją Omerą Veredą Vilenčiką ir slovėną Žaną Luką Zelko.

Tokijo olimpinėse žaidynėse mūsų šaliai atstovavo ir burlentininkas Juozas Bernotas, tačiau nei jis, nei Rytis Jasiūnas kol kas neturi bilieto į Paryžių.

J. Bernotui, kaip R. Jasiūnui ir M. Pajarskui, V. Strelčiūnui ir R. Janulioniui, liko vienintelė galimybė – „Paskutinio šanso regata“ balandį Prancūzijoje, kur IQFOIL burlenčių ir ILCA 7 jachtų klasės sportininkams bus išdalyti atitinkamai šeši ir trys kelialapiai.

Iššūkių pavasaris

Teisę varžytis XXXIII vasaros olimpiadoje Paryžiuje jau iškovojo devynių sporto šakų atstovai.

Tarp jų – plaukikai Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova, Danas Rapšys, Aleksas Savickas, Tomas Navikonis, Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas, lengvaatlečiai Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius, breiko šokėja Dominika Banevič, šiuolaikinės penkiakovės žvaigždė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, baidarininkai Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas, Artūras Seja ir Andrejus Olijnikas, irkluotojai Viktorija Senkutė, Dovilė Rimkutė, Donata Karalienė, Kamilė Kralikaitė, Ieva Adomavičiūtė ir Dovydas Nemeravičius, žirginio sporto atstovai Aistis Vitkauskas ir Justina Vanagaitė, buriuotoja V. Andrulytė. Be to, Lietuvai skirta viena vieta olimpinėse moterų dviračių sporto grupinėse lenktynėse.

Rio de Žaneiro žaidynėse startavo 67 lietuviai, Tokijo – 42.

„Rinktinės mažėjimas – neapgalvotų šalies sporto reformų rezultatas“, – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinės asamblėjos sesijoje pareiškė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Šią savaitę bilietų į Paryžiaus olimpiadą bandys siekti mūsų šalies boksininkai: Italijos mieste Busto Arsicijuje vyksiančiam atrankos turnyrui ruošiasi Ana Starovoitova, Gabrielė Stonkutė, Andriejus Lavrenovas, Aleksandras Trofimčiukas, Robertas Liorančas, Darius Voišnarovičius ir Jonas Jazevičius. Paraiškas yra pateikę iš viso 668 atletai iš 114 šalių, mūsiškių varžovai paaiškės kovo 2-ąją ištraukus burtus.

Kovo 9–10 d. Sofijoje (Bulgarija) numatytas paskutinis ikiolimpinis Europos tekvondo atrankos turnyras, kuriame turėtų dalyvauti ir Klaudija Tvaronavičiūtė.

Balandžio 5–7 d. Baku (Azerbaidžanas) bus dalijami olimpiniai kelialapiai Europos šalių imtynininkams, dėl jų varžysis ir Lietuvos kovotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Audrius

Šaunuolė!!!!!!!Sekmės ir gero vėjo!Va,kas nori su Lietuvos vėliava žengti į olimpiadą ir garsinti šalį.Krepšininkai jau išp……dėjo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS