„Parateam Lietuva“ laužys stereotipus | KaunoDiena.lt

"PARATEAM LIETUVA" LAUŽYS STEREOTIPUS

  • 0

Lietuvos paralimpinė komanda turi naują vardą – "Parateam Lietuva". Naują judėjimą pristatęs Lietuvos paralimpinis komitetas (LPK) šalies sporto istorijoje verčia puslapį.

Pokyčiai – neišvengiami

"Parateam Lietuva" į šalies visuomenę kreipiasi šūkiu "Įveik save!".

LPK prezidentas Mindaugas Bilius akcentavo, kad judėjimas buvo reikalingas jau seniai, nes šalyje yra per 200 tūkst. žmonių, turinčių negalią, o sportuoja mažiau nei dešimtadalis.

Pasak M.Biliaus, visuomenė subrendo esminiams pokyčiams, paliesiantiems kiekvieną jos narį.

"Sveikas žmogus neretai stokoja noro ir drąsos matyti šalia savęs neįgalųjį, priimti jį, o pastarasis dažnai stokoja dvasinių jėgų ir motyvacijos palikti savo keturias sienas ir gyventi kitaip. Ne kartą mačiau ir suprantu, kaip sunku žmogui, turinčiam negalią, integruotis į visuomenę. O ką jau kalbėti apie sportą. Visa tai išlikę iš sovietinių laikų, kai negalią bandyta slėpti po devyniais užraktais, o žmogų uždaryti namie prie televizoriaus, – kalbėjo M.Bilius. – Ateiname laužyti stereotipų, visus suvienyti bendram tikslui. Neįgaliam žmogui sakome: įveik save, prisijunk prie "Parateam Lietuva", atstovauk savo šaliai ir gyvenk visavertį gyvenimą. Sveikajam sakome: įveik save, priimk artimą, prisidėk prie "Parateam Lietuva" veiklos gerais darbais ir padėk kurti geresnę Lietuvą."

Ateiname laužyti stereotipų, visus suvienyti bendram tikslui.

Įkvepiantis pavyzdys

Pasak 2016-ųjų Rio de Žaneiro paralimpinio čempiono M.Biliaus, "Parateam Lietuva" – ne vien sporto komanda, bet daug platesnis judėjimas, turintis aiškius švietėjiškus ir socialinius tikslus.

"Kiekvienas mūsų sportininkas, šiandien laimintis Lietuvai medalius, įveikė save, savo negalią ir tapo čempionu. Norime, kad šie sportininkai taptų pavyzdžiu ir įkvėpimu tiems, kurie nori, bet nedrįsta žengti svarbiausią pirmą žingsnį. Mes būsime mokyklose, reabilitacijos centruose, žmonių su negalia centruose. Ieškosime talentų, bursime partnerius bendrai veiklai, kviesime medikus, savanorius, studentus ir visus kitus, kurie norės ir galės padėti mūsų naujai kartai siekti pergalių sporte ir kitose gyvenimo srityse", – apie "Parateam Lietuva" tikslus pasakojo M.Bilius.

Veržiasi į paralimpiadą

Šiuo metu teisę dalyvauti 2020-ųjų Tokijo paralimpinėse žaidynėse yra iškovojusi Lietuvos aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė ir maratonininkė Aušra Garunkštytė.

Rugsėjį Londone vyksiančiame pasaulio neįgaliųjų plaukimo čempionate dėl kelialapių į paralimpiadą kovos Edgaras Matakas ir Mindaugas Dvylaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS