Paryžiaus olimpinėse žaidynėse – naujos sporto šakos ir lyčių lygybė | KaunoDiena.lt

PARYŽIAUS OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE – NAUJOS SPORTO ŠAKOS IR LYČIŲ LYGYBĖ

  • 1

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vykdomasis komitetas patvirtino 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių programą ir sportininkų kvotą, kuri paremta lyčių lygybe ir jaunimu.

Posėdyje patvirtinta, kad riedlenčių, banglenčių, laipiojimo sporto šakos bus įtrauktos į žaidynių programą, debiutuos ir breikas. Šis sprendimas – viena „Olimpinės darbotvarkės 2020“ reformų.

Taip pat patvirtinta, kad siekiant TOK iškelto lyčių lygybės tikslo Paryžiaus olimpinėse žaidynėse dalyvaus po lygiai sportininkų vyrų ir moterų. Kitais metais vyksiančiose Tokijo olimpinėse žaidynėse moterų sportininkių bus 48,8 proc.  Išaugs mišrių rungčių skaičius – nuo 18 Tokijuje iki 22 Paryžiuje.

Posėdyje pritarta sprendimui mažinti sportininkų kvotą. Tokijuje varžysis 11 tūkst. 92 sportininkai, tuo tarpu Paryžiuje dalyvaus 10,5 tūkst. atletų. Mažės ir rungčių skaičius. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vyks 329 rungtys – dešimčia mažiau nei Tokijuje. Tarp išbrauktų iš programos – baidarių 200 m sprinto ir 50 km vyrų sportinio ėjimo rungtys.

„Esame tikri, kad atnaujinta programa bus pritaikyta pasauliui po koronaviruso pandemijos. Toliau mažiname žaidynių rengimo kaštus, siekiame, kad organizacinis darbas būtų paprastesnis.

Kalbant apie lyčių lygybę, džiaugiuosi, kad jau Tokijuje mums praktiškai pavyks pasiekti šį tikslą, o Paryžiuje žengsime dar vieną svarbų žingsnį. Taip pat didelis dėmesys bus skiriamas jaunimui“, – sakė TOK prezidentas Thomas Bachas.

Visą 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių programą rasite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ne_emygeriams

Leftistai politikuoja ir sporte

SUSIJUSIOS NAUJIENOS