Pasaulio mišrių komandų kerlingo čempionate – dvi lietuvių pergalės ir iššūkis kanadiečiams | KaunoDiena.lt

PASAULIO MIŠRIŲ KOMANDŲ KERLINGO ČEMPIONATE – DVI LIETUVIŲ PERGALĖS IR IŠŠŪKIS KANADIEČIAMS

Škotijoje vykstančiame pasaulio mišrių komandų kerlingo (akmenslydžio) čempionate savo jėgas išbandė Lietuvos rinktinė – kapitonas Paulius Rymeikis, Miglė Kiudytė, Donatas Kiudys ir Mintautė Jurkutė. Lietuvos sportininkai šiame planetos čempionate dalyvavo antrą sykį istorijoje ir pirmą nuo 2015 metų.

Lietuviai pateko į B grupę ir per aštuonerias rungtynes iškovojo dvi pergales. Tai lėmė aštuntąją vietą tarp devynių ekipų. Nors mūsiškių grupė buvo gana pajėgi, lietuviai sugebėjo rimtai pasipriešinti net ir vieniems iš čempionato favoritų.

Čempionato starte Lietuvos akmenslydininkai 2:4 nusileido Slovėnijai ir 2:7 – Lenkijai. Vėliau laukė akistata su tituluota Kanados rinktine. Po puikaus antrojo kėlinuko lietuviai net buvo išsiveržę į priekį prieš vieną stipriausių pasaulyje kerlingo valstybių 3:2. Nors vėliau kanadiečiai susigrąžino iniciatyvą, Lietuvos komanda pralaimėjo garbingai – 5:9. Kitą dieną Lietuvos rinktinė po nesėkmingos pabaigos 4:8 pralaimėjo Vengrijos ekipai.

Penktosiose rungtynėse galiausiai išaušo ir lietuvių valanda. Po atkaklios kovos mūsiškiai 7:6 įveikė Naująją Zelandiją ir iškovojo pirmąją pergalę. Tą pačią dieną laukė akistata su kita Okeanijos atstove – Australija. Šįkart pergalės pasiekti nepavyko – 4:6. Kitą dieną Lietuvos rinktinė šventė antrąją pergalę – 10:7 po pratęsimo buvo nugalėti suomiai. Retas atvejis, kai pratęsime pavyksta pelnyti net tris taškus.

Grupės finiše lietuviai 4:9 pralaimėjo Taivanui, kuris kartu su be pralaimėjimų žygiuojančia Kanada bei Australija pelnė kelialapius į atkrintamąsias varžybas.

„Viso čempionato metu stengėmės taisyti pasiruošimo metu užsilikusias ir naujai pirmenybių metu išryškėjusias problemas. Rungtynės su Kanada buvo pirmosios, kai pradėjo kažkas lipdytis. Nors galiausiai ir pralaimėjome, tuo metu buvome pirma komanda, kuri nors trumpai pirmavo prieš kanadiečius. Labai nudžiugino vienos po kitų sekusios rungtynės su Vengrijos ir Naujosios Zelandijos komandomis. Tiek su viena, tiek su kita sužaidėme geriau nei bet kada iki čempionato. Su vengrais pergalei to neužteko, nes kas iš to, kai komanda padarė vos keletą klaidų, kai priešininkas – tik vieną, kurią pamenu“, - pasakojo Lietuvos rinktinės kapitonas P. Rymeikis.

Iki kelialapio į ketvirtfinalį Lietuvos komandai pritrūko dviejų pergalių ir kitų palankių rezultatų. P. Rymeikio teigimu, šiai naujai suformuotai nacionalinei komandai pritrūko laiko pasiruošti. Juolab, kad treniruotės vyko ant kitokio ledo.

„Mūsų grupėje, išskyrus Kanada, bet kuri komanda galėjo nugalėti bet kurią. Net keturios komandos pretendavo į trečiąją vietą ir visos iškovojo bent po dvi pergales. Niekada negali žinoti, į kokio pajėgumo grupę Lietuva pateks kitą kartą“, - analizavo P. Rymeikis.

P. Rymeikis pridūrė, kad Lietuvos komandai šiame čempionate teko didelis krūvis, nes tvarkaraštis neretai lėmė rungtynes tiek vėlai vakare, tiek anksti ryte. Dėl to čempionato finiše jautėsi nuovargis.

Vienas iš pozityvesnių dalykų – augantis Lietuvos jaunųjų kerlingo žaidėjų meistriškumas. Šioje Lietuvos komandoje debiutavo Miglė Kiudytė, kuri nepaisant jauno amžiaus, jau demonstruoja aukšto lygio žaidimą. Jai tai buvo pirmasis tokio lygio suaugusių čempionatas, kuriame ji pasirodė puikiai. Netrukus jos laukia debiutas ir Lietuvos moterų rinktinėje, kuri varžysis Europos čempionate.

Galutinėje pasaulio mišrių komandų čempionato įskaitoje Lietuvos rinktinė užėmė 30-ąją vietą tarp 34 šalių. Į ketvirtfinalį iškart pateko Švedijos, Kanados, Norvegijos ir Ispanijos komandos. Dėl vietų ketvirtfinalyje pirmajame atkrintamųjų varžybų rate žais Taivanas – Belgija, JAV – Australija, Latvija – Šveicarija ir Japonija – Italija.

GALERIJA

  • Pasaulio mišrių komandų kerlingo čempionate – dvi lietuvių pergalės ir iššūkis kanadiečiams
  • Pasaulio mišrių komandų kerlingo čempionate – dvi lietuvių pergalės ir iššūkis kanadiečiams
  • Pasaulio mišrių komandų kerlingo čempionate – dvi lietuvių pergalės ir iššūkis kanadiečiams
LKA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS