Penkiakovės federacijoje – ryškūs pokyčiai: išrinkti nauji vadovai | KaunoDiena.lt

PENKIAKOVĖS FEDERACIJOJE – RYŠKŪS POKYČIAI: IŠRINKTI NAUJI VADOVAI

  • 0

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) vadovų štabe – ryškūs pokyčiai: išrinkti nauji prezidentas, generalinis sekretorius ir Trenerių tarybos pirmininkas.

Padės regionams

"Norėtųsi ir ateityje išlaikyti tokį pat aukštą tiek rezultatų, tiek veiklos lygį", – sakė iki šiol LŠPF vadovavęs ir dar vienos prezidento kadencijos siekęs Genadijus Makuševas.

Vien šiemet Lietuvos penkiakovininkai iškovojo visų spalvų medalius ne vien tarptautinėse suaugusiųjų, bet ir jaunimo varžybose: olimpinį sidabrą Tokijuje laimėjo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Europos čempionato auksą – Ieva Serapinaitė, o su Justinu Kinderiu – ir sidabrą, Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų bronzą – Elzbieta Adomaitytė, Europos jaunių čempionato auksą bei pasaulio jaunių čempionato sidabrą – Nojus Chmieliauskas ir Lukas Gaudiešius.

Vis dėlto LŠPF ataskaitų ir rinkimų konferencijoje G.Makuševas pralaimėjo rinkimus (6:10) verslininkui kauniečiui "JSC Laktopolis" komercijos direktoriui Aisčiui Baronui.

Nelabai įmanoma suderinti darbą federacijoje ir profesionalų sportą, tad teks apsispręsti.

Buvęs dviračių sporto atstovas A.Baronas pareiškė, kad viena prioritetinių veiklos krypčių bus susijusi su šalies regionais.

"Kaune ir Vilniuje reikalai gana geri, didesnės pagalbos reikia rajonų treneriams, sportininkams, ypač jaunimui. Plėtosime ir stiprinsime ryšius su savivaldybėmis", – tvirtino naujasis LŠPF prezidentas.

J.Kinderis – kryžkelėje

Į LŠPF viceprezidentų pareigas A.Baronas pasiūlė buvusį penkiakovininką, olimpinį vicečempioną, trenerį Andrejų Zadneprovskį ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) rektorę Dianą Rėklaitienę, generalinio sekretoriaus – olimpietį, triskart pasaulio ir Europos čempioną J.Kinderį.

A.Zadneprovskis viceprezidentu išrinktas vienbalsiai, už J.Kinderį balsavo devyni LŠPF nariai, už D.Rėklaitienę – keturi (penki susilaikė).

Karjera: LŠPF trenerių tarybai vadovaus kaunietis P.Aleksandravičius.  / Evaldo Šemioto nuotr.

Tokijo olimpiadoje startavęs ir 18 vietą užėmęs J.Kinderis pripažino, kad naujos pareigos skatina rimtai pagalvoti apie sportinės karjeros pabaigą.

"Manau, kad nelabai įmanoma suderinti darbą federacijoje ir profesionalų sportą, galiausiai vis tiek teks apsispręsti. Trejose olimpinėse žaidynėse ne viską pavyko pasiekti, ko norėjau, tad sportinio pykčio dar yra, tačiau būti vien dalyviu – abejoju, ar man to reikia", – svarstė J.Kinderis.

Kauniečio sėkmė

Į Trenerių tarybos pirmininko pareigas buvo pasiūlyti Vilniaus miesto sporto centro treneriai Artūras Kalininas ir Tomas Makarovas bei Kauno plaukimo mokyklos treneris, šiuolaikinės penkiakovės klubo "Hiperionas" įkūrėjas ir vadovas Paulius Aleksandravičius.

Rinkimus laimėjo keturis balsus surinkęs kaunietis P.Aleksandravičius. Tarp jo auklėtinių – olimpietė Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė, 2016 m. Europos čempionė (komandų įskaitos – kartu su Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene ir Karolina Gužauskaite).

"Hiperiono" klubui taip pat atstovauja perspektyvūs jaunieji penkiakovininkai Tėja Pakinkytė, Meilė Žurauskaitė, Titas Puronas, Ugnius Kabelinskas, Kajus Marozas.

GALERIJA

  • Karjera: LŠPF trenerių tarybai vadovaus kaunietis P.Aleksandravičius.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS