Pirmieji kilometrai Portugalijoje: pradžia nebuvo labai maloni | KaunoDiena.lt

PIRMIEJI KILOMETRAI PORTUGALIJOJE: PRADŽIA NEBUVO LABAI MALONI

Trečiadienį Portugalijoje, Grandolos mieste beveik pusantro šimto ekipažų kirto „BP Ultimate Rally-Raid Portugal“ starto arką – tai jau trečiasis pasaulio rali reido čempionato etapas.

Šiose lenktynėse „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandą atstovauja Antanas Kanopkinas ir Gaetanas Martinezas.

Pirmąją ralio dieną sportininkai startavo ir finišavo tame pačiame mieste ir viso turėjo įveikti kiek mažiau nei du šimtus kilometrų, iš kurių 101 sudarė greičio ruožas. Pagal preliminarius rezultatus antroje vietoje finišavęs A.Kanopkinas pasakojo, kad dienos pradžia nebuvo lengva, tačiau vėliau viskas pagerėjo: „Trasa buvo labai techniška.

Pirma dalis buvo nelabai maloni – smėlis ir daug tiesiųjų, o tai mūsų technikai nelabai tinka. Po dvidešimt kilometrų prasidėjo pirmosios balos ir jos tęsėsi iki pat finišo. Kelias kai kur siaurėjo, kai kur platėjo, buvo daug vandens išgraužų. Visą trasą reikėjo važiuoti maksimaliai susikoncentravus ir džiaugiuosi, kad nieko nesulaužiau, nesugadinau.“

Sportininkas sako, kad tiek jis, tiek komandos draugas praleido vieną posūkį ir turėjo pravažiuoti pro griovį. Tiesa, viskas baigėsi sėkmingai.

„Antroji trasos dalis tęsėsi daugiau miškuose, tarp medžių. Buvo gerokai daugiau purvo ir labai daug vandens – važiuoti buvo įdomu. Pirma diena buvo įdomi, viskas praėjo gerai, dabar laukiame ateinančių dienų iššūkių“, – finiše kalbėjo G.Martinezas ir pasakojo, kad finišavus pagrindiniame greičio ruože dalyviai turėjo įveikti dar kelis kilometrus mieste, kur vyko parodomasis važiavimas kameroms bei miestelėnams ir svečiams.

Rytoj, ketvirtadienį, sportininkai vėl startuos ir finišuos Grandolos mieste. Viso jie turės įveikti apie 210 kilometrų, kurių 166 sudarys greičio ruožas. Pasak organizatorių, 40 procentų trasos sudarys smėlis, 19 procentų asfaltas, o likusius 41 – įvairus gruntas.

GALERIJA

  • Pirmieji kilometrai Portugalijoje: pradžia nebuvo labai maloni
  • Pirmieji kilometrai Portugalijoje: pradžia nebuvo labai maloni
„CFMOTO Thunder Racing Team“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS