Po 27 metų ant ledo P. Nausėda pačiūžas keičia į trenerio kostiumą | KaunoDiena.lt

PO 27 METŲ ANT LEDO P. NAUSĖDA PAČIŪŽAS KEIČIA Į TRENERIO KOSTIUMĄ

  • 0

„Jei ne trauma, tikrai dar žaisčiau – visgi trenerio darbas man atrodo labai įdomus ir perspektyvus, be to, nėra visiška naujiena“, – apie pasikeitimus gyvenime ramiai pasakoja ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas, nuo aštuonerių ledo ritulio pasaulyje besisukantis Petras Nausėda.

Elektrėnuose užaugęs gynėjas jau keletą metų gyvena ir dirba Kaune, kur jo iniciatyva įsteigtas klubas „Kaunas Hockey“. Dėl sveikatos problemų nusprendęs baigti 27 metus trukusią sportinę karjerą P. Nausėda nuo ledo toli nepabėgs – jis tapo vyriausiuoju „Kaunas Hockey“ treneriu ir darbuosis kartu su žaidžiančiuoju treneriu Kirilu Danilenka.

Prieš ketverius metus P. Nausėdai jau teko matuotis trenerio kostiumą savo gimtajame Elektrėnų „Energijos“ klube – tuomet dėl traumos sportininkas metus nerungtyniavo, bet rado motyvacijos lavinti naujus įgūdžius. „Iššūkiai man jokia naujiena – juk 25-rių tapau jauniausiu ledo ritulio prezidentu pasaulyje, be to, žaidžančiu prezidentu“, – juokiasi P. Nausėda.

„Daug informacijos, metodikos esu įsisavinęs tiek žaisdamas, tiek būdamas šalia trenerių iš užsienio Bernd Haake, George Kingston, o su Doug Boulanger kartu dirbame jaunių ir jaubimo rinktinėse, su juo palaikome nuolatinį ryšį, keičiamės informacija“, – apie inspiracijas kalba naujasis treneris. Didelių struktūrinių permainų klube jis neplanuoja – svarbiausia dar labiau stiprinti tai, kas stipru, ir ir toliau dirbti su tuo, kas kelia problemų.

Artimiausiuose „Kaunas Hockey“ planuose – varžybų spurtas ir net du čempionatai. Ateinantį savaitgalį kaunieičiai du kartus susirems lazdomis su „Energija Hockey–HC Klaipėda“, o lapkričio 24 d. namuose priims vilniečius „Hockey Punks“. Visos Lietuvos čempionato rungtynės dėl karantino šiuo metu vyksta be žiūrovų.

Pasimankštinę Lietuvoje „Kaunas Hockey“ vyks į Tartu, Estiją, dalyvauti Baltijos ledo ritulio lygos inauguraciniame savaitgalyje. „Kaunas Hockey“, „Tartu Valk 494“ ir „HK MOGO“ (Ryga, Latgvija) varžysis Sandžio Ožolinščio vardu pavadintoje grupėje. Tuo tarpu tuo pačio metu Vilniuje įvyks kovos Dariaus Kasparaičio vardo grupėje, kurioje „Hockey Punks“ kausis su „Liepaja“ ir „Narva PSK“ klubais. Grupių etape visi klubai sužais po du mačus, o dvi geriausios kiekvienos grupės komandos pateks į finalinio ketverto turnyrą.

„Manau, su estais būsime lygiaverčiai varžovai, o prieš latvius teks gerokai paprakaituoti“, – būsimos išvykos atmosferą prognozuoja P. Nausėda. Anot jo, svarbiausia, kad „Kaunas Hockey“ į Estiją išvyktų stipriausios įmanomos sudėties, turint omenyje pasaulinę pandemijos situaciją: „Treniruočių prasme būsime pasiruošę maksimaliai.“

GALERIJA

  • Po 27 metų ant ledo P. Nausėda pačiūžas keičia į trenerio kostiumą
„Kaunas Hockey“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS