Po atšauktos kovos – E. Stanionio komandos pyktis: tai – visiškai nekorektiška | KaunoDiena.lt

PO ATŠAUKTOS KOVOS – E. STANIONIO KOMANDOS PYKTIS: TAI – VISIŠKAI NEKOREKTIŠKA

  • 1

Likus vos kelioms dienoms iki Lietuvos boksininko Eimanto Stanionio (14-0) ir Vergilo Ortizo jaunesniojo (19-0) dvikovos dėl lietuviui priklausančio WBA reguliariojo pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržo, paaiškėjo, kad akistata neįvyks.

Sekmadienį paryčiais San Antonijuje (JAV) turėjusi vykti kova atšaukta dėl to, kad E. Stanionio varžovas V. Ortizas praėjusią naktį nualpo ir buvo išgabentas į ligoninę.

„Mano manymu, V. Ortizui sveikata nebeleidžia pasiekti reikiamo svorio, – situaciją iš JAV komentavo E. Stanionio treneris Vidas Bružas. – Mes šiuo metu žinome, kad jis guli ligoninėje. Man įtarimas buvo jau nuo praėjusio kovos atšaukimo, kad jei negali pasiekti reikiamo svorio, panašių dalykų gali būti ir ateityje. Vietoje to, kad jis su komanda iš anksto atsisakytų kovoti dėl sveikatos sutrikimų, šiandien sužinome, jog kova yra atšaukta. Tai yra visiškai nekorektiška.“

Tai jau trečiasis kartas, kai atidedama E. Stanionio ir V. Ortizo kova. Pirmoji profesionalių boksininkų kova buvo suplanuota kovo 18-ąją, tačiau ją teko nukelti dėl E. Stanioniui atliktos apendicito operacijos.

Man įtarimas buvo jau nuo praėjusio kovos atšaukimo, kad jei negali pasiekti reikiamo svorio, panašių dalykų gali būti ir ateityje.

Dar vienas bandymas surengti boksininkų kovą buvo nutrauktas V. Ortizo iniciatyva. Balandžio 29-ąją turėjęs vykti lietuvio ir amerikiečio susirėmimas nutrauktas dėl pastarojo sveikatos problemų – V. Ortizui pasireiškė skersaruožių skeleto raumenų ląstelių irimas.

„Žiauriai gaila, – apmaudo neslėpė V. Bružas. – Eimantui svorį ruošti reikėjo tris kartus, tris kartus pereiti į psichologinę ir fizinę formą. Tai yra nesveikas krūvis sveikatai, o žmogaus kūnas – irgi ne visagalis. Reikia suprasti, kad sportininkas ne robotas ir ne automobilis.“

Tai būtų buvusi pelningiausia E. Stanionio kova. Jei ji būtų įvykusi, lietuvis iš kovos organizatorės „Golden Boy“ organizacijos būtų susižėręs daugiau nei 1,7 mln. JAV dolerių.

„Dabar atsiduriame tokioje situacijoje, kad kova atšaukta, honoraro Eimantas negauna, o jokio kompensacinio mechanizmo nėra, – tęsė V. Bružas. – Jei kova atšaukiama, turėtų būti kokia nors kompensacija už patirtas išlaidas pasiruošimo susitikimui metu. Dabar Eimantas jau 15 mėnesių be kovos ir kaip profesionalas nieko neuždirba, o visi tik skėsčioja rankomis. Kažkoks absurdas.“

Kol kas neaišku, koks tolimesnis akistatos likimas – E. Stanionis sulauks naujos kovos su V. Ortizu datos ar jam bus paskirtas kitas varžovas. Visgi dėl pirmojo varianto abejoja ir V. Bružas. Jo teigimu, amerikiečio karjera profesionaliame bokse – baigta.

„Jei problemos su sveikata vis dar nedingo, tuomet jo karjera iš esmės yra pasibaigusi. Reikiamo svorio pasiekti jis nebegali, o su turimu svoriu niekur nesiboksuos. Manau, kad jo ateities bokse jis jau nebeturi“, – teigė E. Stanionio treneris.

Savo reakciją į kovos atšaukimą asmeninėje feisbuko paskyroje paskelbė ir pats E. Stanionis.

„Šiandien ryte su komanda ėjau rytinės kavos, nuotaika, svoris, fizinis ir psichologinis pasiruošimas buvo tobulas ir buvau pasiruošęs savo gyvenimo kovai, bet kartais atsitinka gyvenimas… Sunku tai priimti, sunku kažką pasakyti, bet tik sužinojęs supratau, kad turėsiu dar kartą atsikelti ir tapti stipresniu.

Žurnalistų ir fanų labai prašau ramybės, visa informacija pateikta čia, tolimesnę situaciją spręs mano vadybos komanda ir teisininkai, šiai minutei tiesiog noriu ramybės, susitaikyti su mintimi ir grįžti į savo tėvynę. Sau vis kartoju, kad myliu procesą, myliu boksą ir po kiekvienos tamsios dienos ateina šviesa, bet šiuo metu emocijos ima viršų“, – socialiniame tinkle rašė boksininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cha,viskas gerai,

priešininkas nualpo iš baimės dar neįvykus "akistatai" ringe. Sėkmės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS