Po ukrainiečių protesto „Australian Open“ uždraudė Rusijos ir Baltarusijos vėliavas | KaunoDiena.lt

PO UKRAINIEČIŲ PROTESTO „AUSTRALIAN OPEN“ UŽDRAUDĖ RUSIJOS IR BALTARUSIJOS VĖLIAVAS

Australijos teniso organizacija „Tennis Australia“ antradienį uždraudė Rusijos ir Baltarusijos vėliavas turnyre „Australian Open“, Ukrainos ambasadoriui pareikalavus imtis veiksmų.

Rusijos vėliavų pirmadienį buvo matyti per ukrainietės Katerynos Baindl ir rusės Kamilos Rachimovos dvikovą.

Pranešama, kad ukrainiečių sirgaliai iškvietė į tribūnas apsaugą ir policiją.

Rusijos vėliava arenoje „Rod Laver“ taip pat buvo išskleista per ruso Daniilo Medvedevo ir amerikiečio Marcoso Girono (Markoso Girono) varžybas.

„Rusijos ir Baltarusijos vėliavos yra uždraustos... „Australian Open“, – sakoma „Tennis Australia“ pareiškime. – Draudimas įsigalioja iškart.“

Organizacija nurodė, kad pradinė politika buvo leisti sirgaliams atsinešti vėliavas, bet drausti naudoti jas trukdymui.

Nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija užpuolė Ukrainą, rusų ir baltarusių žaidėjai paprastai varžosi su neutralia vėliava, kaip nepriklausomi sportininkai. Tas pats galioja ir „Australian Open“.

Ukrainos ambasadorius Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje Vasylis Myrošnyčenka vėlai pirmadienį paragino „Tennis Australia“ imtis veiksmų.

„Raginu „Tennis Australia“ tuojau pat priversti vykdyti jos „neutralios vėliavos“ politiką“, – sakė jis.

Praėjusią savaitę V. Myrošnyčenka ragino šią organizaciją išvis uždrausti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti.

Pernai tą padarė Vimbldono turnyras.

Buvęs Australijos ambasadorius Ukrainoje Dougas Trappettas (Dagas Trapetas), šias pareigas ėjęs 2015–2016 metais, taip pat sukritikavo „Australian Open“ organizatorius.

„Galėjote uždrausti rusų žaidėjus ir užimti poziciją energingam atsakui į tokius prognozuojamus incidentus, bet pasirinkote bestuburiškumą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

K. Baindl savo varžybas laimėjo ir dabar varžysis su amerikiete Caty McNally (Keti Maknali).

Ukrainiečių kilmės australė, žiūrovė Maria Tumarkin (Marija Tumarkin) Melburno laikraščiui „The Age“ sakė, kad tai ji iškvietė apsaugą, ir tvirtino, kad rusų sirgaliai agresyviai trukdė K. Baindl.

„Tai labai nesaugu, karas tęsiasi, – sakė M. Tumarkin. – Tai maža aikštelė, tie žmonės buvo itin arti žaidėjų, tad, mano nuomone, buvo bauginimo.“

Gairės: Australian Open, Rusija, Baltarusija, vėliavos, ukrainiečiai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS