Prezidentas išimties tvarka nesuteikė pilietybės dailiojo čiuožimo atstovei A. Reed | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS IŠIMTIES TVARKA NESUTEIKĖ PILIETYBĖS DAILIOJO ČIUOŽIMO ATSTOVEI A. REED

Prezidentas Gitanas Nausėda išimties tvarka atsisakė suteikti pilietybę dailiojo čiuožimo atstovei Allison Reed, kuri kartu su Sauliumi Ambrulevičiumi yra iškovojusi kelialapį į 2022-ųjų Pekino olimpines žaidynes.

Kaip BNS penktadienį informavo Prezidentūra, nesuteikti pilietybės išimties tvarka šalies vadovui gegužės pabaigoje rekomendavo Pilietybės reikalų komisija, kadangi „nėra duomenų, kurie neabejotinai patvirtintų asmens ypatingus nuopelnus Lietuvos Respublikai“.

Anot Prezidentūros, JAV gimusi sportininkė, anksčiau atstovavusi Sakartvelui ir Izraeliui, apie neigiamą prezidento sprendimą ir jo motyvus buvo informuota birželio 1 dieną išsiųstu komisijos raštu.

Kaip pranešė LRT naujienų portalas, dėl tokio G. Nausėdos sprendimo apgailestauja tiek Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, tiek Lietuvos dailiojo čiuožimo federacija.

Kaip portalui sakė pastarosios vadovė Lilija Vanagienė, Lietuvos pora ir toliau ruošiasi startui Pekine bei lapkritį vėl ketina kreiptis dėl pilietybės suteikimo.

Olimpinį kelialapį Lietuvos šokėjų pora A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo šių metų kovą Švedijos sostinėje Stokholme vykusiame Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate, kuriame užėmė 15 vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

n4ra

Užteks dalint tą pilietybę parsidavusiom šokėjom. Pilietybė ne prekė kurią galima užsinorėjus gaut.

o

prezidentas teisingai paielge ir siuo atveju jam pritariu nes mes turim savu zmoniu o jankiu nereikia pritariu ir atsi/prasau jei nesupratau sekmes apvalant /seima/ su valdziagyviais kur durnyne turbut daugiau logikos nei sioje saikoje===

o

tautos atsiklausaei savo nepagristuose sprendimuose nes sskyrus atlikinet vasalruporo veidmeni ir isileist be tautos mandato ginkluotus jav /dzonus/ kad apsaugotu aikos gerove davugiau nesugebi pasiklydes siame politbiurokratyniam /mesle/ kuris pakvipes lgbt /nkvd/ dvoku ======
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS