Prieš atkrintamąsias „Kaunas Hockey“ susumavo ledo ritulio sezoną | KaunoDiena.lt

PRIEŠ ATKRINTAMĄSIAS „KAUNAS HOCKEY“ SUSUMAVO LEDO RITULIO SEZONĄ

  • 0

Prasideda Nacionalinės ledo ritulio lygos atkrintamosios kovos. Antrąją vietą reguliariajame sezone užsitikrinusi reprezentacinė Kauno miesto komanda „Kaunas Hockey“ dėl patekimo į finalą kausis su sostinės „Hockey Punks“ ekipa.

Pirmoji atkrintamųjų akistata – jau kovo 4 d., pirmadienį, Kauno ledo arenoje. Iš viso šioje serijoje bus žaidžiama iki trijų pergalių. Prieš iščiuožiant ant ledo „Kaunas Hockey“ prisėdo susumuoti reguliariojo sezono, kuriame netrūko įsimintinų akimirkų ir pasiekimų.

Naudingiausias „Kaunas Hockey“ žaidėjas reguliariajame sezone – Remigijus Guoga. Trečias pagal naudingumą lygoje sportininkas iš viso pelnė 14 įvarčių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų, o tai jau 25 naudingumo taškai.

R. Guogos pasiekimų sąraše – ir du „hat-trick’ai“. Daugeliui įsiminė kauniečio pasirodymas spalio 6 d. rungtynėse su „Hockey Punks“. Jų metu tris įvarčius R. Guoga pelnė rungtyniaujant mažumoje, o visą tai pasiekti jam pavyko vos per 6 minučių ir 18 sekundžių atkarpą. Tokių pasirodymų ledo ritulio pasaulyje beveik nebūna. Pavyzdžiui, per visą šimtą metų skaičiuojančią NHL istoriją, „hat-tricką“ mažumoje sugebėjo pelnyti vienintelis Theo Fleury, kuris tai pasiekė dar 1991 metais.

Trys įvarčiai per vienas rungtynes – ne naujiena ir dar porai „Kaunas Hockey“ žaidėjų. Lapkričio 3-osios mače prieš „Hockey Punks“, kuris baigėsi smagiu rezultatu 9:3, tris iš devynių pergalę lėmusių įvarčių pelnė baltarusis Aleksandr Mikheyonok, šiuo metu besigydantis peties traumą. Šį sezoną Kauno komandoje debiutavęs Donatas Kumeliauskas tuo tarpu „hat-trick’ą“ pasiekė sausio 23 d., kai „Kaunas Hockey“ vilniečius „Hockey Punks“ nugalėjo rezultatu 3:1.

Ketvirtasis lygoje pagal naudingumą – Dovydas Streckis. Jo sukauptus 24 naudingumo taškus sudaro 8 įvarčiai ir 16 rezultatyvių perdavimų. Vertinant pagal pastarąjį rodiklį kaunietis dalinasi 1-3 vietas lygoje su Edgaru Rybakovu („Hockey Punks“) ir Rolandu Aliukoniu („Energija“).

Jau antrus metus nei vienų reguliariojo sezono rungtynių nepraleido Remigijus Guoga, Petras Nausėda ir Žygimantas Girdžius. Prie „vyrų mūrų“ šiemet prisijungė ir Vytautas Jagelavičius, Alex Martel bei Lukas Jakšys.

Pasiekimų per sezoną susikaupė įvairių – štai vienas iš „vyrų mūrų“ amerikietis Alex Martel pirmauja pagal gautų baudos minučių skaičių – ant baudos suolelio jis iš viso praleido 53 minutes.

Petrą Nausėdą, kuris praėjusiame sezone surinko 44 minutes, galima pagirti už tai, kad šiemet šį rodiklį sumažino perpus ir ant baudos suolelio praleido tik 22 minutes. P. Nausėda per sezoną atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir pelnė 1 įvartį.

Dar vienas komandos „mūrininkas“ Žygimantas Girdžius baudos minučių skaičių sumažino dar drastiškiau – palyginus su 44 „uždirbtomis“ pernai, šiemet gavo tik 8 minutes. Taip pat Ž. Girdžius atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Šiame sezone prie „Kaunas Hockey“ prisijungęs vartininkas Arturas Pavliukovas savo vietą komandoje pateisino su kaupu. Pagal atremtų metimų procentą –  92,38% – jis yra antrasis vartininkas Nacionalinėje ledo ritulio lygoje ir nusileidžia tik Maksimui Ponomarenko iš „Energijos“ (94,51 proc.).

Jei būtų įmanoma statistiškai įvertinti ledo ritulio gerbėjų keliamą triukšmą ir palaikymo jėgą, čia neabejotinai triumfuotų „Kaunas Hockey“ fanai, kurie komandą palaiko namų arenoje ir lydi visose išvykos rungtynėse. Žali šalikai ir kepurės, plakatai ir būgnai, skanduotės bei plojimai – toks palaikymas turi didelę įtaką žaidėjų nusiteikimui kovai. Jau spėję pamilti ledo ritulį ir dar niekuomet nestebėję rungtynių gyvai kviečiami į Kauno ledo areną stebėti Nacionalinės ledo ritulio lygos atkrintamujų kovų. Pirmadienį, kovo 4 d. rungtynių pradžia – 20 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS