Prieš olimpinę atranką Lietuvos paplūdimio tinklininkai Latvijoje lipo ant prizininkų pakylos | KaunoDiena.lt

PRIEŠ OLIMPINĘ ATRANKĄ LIETUVOS PAPLŪDIMIO TINKLININKAI LATVIJOJE LIPO ANT PRIZININKŲ PAKYLOS

  • 0

Lietuvos paplūdimio tinklinio rinktinės pirmadienį išskrido į Hagą (Nyderlandai), kur birželio 23-26 dienomis vyks CEV Kontinentinės taurės finalinis etapas.

Šių varžybų laimėtojai savo šaliai iškovos kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes.

Su puikiomis nuotaikomis į turnyrą vyksta Lietuvos vyrų rinktinė. Abi komandos paskutinę repeticiją turėjo savaitgalį, kuomet dalyvavo Latvijos paplūdimio tinklinio čempionato („Ergo Open“) pirmajame etape.

Iki pat finalo nukeliavo ir sidabro medaliais džiaugėsi Robertas Juchnevičius ir Artūras Vasiljevas. Jie lemiamoje kovoje dėl aukso 0-2 (15:21, 17:21) pralaimėjo olimpinių žaidynių prizininkui Martinš Plavinš ir Edgars Točs.

Ketvirtfinalyje R. Juchnevičius ir A. Vasiljevas 2-0 (21:17, 21:14) įveikė tautiečius Liną Petravičių ir Edviną Vaškelį, o pusfinalyje 2-0 (21:14, 21:12) pranoko latvius Sandrį Andrejevs ir Toms Benjavs.

Trečiąją vietą užėmė kita Lietuvos rinktinės pora – Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius. Jie pusfinalyje 0-2 (10:21, 19:21) nusileido minėtiems favoritams M. Plavinš ir Edgars Tocs, o kovoje dėl trečiosios vietos 2-0 (21:14, 21:19) įrodė pranašumą prieš S. Andrejevs ir T. Benjavs.

Trečiadienį Hagoje Lietuvos vyrų komanda aštuntfinalyje susitiks su pajėgia Vokietijos komanda. Tarp visų 32 Hagoje besivaržysiančių porų, A. Vasiljevas ir R. Juchnevičius turi 23-ią reitingą, o A. Knašas ir P. Stankevičius – 27-ą.

Vokietijai atstovaus Nilsas Ehlersas ir Larsas Fluggenas (4 reitingas) bei Alexanderis Walkenhorstas ir Svenas Winteris (13 reitingas).

Nyderlanduose varžysis ir Lietuvos moterų rinktinė – Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė (18 reitingas) bei Monika Paulikienė ir Urtė Andriukaitytė (31 reitingas).

Mūsiškės aštuntfinalyje susitiks su Graikijos komanda. Šiai šaliai atstovaus Vasiliki Arvaniti ir Panagiota Karagkouni (10 reitingas) bei Eleni Baka ir Maria Klepkou (28 reitingas).

Pergalės atveju, ketvirtfinalyje Lietuvos vyrai žaistų arba su čekais, arba su ispanais, o moterų ketvirtfinalyje lauktų Lenkijos ir Čekijos poros nugalėtojos.

Šiame turnyre nedalyvaus paplūdimio tinklininkai, kurie jau yra užsitikrinę vietas olimpinėse žaidynėse. Tarp tokių jau yra 10 moterų ir 12 vyrų ekipų iš Europos.

GALERIJA

  • Monika Paulikienė ir Urtė Andriukaitytė
  • Prieš olimpinę atranką Lietuvos paplūdimio tinklininkai Latvijoje lipo ant prizininkų pakylos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS