„Rally Aukštaitija“ V. Žalai prasidėjo klaida, tačiau ekipažas netrukus šovė į priekį | KaunoDiena.lt

„RALLY AUKŠTAITIJA“ V. ŽALAI PRASIDĖJO KLAIDA, TAČIAU EKIPAŽAS NETRUKUS ŠOVĖ Į PRIEKĮ

  • 0

Paskutinysis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas lenktynininkui Vaidotui Žalai prasidėjo kiek netikėtai.

Dar treniruočių metu automobilis nuskriejo nuo kelio. „Agrorodeo“ komandos pilotas pripažino, kad tai lėmė pernelyg didelis noras palaikyti itin spartų tempą, tačiau džiaugėsi, kad net ir tokio įvykio metu laimė nesusisuko – buvo apgadinta tik automobilio kosmetika.

Svarbus tempas

V. Žala pripažino, kad paskutinysis čempionato etapas labai svarbus, mat atotrūkis nuo konkurentų nėra itin didelis, todėl norint iškovoti čempiono titulą, svarbu palaikyti tinkamą tempą.

„Taškų atžvilgiu situacija yra pakankamai įtempta, todėl jau bandomojo greičio ruožo metu pradėjau lėkti tokiu tempu, kokį palaikiau Elektrėnuose, tačiau greičio ruožų danga čia yra kitokia, sukibimas prastesnis, dėl ko tiesiog persistengiau“, – aiškino V. Žala.

Lenktynininkas pripažino, kad šis įvykis buvo išties geras šaltas dušas, kuris padėjo suprasti, kad Zarasuose atsargumo prireiks šiek tiek daugiau. V. Žala džiaugėsi, kad iš šios situacijos pavyko išsisukti pakankamai sėkmingai.

„Nepaisant to įspūdingo „kūlio“, nei važiuoklė, nei kiti automobilio mazgai nenukentėjo. Apsilaužėme tik buferius, pasibraižėme kėbulą, tačiau rimtesnių nuostolių nepatyrėme. Džiaugiamės, kad toliau kol kas viskas einasi, kaip iš pypkės“, – pasakojo lenktynininkas.

Laukia įtemptas ralis

„Agrorodeo“ komandos pilotas pripažino, kad jau ne pirmas kartas, kai Zarasuose komanda prisiverda košės, tačiau tiek anksčiau, tiek ir šį kartą, sėkmė nugaros neatsuka. Vis dėlto, lenktynininkas pripažino, kad „Rally Aukštaitija“ greičio ruožai pakankamai techniški ir sudėtingi bei pripažino, kad organizatoriai atliko išties gerą darbą.

„Rytoj laukia sudėtinga diena, tačiau šiandien miegoti jau nueisiu ramiau, nes žinau, kad bent šiokią tokią kontrolę turime“, – atviravo V. Žala.

Pirmąją dieną „Rally Aukštaitija“ dalyviai turi įveikti 5 greičio ruožus. Visus 3 greičio ruožus greičiausiai įveikusi „Agrorodeo“ komanda pirmauja kiek daugiau nei 17.40 sek., antroje vietoje – Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas, trečioje – 17.70 sek. nuo pirmos vietos atsilikę Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius.

GALERIJA

  • „Rally Aukštaitija“ V. Žalai prasidėjo klaida, tačiau ekipažas netrukus šovė į priekį
  • „Rally Aukštaitija“ V. Žalai prasidėjo klaida, tačiau ekipažas netrukus šovė į priekį
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS