Rankininkės Vilniuje pasipriešino labiau nei Ispanijoje | KaunoDiena.lt

RANKININKĖS VILNIUJE PASIPRIEŠINO LABIAU NEI ISPANIJOJE

„Labai norėjome geriau sužaisti negu varžovių aikštėje. Tai mums iš dalies pavyko“, – po mačo Vilniuje su Ispanijos rankininkėmis sakė Lietuvos rinktinės senbuvė Rita Rakauskienė.

Lietuvės antrą kartą nusileido ispanėms – 20:34 – ir dar labiau sukomplikavo savo galimybes patekti į 2024 m. Europos čempionato finalo turnyrą.

„Gynėmės tikrai neblogai, gelbėjo ir vartininkės. Pagrindinė nesėkmės priežastis – nerealizuotos palankios progos rezultatyviems metimams. Buvome priartėję prie varžovių iki šešių įvarčių, bet neįtvirtinome savo iniciatyvos ir varžovės atitrūko negrįžtamai“, – kalbėjo Lietuvos moterų rankinio rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Pirmą dvikovą Ispanijoje mūsiškės pralaimėjo 14:47.

Kelialapiai į Europos čempionato finalo turnyrą bus įteikti 1–2 vietas aštuoniose atrankos grupėse užėmusioms komandoms ir keturioms trečiose vietose likusioms ekipoms, tačiau šioms bus įskaityti tik rezultatai su pirmas dvi vietas grupėje iškovojusiomis rinktinėmis.

Lietuvos rankininkių grupėje antrą vietą jau užsitikrino Šiaurės Makedonijos atstovės. Su jomis K. Kaladinsko vadovaujamos mūsiškės susitiks balandžio 7-ąją Skopjėje.

Pernai Vilniuje lietuvės neprilygo makedonėms 28:31.

Kitose grupėse vietas Europos čempionato finalo turnyre jau užsitikrino Rumunijos ir Kroatijos (1 gr.), Nyderlandų (3 gr.), Prancūzijos (4 gr.), Juodkalnijos (6 gr.), Švedijos (7 gr.) ir Danijos (8 gr.) rinktinės.

Arčiausiai keturių kelialapių, teksiančių trečias vietas grupėse užėmusioms komandoms – Čekijos, Turkijos, Farerų salų ir Graikijos ekipos. Lietuvos komanda tarp aštuonių pretendenčių – kol kas tik septinta.


Rezultatai

Lietuva–Ispanija 20:34 (9:17). Vilnius, ASG arena, 485 žiūrovai. Įvarčiai: R. Rakauskienė 8, V. Damulevičiūtė 5, A. Arciševskaja 4, D. Andronik 2, G. Makovskytė 1 / D. Pinto 8, M. Herrero 4, K. Cissokho, A. Fraga ir M. O’Mullony po 3, J. M. Bermejo, P. Buforn ir M. Alvarez po 2, C. Costa, M. Martinez, E. Bosch, L. Ortega, A. Santome, N. Wiggins ir S. Jimenez po 1.

Azerbaidžanas–Šiaurės Makedonija 22:37 (12:19). Rezultatyviausios žaidėjos: K. Bajramova 7 įvarčiai / J. Sazdovska 7 įvarčiai.


Turnyro lentelė

1. Ispanija  5  0  0  +83  10

2. Š. Makedonija  3  0  2  +25  6

3. Lietuva  1  0  4  –37  2

4. Azerbaidžanas  1  0  4  –71  2

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS