Rankininkių rinktinės treneris: žaidėjos padirbėjo iš širdies | KaunoDiena.lt

RANKININKIŲ RINKTINĖS TRENERIS: ŽAIDĖJOS PADIRBĖJO IŠ ŠIRDIES

  • 0

Lietuvos moterų rankinio rinktinė, ruošdamasi Baltijos taurės ir Europos čempionato atrankos varžyboms, išmėgino jėgas Ispanijoje.

Suklupo tik finale

Ermua, Vitorijos ir Bilbao miestuose įvykusiose „Basque International Handball Cup“ turnyro rungtynėse mūsų šalies atstovės iškovojo dvi pergales ir patyrė vieną nesėkmę.

Pirmiausia Ermua arenoje Lietuvos komanda 30:25 (18:12) nugalėjo vietos „Errotabarri“ ekipą, kuri pakeitė į turnyrą dėl karo Izraelyje ir Gazos Ruože atsisakiusią atvykti Egipto rinktinę. Aušra Arciševskaja pelnė 6 įvarčius, Rita Rakauskienė – 4, Greta Makovskytė, Vakarė Damulevičiūtė, Beatričė Ruseckaitė ir Agnė Gudlinkytė – po 3.

Vitorijoje mūsiškės 29:28 (11:14) palaužė į pasaulio čempionatą Europoje (jis lapkričio 29-ąją startavo Danijoje, Norvegijoje ir Švedijoje) atvykusias Čilės rankininkes. A. Arciševskaja varžovių vartininkę nuginklavo 11 kartų, R. Rakauskienė – 9.

Lemiamą mačą dėl pirmos vietos Bilbao mieste lietuvės 31:35 (17:15) pralaimėjo Baskijos regiono rinktinei. A. Arciševskaja pelnė 10 įvarčių, R. Rakauskienė ir Dominyka Andronik – po 5, Singrida Kulikovaitė – 4.

Turnyras Ispanijoje buvo labai naudingas, nes visos komandos – daugmaž vienodo pajėgumo.

Teko didelis krūvis

„Turnyras buvo labai naudingas, nes visos komandos – daugmaž vienodo pajėgumo. Per atkaklias rungtynes atsiskleidė geresnės mūsų rankininkių savybės. Pasirinkome nedaug derinių, bet galėjome juos nugludinti. Teko kartais improvizuoti prisitaikant prie varžovių gynybos, keisti mūsų puolimo braižą, – komentavo Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas. – Žaidėjoms teko didelis krūvis, joms neturiu jokių priekaištų – visos padirbėjo iš širdies.“

Strategas džiaugėsi tobulėjančia A. Arciševskaja. 22-ejų rankininkė rungtyniauja Mosto „Banik“ (Čekija) klube.

„Aušra tampa tikra rinktinės lydere. Praeitą sezoną Čempionių lygoje „Banik“ atstovavusi rankininkė labai sustiprėjo fiziškai, įgijo aukščiausio lygio varžybų patirties. Ji suteikia jėgos puolimui ir gynybai, nors šį turnyrą Aušrai teko itin didelis krūvis: kiekvieną mačą ji žaidė po 50 minučių ir atlaikė“, – teigė K. Kaladinskas.

Lietuvos rinktinės sudėtyje taip pat buvo Evita Žilionytė, Kotryna Vasiliauskaitė, G. Makovskytė, R. Rakauskienė ir B. Ruseckaitė (visos – Vilniaus „Eglė), Saulė Česnulevičiūtė ir Martyna Vaitkutė (abi – Kauno rajono „Cascada-Garliava“), D. Andronik, Inesa Verbovik ir S. Kulikovaitė (visos – Vilniaus „Sostinės tauras“), Kamilė Rupeikaitė ir A. Gudlinkytė (abi – Kauno „Žalgiris“), V. Damulevičiūtė („Frankfurter“, Vokietija).

Laukia Baltijos lyga

Jau šią savaitę „Eglės“, „Sostinės tauro“, „Cascados-Garliavos“ ir „Žalgirio“ komandos startuos Baltijos jūros šalių moterų rankinio lygos varžybose.

Jose taip pat dalyvaus Latvijos („Duobele“, „Latgols“), Estijos (Rasiku „Mistra“) ir Suomijos (Kauniaineno GrIFK ir Helsinkio „Dicken“) klubai.

2024-ųjų sausio 5–7 d. Druskininkuose vyksiančiame Baltijos taurės turnyre Lietuvos rankininkės varžysis su Latvijos, Estijos ir Suomijos atstovėmis.

Europos čempionato atrankos išbandymai mūsiškių lauks vasario 28-ąją ir kovo 2-ąją – teks kautis su Azerbaidžano ekipa.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS